Vesti
Društvo

Nakon kiše, reka Gračanka crne boje

Reka Gračanka postala je crna, nakon obilnih kišnih padavina na području opštine Gračanica.
Nakon kiše, reka Gračanka crne boje
Crna reka Gračanka (Foto S.F.)

Zabrinuti meštani obratili su se RTV Kim, kako bi ukazali na problem koji je nastao nakon današnjih obilnih padavina, voda reke Gračanke postala je crna, kao nafta. 

Meštani opštine Gračanica i ranije su ukazivali na problem zagađenja reke, kako zbog neprijatnih mirisa, tako i zbog ispuštnja raznih hemikaiija iz fabrike u Ajvaliji nakon čega je voda menjala boju.

Smrad iz reke Gračanke se najviše oseća kako u Gračanici tako i u Lapljem Selu i Preocu.

Uprkos nizu protesta, medijskih izveštaja, sastanaka nadležnih lokalnih i međunarodnih zvaničnika, problem nesnosnog smarda i zagađenja reke Gračanke još uvek nije rešen.

 Ostale vesti

Uručene književne nagrade „Grigorije Božović“
U porti manastira Devine vode nedaleko od Zvečana danas su, nakon liturgije posvećene Presvetoj Bogorodici Trojeručici koju je služio vladika Teodosije, dodeljene nagrade Društva književnika Кosova i Metohije.
  • 25.07.2021
Merdare: Iz pravca centralne Srbije ka Kosovu zadržavanje sat vremena
Kolona vozila duga oko 150 metara formirana je na prelazu Merdare, iz pravca centralne Srbije ka Kosovu, navodi se na sajtu Ministarstva unutrašnjih poslova Kosova.
  • 25.07.2021
Koha: Revizor zabeležio niz prekršaja i u opštini Gračanica

Kancelarija državnog revizora (KDR) utvrdila je niz kršenja tokom revizije sprovedene u opštini Gračanica, prenosi Koha.

  • 24.07.2021
Ranč „Sfens“: Ostvarenje dečjih snova uz konje
Na kraju uske, gotovo neprohodne ulice koja vodi ka srednjevekovnoj tvrđavi Zvečan, nalazi se ranč „Sfens“. Njegovi vlasnici, Aleksandar Arsenijević i Lena Ilić, su zaljubljenici u konje. Imaju francuskog kasača italijanskog porekla Nerka, boričkog arabera Karima, engleskog galopera Marakeša i ponija Smokija.
  • 24.07.2021
Kurti pozvao građane na vakcinaciju protiv kovida-19

Premijer Kosova Aljbin Kurti pozvao je građane da se prijave za vakcinaciju protiv koronavirusa i naveo "da je pandemija stavljena pod kontrolu, ali da sada preti širenje delta varijante koronavirusa".

  • 23.07.2021
Vladika Teodosije sa polaznicima Prizrenske letnje duhovne škole
Episkop raško-prizrenski Teodosije razgovarao je danas u porti manastira Gračanica sas polaznicima Prizrenske letnje duhovne škole.
  • 23.07.2021