Vesti
Društvo

Nakrivljeni električni stubovi u Osojanu pretnja po bezbednost stanovnika

U povratničkom mestu Osojane, na glavnom putu, u neposrednoj blizini lokalnih institucija više električnih stubova je nakrivljeno i u veoma lošem stanju. Meštani strahuju jer ovi elektrovodovi predstavljaju opasnost kako za one koji ovde žive, tako i za one koji prolaze kroz selo.
Nakrivljeni električni stubovi u Osojanu pretnja po bezbednost stanovnika
Nakrivljeni električni stub u Osojanu (Foto meštani Osojana)

Jedino žice kroz koje prolazi električna energija sprečavaju pojedine stubove da padnu na zemlju. Oni se svakog trenutka mogu srušiti i izazvati fatalnu nezgodu.

Neki od električnih stubova se nalaze u neposrednoj blizini škole i velika su opasnost za decu.

Inače, meštani Osojana posle svakog nevremena ostaju bez struje, a apeli da se postojeće stanje uredi i elektro-mreža popravi, prema njihovim rečima, do sada nisu dali nikakve rezultate.Ostale vesti

Dan zastave Albanije
Albanci širom sveta danas obeležavaju Dan zastave, odnosno 110. godišnjicu nezavisnosti Albanije. Na Kosovu se ovaj datum obeležava kao nacionalni praznik, pa većina javnih ustanova ne radi.
  • 28.11.2022
Nema više pola meseca odmora za lekare u srpskim sredinama – ukidaju se smene 15/15?

Lekari u zdravstvenim ustanovana koje na Kosovu rade u sistemu Republike Srbije obavešteni su pre nekoliko dana da im se od ponedeljka 28.11.2022. godine ukida rad po smenama po dosadašnjem principu 15/15 ( 15 dana rade, a 15 odmaraju).

  • 27.11.2022
Srbija postala članica Globalnog partnerstva za veštačku inteligenciju
Na sastanku Ministarskog saveta Globalnog partnerstva za veštačku inteligenciju u Tokiju ove nedelje, Srbija je konsenzusom izabrana za članicu, saopšteno je iz Vlade Republike Srbije.
  • 27.11.2022
Kišne šahte na meti lopova

Duž puta Gračanica - Laplje Selo - Čaglavica otvorene su 34 slivne šahte koje, u stanju u kakvom su, predstavljaju opasnost za vozače na putu, ali i pešake. Nadležni obećavaju rešenje problema do kraja godine.

  • 25.11.2022
Lik Rite Ore na poštanskim markama
Pevačica Rita Ora, koja je rođena u Prištini, postala je deo riznice poštanskih maraka Pošte Kosova.
  • 25.11.2022
Žene nisu krive za nasilje koje trpe
Od januara do oktobra ove godine Policiji Kosova je prijavljeno 49 slučajeva seksualnog napada, a registrovana su i 73 slučaja seksualnog uznemiravanja. Međunarodni dan borbe protiv nasilja nad ženama koji se obeležava danas ujedno označava i početak kampanje UN Women “16 dana aktivizma” protiv rodno zasnovanog nasilja. Struka poručuje da žene moraju prepoznati i prijaviti nasilje kojem su izložene. 
  • 25.11.2022