Vesti
Društvo

Nakon četiri dana, meštani Ugljara dobili struju

Posle četiri, radnici KEDS-a uklonili su kvar u Ugljaru, nakon čega je 50 domaćinstava dobilo struju.
Nakon četiri dana, meštani Ugljara dobili struju
Ugljare (Foto arhiva Kim)

Nakon 13 sati uklonjen je kvar, radnici KEDS-a su zavrišili radove, rekao je za RTV Kim predstavnik sela Ugljara, Aleksandar Trajković.

Direktor Odeljenja javnih službi u opštini Gračanica Vladica Trajković potvrdio je za RTV Kim, da je problem u snadevanju električnom energijom u Ugljaru rešen.

„Problem je rešen posle višesatnog ubeđivanja sa predstvanicima KEDS-a i mešatnima sela zbog problema sa fazama, jer 50 domaćinstava nije imalo struju. Morao sam da odem i da se lično uverim. Iz KEDS-a su mi javili da su uklonili kvar, dok su meštani tvrdili da još uvek imaju problem. Problem je bio taj što su predstavnici KEDS-a zamenil osigurače, međutim, dodatni kvar je bio na terenu, jer je pala žica i napravila spoj, pa su osigurači ponovo pregoreli“, objašnjava Trajković.

Proteklih dana struju nije imalo oko 50 domaćinstava, uglavnom srpskih porodica, koje živi u delu od mosta prema naselju Bergen u Ugljaru.Ostale vesti

Počela dezinfekcija poplavljenih mesta
Opština Gračanica počela je danas sa dezinfekcijom nedavno poplavljenih mesta u cilju prevencije i suzbijanja eventualne pojave zaraznih bolesti.
  • 21.01.2021
Hoti: Ove godine završetak investiranja na Brezovici

Odlazeći kosovski premijer Avdulah Hoti izjavio je da tokom 2021. godine očekuje završetak investiranja u centar Brezovica prema Vašingtonskom sporazumu, čime bi postao centar za turističku rekreaciju, prenosi RTS.

  • 20.01.2021
Predata prva tužba protiv NATO zbog osiromašenog uranijuma
U Višem sudu u Beogradu podneta je prva tužba protiv NATO u ime oficira, vojnika, policajaca i ratnih rezervista obolelih od kancera, a koji su boravili na Kosovu tokom NATO bombardovanja SR Jugoslavije, prenosi Tanjug. 
  • 20.01.2021
Za izlazak sa Kosova na Merdaru čeka se oko 5 minuta
Zadržavanja vozila na prelazu Merdare iz pravca Kosova nisu duža od 3 do 5 minuta.
  • 20.01.2021
Humanitarni bazar za Dariju i Natašu 25. januara u Zvečanu
Humanitarni bazar s ciljem prikupljanja sredstava za lečenje Darije Antović iz Zvečana i Nataše Stojanović iz sela Bosce u opštini Kosovska Kamenica, biće organizovan 25. januara u Zvečanu.
  • 20.01.2021
Ćorac: Posledice po ekosistem Ibra od izlivanja jalovine
Izlivanje velike količine otrova iz Trepče u Ibar će svakako dovesti do posledica, međutim, još uvek se ne zna kolika je tačna količina tog otrova, kaže za RTV Kim profesor Aleksandar Ćorac.
  • 19.01.2021