Vesti
Društvo

Najbolji gračanički đaci nagrađeni boravkom na Goču

Trideset učenika iz Opštine Gračanica, na Kosovu, gosti su Kraljeva. Borave na planini Goč, u Dečijem odmaralištu, gde su trenutno i mališani iz drugih mesta u Srbiji.
Najbolji gračanički đaci nagrađeni boravkom na Goču
Deca sa Kosova u poseti Goču (Foto OG)

Deca iz Gračanice, Lapljeg Sela, Gušterice, Badovca i drugih srpskih mesta iz centralnog dela Kosova boraviće na Goču od 3. do 6. marta. Oni su najbolji učenici osnovnih i srednjih škola i za trud, zalaganje i odličan uspeh nagrađeni su putovanjem u Kraljevo.

"Veliko je zadovoljstvo biti gost na ovako lepoj planini. Želim da se zahvalim opštini Gračanica na ovakvom poklonu i Kraljevu i ovo je jedno divno iskustvo i nadam se da ćemo se lepo provesti", poručuje Tamara Ristović iz Ekonomsko-trgovinske škole u Gračanici.

Većini dece iz Gračanice ovo je prvi put da su posetili Kraljevo i Goč.

Boravak dece, pogotovo iz izolovanih srpskih sela u okolini Gračanice, organizovali su Kacelarija za Kosovo i Metohiju i gradska uprava Kraljeva.

"Činimo sve da obezbedimo, koliko god je to moguće, normalan život za našu decu na Kosovu i Metohiji u uslovima koji su ponajmanje normalni", kaže pomoćnik direktora Kancelarije za Kosovo i Metohiju Petar Petković.

"Kada vidite lica ove dece shvatite da, ne da smo uradili dobru stvar, već da smo uradili nešto najbolje za ove dečake i devojčice", ističe gradonačelnik Kraljeva Predrag Terzić.

U okviru Škole u prirodi na Goču borave i mališani iz Gornjeg Milanovca. Na Dečijoj planini zadržao se i sneg tako da će deca imati lepe uspomene sa ovog zimovanja.Ostale vesti

U Zubinom Potoku postavljena cisterna sa dezinfekcionim sredstvom
U centru Zubinog Potoka postavljena je cisterna sa koje građani mogu uzeti sredstvo za dezinfekciju.
  • 07.04.2020
Štrpce: Dobrovoljna akcija „Dajte krv“
Akcija dobrovoljnog davanja krvi biće organizovana 8. i 9. aprila, u terminu od 09:00 do 13:00 časova u Štrpcu, u saradnji sa Zavodom za transfuziju iz Gračanice i Kosovske Mitrovice, kazao je u telefonskoj izjavi za RTV Kim sekretar Crvenog krsta iz Štrpca Ivica Pužić.
  • 06.04.2020
Vučić: Na Kosovo upućeno 248 kamiona robe
Predsednik Srbije, Aleksandar Vučić, izjavio je da je u prethodnih nekoliko dana na Kosovo upućeno 248 kamiona sa robom i dodao da tamo nema nestašice proizvoda.
  • 06.04.2020
Hleb za ugrožene od trgovca iz Gračanice
Trgovac iz Gračanice Igor Aritonović dostavljaće narednih mesec dana hleb, uz pomoć volontera, ugroženim porodicama. Osnovna životna namirnica će danas biti podeljena stanovnicima Kontejnerskog naselja u Gračanici i naselja Bergen u Ugljaru.
  • 06.04.2020
Dostava hrane i lekova na biciklima
Video klip o distribuciji hrane na biciklima koji su osmislili članovi NVO Mlada aktivna Gračanica osvojio je treće mesto na takmičenju „Hakuj krizu na Kosovu“. „Naša ideja proglašena je najboljom u oblasti „Budućnost poslovanja i ekonomije“, kaže za RTV Kim Petar Đorđević.
  • 06.04.2020
Kosovski Trust za jedan dan izgubio 12,8 miliona evra
Kriza na globalnim finansijskim tržištima, zbog pandemije koronavirusa, uticala je i na novac kosovskih poreskih obveznika koji se čuvaju u Fondu penzijske štednje. Za samo jedan dan, Fond je izgubio više od 12,8 miliona evra investicija, prenosi Koha Ditore.
  • 06.04.2020