Vesti
Društvo

Nastava se odlaže i na fakultetima PU

Odlaganje nastave zbog suzbijanja širenja korona virusa, odnosi se i na fakultete Univerziteta u Prištini sa privremenim sedištem u Kosovskoj Mitrovici, potvrdila za Radio Kontakt Plus, Mira Gurešić, šefica kabineta rektora.
Nastava se odlaže i na fakultetima PU
Prištinski univerzitet u KM (Foto Kontakt)

Na sastanku kolegijuma Univerziteta, održanom juče, odlučeno je da se kompletna nastava odloži od ponedeljka, 16. marta.

„Fakulteti su danas preuzeli sve mere u cilju obaveštavanja studenata i zaposlenih, a u cilju odbrane od virusa. Dakle, to su mere koje je preporučilo Srpsko lekarsko društvo i ostale institucije Srbije. Kod svih bi trebalo da su istaknute mere upozorenja u smislu održavanja higijene i postupaka, ukoliko se nađete u situaciji da je neko zaražen“, kazala je Gurešić.

Dodala je da se radi samo o pomeranju nastave, odnosno predavanja i ispita za dve nedelje, te da će propušteno biti nadoknađeno.



Ostale vesti

Počinje upis u prvi razred i predškolsko obrazovanje
Upis dece u prvi razred i predškolsko obrazovanje za 2020/2021. godinu u školama koje rade na osnovu plana i programa Ministarstva obrazovanja Republike Srbije počinje sutra 1. aprila i trajaće do 31. maja ove godine.
  • 31.03.2020
Šivenje maski, humani gest tokom epidemije
Članica Udruženja poslovnih žena „Avenija“ Nadica Jorgić iz Preoca neumorno šije i poklanja maske od kako je počela epidemija koronavirusa. Iako je to posao koji iziskuje dosta vremena, Jorgićeva je odlučila da na taj način da svoj doprinos i pomogne ljudima da lakše prebrode pandemiju.
  • 31.03.2020
Vatromet i aplauz za medicinske radnike
U znak podrške lekarima i medicinskom osoblju u borbi protiv virusa korona, večeras je u Kosovskoj Mitrovici priređen vatromet.
  • 30.03.2020
Počelo letnje računanje vremena
Letnje računanje vremena počelo je tokom noći pomeranjem časovnika jedan sat unapred – sa dva sata na tri. Time je noć "skraćena", a dan produžen za 60 minuta, posle zimskog računanja vrmena.
  • 29.03.2020
Počinje letnje računanje vremena
Letnje računanje vremena počinje noćas pomeranjem časovnika jedan sat unapred – sa dva sata na tri.
  • 28.03.2020
KM: Fakultet tehničkih nauka otpočeo izradu vizira
U laboratoriji za mehatroniku Fakulteta tehničkih nauka u Kosovskoj Mitrovici otpočela je izrada zaštitnih vizira koji će biti namenjeni medicinskom osoblju. Dekan Fakulteta tehničkih nauka dr Nebojša Arsić istakao je da "Fakultet kao društveno odgovorna institucija uvek stoji na raspolaganju široj zajednici".
  • 28.03.2020