Vesti
Društvo

Nastava na daljinu od sutra i na RTS 2

Nastava na daljinu, osim na TV kanalu RTS 3, internet portalu RTS-a i platformi RTS Planeta, od ponedeljka 23. marta će biti dostupna i na Drugom programu Radio-televizije Srbije.
Nastava na daljinu od sutra i na RTS 2
Škola sa tv-a (Foto Kim)

Od ponedeljka, 23. marta, nastava će se odvijati radnim danima.

Osnovci od 1. do 4. razreda, nastavne časove mogu pratiti od 8.00 – 14.45 na televizijskom kanalu RTS2.

Đaci od 5. do 8. razreda, nastavu mogu pratiti od 8.00 – 15.30, na televizijskom kanalu RTS3.

Nakon nastave za osmake, takođe na kanalu RTS3, radnim danima od 15.30 do 20.00 sati biće emitovana nastava za srednjoškolce (opšteobrazovni predmeti).

Raspored emitovanja obrazovnih sadržaja dostupan je na sajtu RTS-a, u programskoj šemi RTS3 i na sajtu Ministarstva prosvete.

Ako na neki čas zakasne ili ga propuste, a žele da ga pogledaju na kanalima RTS2 ili RTS 3, učenici to mogu učiniti u naredna 72 sata.

Na internet portalu RTS a možete direktno, bez registracije, pristupiti portalu Moja Škola gde iz padajućih menija birate predavanje koje želite da pratite – za sve predmete i razrede osnovnih i srednjih škola.

Takođe, otvorili smo još jedan podstajt za direktan pristup nastavi na daljinu: mojaskola.rtsplaneta.rs.

Na internet platformi Radio-televizije Srbije, RTS Planeta takođe su dostupni su svi emitovani časovi za učenike osnovnih i srednjih škola. Nastavni sadržaji se na RTS Planeti mogu naknadno i više puta pregledati, a operateri neće naplaćivati protok i prenos podataka za te sadržaje, saopštilo je Ministarstvo prosvete.

Časove na internet platformi RTS Planeta možete pratiti kada želite, gde želite, možete da ih pauzirate, nastavite ili ponovo pogledate.

Uputstvo za pristup nastavnim sadržajima na RTS Planeti putem mobilnog telefona:

Potrebno je da instalirate besplatnu aplikaciju koja je dostupna u Gugl prodavnici (Google play) odnosno App Store. Sledeći korak je registracija preko Fejsbuk naloga ili imejl adrese. Kada dođete na RTS Planetu, odmah ćete ugledati odeljak "Moja škola" – nalazi se na naslovnoj strani na vebu i u kategoriji "Moja škola" u glavnom meniju. Časove na internet platformi RTS Planeta možete pratiti kada želite, gde želite, možete da ih pauzirate, nastavite ili ponovo pogledate.

Dodatne informacije o učenju na daljinu roditelji mogu dobiti pozivom na broj telefona 011/735 05 57.Ostale vesti

Nova isporuka pomoći EU Kosovu

Šefica Kancelarije i specijalna predstavnica EU na Kosovu, Natalija Apostolova, isporučiće danas 6.000 kompleta testova za Kovid-19, 90 bolničkih kreveta, preko 67.000 respiratornih maski i drugu medicinsku opremu kosovskom Ministarstvu zdravlja, kao vid podrške zdravstvenom sistemu u borbi protiv korona virusa.

  • 02.07.2020
Kosovska vlada usvojila nove mere zaštite od širenja koronavirusa
Kosovski ministar zdravlja Armend Zemaj predložio je danas vladi paket novih mera za suzbijanje širenja koronavirusa. Među usvojenim merama, najviše je onih koje se odnose na institucije i biznise.
  • 01.07.2020
Počelo potpisivanje peticija u Novom Badovcu i Sušici
Meštani Novog Badovca i Sušice, nakon protesta prošle subote zbog višednevne nestašice vode, počeli su sa potpisivanjem peticije koju će uručiti Regionalnoj kompaniji za vodosnabdevanje „Priština“. Prikupljeno je 250 potpisa, a potpisivanje se nastavlja i dalje. Stanovnici Novog Badovca potpisuju i posebnu peticiju koju nameravaju da upute Opštini Gračanica.
  • 01.07.2020
Nastava na daljinu i u septembru?
Ministar prosvete Republike Srbije Mladen Šarčević izjavio da bi bilo pošteno da se Ministarstvo pripremi za održavanje nastave na daljinu u septembru.
  • 01.07.2020
Gračanica: “Nije svejedno”, a kafići puni
Uprkos povećanom broju zaraženih u srpskim sredinama na Kosovu poslednjih dana, život na centralnom Kosovu se, na prvi pogled, odvija uobičajenim ritmom. Kafići su puni, a deluje da su na oprezu samo stariji građani.
  • 30.06.2020
Mediji na Kosovu u doba korone: Više publike - manje prihoda
Nedostupnost sagovornika iz zdravstvenih ustanova, problem sa prevodom na srpski jezik i nedostatak fondova za projektno finaniranje, glavni su problemi mnogih srpskih medija na Kosovu, tokom krize izazvane pandemijom koronavirusa. Kako se mediji suočavaju sa ovim, ali i ostalim problemima i koja je uloga i značaj medija tokom pandemije, istraživale su kolege iz Medija centra u Čaglavici.
  • 30.06.2020