Vesti
Društvo

Nakon kiše, reka Gračanka crne boje

Reka Gračanka postala je crna, nakon obilnih kišnih padavina na području opštine Gračanica.
Nakon kiše, reka Gračanka crne boje
Crna reka Gračanka (Foto S.F.)

Zabrinuti meštani obratili su se RTV Kim, kako bi ukazali na problem koji je nastao nakon današnjih obilnih padavina, voda reke Gračanke postala je crna, kao nafta. 

Meštani opštine Gračanica i ranije su ukazivali na problem zagađenja reke, kako zbog neprijatnih mirisa, tako i zbog ispuštnja raznih hemikaiija iz fabrike u Ajvaliji nakon čega je voda menjala boju.

Smrad iz reke Gračanke se najviše oseća kako u Gračanici tako i u Lapljem Selu i Preocu.

Uprkos nizu protesta, medijskih izveštaja, sastanaka nadležnih lokalnih i međunarodnih zvaničnika, problem nesnosnog smarda i zagađenja reke Gračanke još uvek nije rešen.

 Ostale vesti

Dođite na Kosovo i Metohiju i naučite vašu decu šta je čovek

U pohode Kosovu i Metohiji na Vidovdan ove 2022. godine, među više stotina poklonika sa raznih strana Srbije i sveta, bio je i sveštenik Predrag Popović iz Velike Plane. Velika Plana je mesto gde je, po blagoslovu nadležnog episkopa, otac Predrag na parohiji od 2018. godine.

  • 01.07.2022
Objavljeni preliminarni rezultati male mature, moguća provera elektronskim putem
Preliminarni rezultati male mature objavljeni su na portalu Moja srednja škola, kao i sva tri testa koje su osmaci rešavali. Za đake koji nemaju mogućnost da rezultatima i testovima pristupi elektronski, rezultati su dostupni u matičnim osnovnim školama.
  • 01.07.2022
Mališani iz Metohije u Bijeljini
U zgradi Gadske uprave Grada Bijeljina, gradonačelnik Ljubiša Petrović primio je  mališane sa Kosova i Metohije, koji borave u Bijeljini u okviru projekta „Spojimo decu Kosova i Metohije sa decom Republike Srpske“.
  • 01.07.2022
Omladinski centar u Orahovcu, mesto koje spaja zajednice

Omladinski centar u Orahovcu osnovan je 2000-te godine. Njegova funkcija je da okuplja mlade generacije kroz razne kurseve i aktivnosti.

  • 30.06.2022
OG: Pojačane kontrole saobraćaja na  putevima
Rukovodstvo opštine Gračanica održalo je jutros radni vanredni sastanak sa upravom stanice Policije u Gračanici na kojem je od Policije zatražena pojačana kontrola saobraćaja na lokalnom putu Laplje Selo Gračanica ali i na svim ostalim lokalnim i regionalnim putevima u opštini Gračanica posebno na  tzv. kritičnim tačkama gde su poslednjih meseci učestale saobraćajne nesreće.
  • 30.06.2022
Patrijarh sa Abazovićem: Postignuta saglasnost oko Temeljnog ugovora

Patrijarh srpski Porfirije rekao je nakon sastanka sa crnogorskim premijerom da je u principu postignuta saglasnost oko Temeljnog ugovora. Pitanje Temeljnog ugovora će biti rešeno na najbolji način uz poštovanje SPC i države Crne Gore koja je sekularna, rekao je Dritan Abazović.

  • 30.06.2022