Vesti
Društvo

Napreduju radovi na crkvi u Vitomirici kod Peći

Radovi na obnovi crkve Svetog apostola Luke u selu Vitomirica kod Peći napreduju.
Napreduju radovi na crkvi u Vitomirici kod Peći
Crkva Svetog apostola Luke u Vitomirici (Foto Radio Goraždevac)

"Crkva je očišćenja iznutra i izbačeno je svo smeće. Uveliko se radi na sanaciji krova i fasade, kako je i planirano za ovu godinu", navodi se u objavi na Fejsbuku Fondacije "Delije".

Iz Fondacije podsećaju da su za obnovu crkve donirali ukupno 20.000 evra prošle godine.

"Nakon što krov bude postavljen moraće da se napravi pauza od nekoliko meseci kako bi se u potpunosti isušila crkva i tek tada će moći da se nastave radovi", dodaje se u saopštenju.

Crkva Svetog apostola Luke sagrađena je 1912. godine. Hram je posvećen Svetom Luki jer je crnogorska vojska oslobodila ove krajeve od Turaka na Lučindan.

 Ostale vesti

Laplje Selo: Restrikcije struje zbog radova na dalekovodu
Učestale restrikcije struje u Lapljem Selu i okolini se ovih dana događaju zbog radova na novom dalekovodu, rekao je za RTV Kim direktor Odeljenja javnih službi u Opštini Gračanica Vladica Trajković.
  • 11.08.2022
Zadržavanje na Merdaru dva sata, na Jarinju oko 60 minuta
Ukoliko ste krenuli sa Kosova ka centralnoj Srbiji, na prelazu Merdare čekaćete oko dva sata, dok je na Jarinju zadržavanje nešto duže od sat, navodi se na sajtu kosovskog Ministarstva unutrašnjih poslova.
  • 11.08.2022
Cena hleba u Kosovskoj Mitrovici i Zvečanu već duže vreme iznosi 70 dinara za osnovnu veknu, što je za 17 dinara skuplje u odnosu na maksimalnu dozvoljenu maloprodajnu cenu ovog proizvoda u centralnoj Srbiji, odnosno 12 dinara više kada se uporedi sa cenom hleba na jugu, gde jedna osnovna vekna košta 0,50 evra.
  • 10.08.2022
Mladi u Gračanici nezadovoljni letnjim provodom
Nešto manje od mesec dana pre početka nove školske godine omladina u Gračanici provodi vreme na lokalnom bazenu ili se baveći sportom. Jednom nedeljno ima bioskopskih projekcija, a u narednom periodu očekuju se muzički i filmski festivali. 
  • 10.08.2022
Velika Hoča: Opljačkane prodavnice neće raditi ni sutra
Vlasnici dva puta opljačkanih trgovinskih radnji za manje od dva meseca iz Velike Hoče su odlučili da ni sutra neće raditi jer nadležne institucije nisu ništa učinile da pronađu lopove. Poručuju da su ostali sami.
  • 10.08.2022
Laplje Selo: Počelo uređenje sportskih terena u osnovnoj školi
Mesec dana pred početak nove školske godine nastavljaju se infrastrukturni projekti na uređenju sportskih terena. Opštinsko odeljenje za omladinu u sport i Odeljenje urbanizma trenutno izvode radove u osnovnoj školi u Lapljem Selu.
  • 09.08.2022