protestuju zbog izgradnje mini hidrocentrale, da će radovi biti potpuno obustavljeni, potvrdio je za RTV Kim Dobrivoje Stevanović, jedan od organizatora protesta." />

Najavljeno uklanjanje bagera sa mesta "Obe reke"

Gradonačelnik Štrpca Bratislav Nikolić obećao je meštanima, koji već dva meseca protestuju zbog izgradnje mini hidrocentrale, da će radovi biti potpuno obustavljeni, potvrdio je za RTV Kim Dobrivoje Stevanović, jedan od organizatora protesta.

Podeli ovaj članak sa:
 • Bager firme Metkos group na mestu Obe reke (Foto Kim)

Na današnjem protestu, u neposrednoj blizini izvođenja radova za izgradnju mini hidrocentrale, meštanima su preneti detalji sa jučerašnjeg sastanka sa predsednikom opštine Bratislavom Nikolićem.

"Mi smo juče imali konstruktivni sastanak sa gradonačelnikom opštine Štrpce Bratislavom Nikolićem i on nam je dao maksimalnu podršku i obećanje da će za 48 sati biti sklonjen bager koji je postavljen na mestu “Obe reke"”, kaže za RTV Kim Dobrivoje Stevanović.

Sledeći korak je, kako ističe Stevanović, da Ministarstvo za zaštitu životne sredine i prostorno planiranje poništi odluku o izgradnji mini hidrocentrale i time spreči ugrožavanje reka Kaluđerke i Bolovanke.

“Izgradnom ove mini hidrocentrale se jasno krši Zakon o vodama Kosova i o nacionalnom parku", ističe Dobrivoje Stevanović.

Glavni razlog za zabrinutost ovih meštana je da će ostati bez pijaće vode.

"Mi i danas imamo probleme sa pijaćom vodom a bez reke ćemo potpuno ostati bez vode. I sada imamo restrikcije u korišćenju pijaće vode i ona nije bakteriološki ispravna", upozorava Stevanović.

Ističe da se pijaća voda direktno uzima iz reke jer, kako kaže u izvoru nema dovoljne količina vode.

Ostale vesti

 • Svečanom akademijom obeležen Dan studenata PU

  Svečanom akademijom obeležen Dan studenata PU

  Dan studenata Univerziteta u Prištini sa privremenim sedištem u Kosovskoj Mitrovici, obeležen je svečanom akademijom na Fakultetu tehničkih nauka u Kosovskoj Mitrovici. Sa akademije je poručeno da je misija studenata da ostave pozitivan trag na budućnost KiM i da je ulaganje u njih, ulaganje u budućnost.

 • Manje smeća, više cveća

  Manje smeća, više cveća

  Najveći zagađivač u Gračanici i okolini je „Jalovište“ , odnosno otpad iz rudnika u Kišnici koji u sebi sadrži štetne materije. Zagađene su i reke, a zelene površine zagađuju sami građani stvarajući divlje deponije. Akcijom čišćenja i sadnjom cveća, Odeljenje za zaštitu životne sredine obeležilo je Dan planete zemlje.

 • Kosovo sa najvišom stopom siromaštva u regionu

  Kosovo sa najvišom stopom siromaštva u regionu

  Kosovo i dalje ima najvišu stopu siromaštva u regionu jugoistočne Evrope - 34 posto stanovništva živi u dubokom siromaštvu sa dnevnim prihodom ispod 1,55 evra, a 12 odsto živi u ekstremnom siromaštvu, piše Gazeta Express.

© Copyright 2000-2013 Radio KIM. All Rights Reserved.
created by:   W3Industry izrada web sajta cms SEO

Vrh strane