Vesti
Društvo

Najbolji gračanički đaci nagrađeni boravkom na Goču

Trideset učenika iz Opštine Gračanica, na Kosovu, gosti su Kraljeva. Borave na planini Goč, u Dečijem odmaralištu, gde su trenutno i mališani iz drugih mesta u Srbiji.
Najbolji gračanički đaci nagrađeni boravkom na Goču
Deca sa Kosova u poseti Goču (Foto OG)

Deca iz Gračanice, Lapljeg Sela, Gušterice, Badovca i drugih srpskih mesta iz centralnog dela Kosova boraviće na Goču od 3. do 6. marta. Oni su najbolji učenici osnovnih i srednjih škola i za trud, zalaganje i odličan uspeh nagrađeni su putovanjem u Kraljevo.

"Veliko je zadovoljstvo biti gost na ovako lepoj planini. Želim da se zahvalim opštini Gračanica na ovakvom poklonu i Kraljevu i ovo je jedno divno iskustvo i nadam se da ćemo se lepo provesti", poručuje Tamara Ristović iz Ekonomsko-trgovinske škole u Gračanici.

Većini dece iz Gračanice ovo je prvi put da su posetili Kraljevo i Goč.

Boravak dece, pogotovo iz izolovanih srpskih sela u okolini Gračanice, organizovali su Kacelarija za Kosovo i Metohiju i gradska uprava Kraljeva.

"Činimo sve da obezbedimo, koliko god je to moguće, normalan život za našu decu na Kosovu i Metohiji u uslovima koji su ponajmanje normalni", kaže pomoćnik direktora Kancelarije za Kosovo i Metohiju Petar Petković.

"Kada vidite lica ove dece shvatite da, ne da smo uradili dobru stvar, već da smo uradili nešto najbolje za ove dečake i devojčice", ističe gradonačelnik Kraljeva Predrag Terzić.

U okviru Škole u prirodi na Goču borave i mališani iz Gornjeg Milanovca. Na Dečijoj planini zadržao se i sneg tako da će deca imati lepe uspomene sa ovog zimovanja.Ostale vesti

Pokrenuta peticija da se dozvoli ulazak na Kosovo Miloradu Arlovu
Udruženje roditelja "Podrži me" iz Kosovske Mitrovice pokrenulo je peticiju putem interneta kojom bi se ukinula odluka Prištine o zabrani ulaska predsedniku Odbora za pomoć Srbima na Kosovu i Metohiji iz Republike Srpske Miloradu Arlovu.
  • 04.07.2020
Manje turista u Gračanici
Gračanicu je tokom ove godine, prema procenama iz lokalne turističke organizacije, posetilo samo oko 20 odsto od broja turista koji su to učinili u 2019. godini.
  • 03.07.2020
Nova isporuka pomoći EU Kosovu

Šefica Kancelarije i specijalna predstavnica EU na Kosovu, Natalija Apostolova, isporučiće danas 6.000 kompleta testova za Kovid-19, 90 bolničkih kreveta, preko 67.000 respiratornih maski i drugu medicinsku opremu kosovskom Ministarstvu zdravlja, kao vid podrške zdravstvenom sistemu u borbi protiv korona virusa.

  • 02.07.2020
Kosovska vlada usvojila nove mere zaštite od širenja koronavirusa
Kosovski ministar zdravlja Armend Zemaj predložio je danas vladi paket novih mera za suzbijanje širenja koronavirusa. Među usvojenim merama, najviše je onih koje se odnose na institucije i biznise.
  • 01.07.2020
Počelo potpisivanje peticija u Novom Badovcu i Sušici
Meštani Novog Badovca i Sušice, nakon protesta prošle subote zbog višednevne nestašice vode, počeli su sa potpisivanjem peticije koju će uručiti Regionalnoj kompaniji za vodosnabdevanje „Priština“. Prikupljeno je 250 potpisa, a potpisivanje se nastavlja i dalje. Stanovnici Novog Badovca potpisuju i posebnu peticiju koju nameravaju da upute Opštini Gračanica.
  • 01.07.2020
Nastava na daljinu i u septembru?
Ministar prosvete Republike Srbije Mladen Šarčević izjavio da bi bilo pošteno da se Ministarstvo pripremi za održavanje nastave na daljinu u septembru.
  • 01.07.2020