Vesti
Društvo

Najavljena velika finansijska sredstva za rešavanje zagađenosti Gračanke

U sali Skupštine Opštine Gračanica održana je prva javna rasprava o Nacrtu budžeta za narednu godinu. Prioritet će biti rešavanje zagađenosti reke Gračanke u Lapljem Selu, kazao je predsednik ove lokalne samouprave Srđan Popović.
Najavljena velika finansijska sredstva za rešavanje zagađenosti Gračanke
Zagađena reka Gračanka (Foto Kim)

Meštani Lapljeg Sela suočeni su sa nepodnošljivim smradom iz reke Gračanke već nekoliko godina, to je i najveći problem u selu kazao je predsednik Slaviša Todić.

„Laplje Selo je iskoristilo skoro sva demokratska sredstva kada je rešavanje tog problema u pitanju. Sada smo od Opštine Gračanica zatražili da to malo radikalizujemo, pa nam je Opština izašla u susret tako što je prvo pronašla zagađivače, a onda radiklanim merama sprečila dalje ulivanje tih hemikalija u reku“, kazao je Todić.

Opština Gračanica je u više navrata pokušavala da čišćenjem rečnog korita reši ovaj problem, međutim ako prošetate ovim selom, jasno je da ni to nije urodilo plodom.

Na prvoj javnoj raspavi o Nacrtu budžeta za narednu godinu, koja je juče održana, a kojoj su prisustvovali predstavnici Lokalnih saveta svih mesta u ovoj opštini i predstavnici opštinskih direktorijata, gradonačelnik Srđan Popović je najavio da će naredne godine prioritet biti rešavanje zagađenosti ove reke.

„Mi ćemo se truditi da sva mesta razvijamo ravnomerno, ali uvek postoje i prioriteti. Naredne godine velika sredstva planiramo da uložimo u rešavanje problema zagađenosti reke Gračanke kroz Laplje Selo, što bi trebalo i građani ostalih mesta da razumeju“, kazao je Popović.

Osim meštana Laljeg Sela sa istim problemom se suočavaju i stanovnici susednog Preoca, ali i albanskog sela Dobrevo.Ostale vesti

Nov predmet za prvačiće
Od septembra đake prvake očekuje novi nastavni predmet pod nazivom Digitalni svet.
  • 25.05.2020
Gračanica: Počela isplata od 100 evra
Danas je počela isplata novčane pomoći u iznosu od 100 evra, u dinarskoj protivvrednosti, za sve građane koji su se prijavili. U Gračanici ispred pošte nije primećen veliki broj ljudi. Sa druge strane, ispred Komercijalne banke zatekli smo meštane koji su došli da podignu pomoć, koja je u toku prošle nedelje uplaćena na račune penzionera i korisnika socijalne pomoći.
  • 25.05.2020
Psihološkinja Đurđica Kazić rekla je u emisiji „Slobodno srpski“ da je sasvim izvesno da će pandemija koronavirusa ostaviti određene posledice po psihičko zdravlje jednog broja ljudi.
  • 25.05.2020
Građani uhapšeni za vreme pandemije neće biti procesuirani
Svi oni građani koji su uhapšeni zbog kršenja uredbe Vlade Kosova da ograniči kretanje tokom pandemije neće biti procesuirani.
  • 24.05.2020
Deca sa KiM najzadovoljnija i najaktivnija
Deca sa Kosova i Metohije su najzadovoljnija svojim zdravljem, najzadovoljnija kvalitetom svog života i najviše fizički aktivna, rekla je dr Višnja Đorđić sa Fakulteta sporta i fizičkog vaspitanja u Novom Sadu, predstavljajući analizu zdravstvenih navika učenika osnovnih i srednjih škola u uslovima vanrednog stanja.
  • 24.05.2020
Isplata od 100 evra počinje sutra
Isplata novčane pomoći u iznosu od 100 evra, u dinarskoj protivvrednosti, za sve građane koji su se prijavili telefonom ili preko sajta idp.trezor.gov.rs počinje sutra, u ponedeljak 26. maja.
  • 24.05.2020