Vesti
Društvo

Nagrade novinarima sa Kosova na INTERFERU

Prvu nagradu „Zlatna Nika" u oblasti radio reportaže dobila je Maja Fićović sa Radija Kosovska Mitrovica, treće mesto u oblasti novinske reportaže novinar „Politike" Živojin Rakočević, a plaketu za TV novinarstvo osvojio je dopisnik „Glasa Amerike" Budimir Ničić.
Nagrade novinarima sa Kosova na INTERFERU

INTERFER je najznačajniji festival reportaže u Srbiji, a  održava se već 20 godina u Apatinu i Somboru. Na njemu su ove godine učestvovali novinari iz Makedonije, Hrvatske, Slovačke, Rusije, SAD, Indije, Kine, Australije.

„Važano je da se čuje priča ljudi koji žive u potpunoj izlaciji i da se zna za njihove probleme. Nadam se da im je to podstrek da prežive, da bi imali kome da odemo u Prizren, kao što danas odlazimo maloj Milici o kojoj sam napravila reportažu" izjavila je za Radio Kim Maja Fićović.

Glavnu nagradu Festivala dobili su Mihailo Medenica i fotoreporter Igor Pavićević za reportažu „Ničija zemlja, ničiji ljudi, ničiji vrisak".

Na ovogodišnji INTERFER je bilo prijavljeno preko trista radova, predsednk žirija je bio poznati srpski pesnik Pero Zubac.Ostale vesti

Šarčević: Od 1. juna dozvoljene đačke ekskurzije
Od prvog juna mogu da se organizuju đačka putovanja, rekao je za Nova.rs ministar prosvete Mladen Šarčević. On je precizirao da će maturanti, ukoliko su imali predviđena putovanja u inostranstvo, morati da ih zamene nekom destinacijom u Srbiji.
  • 28.05.2020
Od danas kretanje od 5:00 do 21:00
Od danas, građani mogu da se kreću bez ograničenja po 16 sati dnevno, odnosno od 5:00 do 21:00 sat.
  • 28.05.2020
Priština: Ukida se karantin
Kosovska vlada je na današnjoj sednici usvojila zahtev Ministarstva zdravlja da se 30. maja ukine karantin zona koja je smeštena u Studentskom centru u Prištini, a u kojoj su smeštani svi oni koji su ulazili na teritoriju Kosova. Takođe, sva lica koja ulaze na Kosovo dužna su da se samoizoluju na 14 dana.
  • 27.05.2020
Koliko je potrebno za sreću?
Iako su deca na Kosovu navikla da im vrlo često nedostaju osnovni uslovi za bezbrižno odrastanje, ona svojim znanjem ne zaostaju za vršnjacima iz centralne Srbije. Rezultat analize prema kojoj su „deca na KiM najzadovoljnija svojim zdravljem, kvalitetom života i najviše fizički aktivna” može značiti i da mališani na Kosovu znaju da sreću čine male stvari.
  • 27.05.2020
Gračanica: Život Roma u doba koronavirusa
U opštini Gračanici prema podacima ove lokalne samouprave trenutno živi oko 2.000 Roma. Pandemija koronavirusa dodatno je otežala ionako težak položaj ove zajednice.
  • 27.05.2020
Nakon pauze, nastavljena registracija vozila
Registracija vozila, nakon pauze zbog pandemije koronavirsa, nastavljena je u toku prošle nedelje. Termini za registraciju se zakazuju, kazao je vlasnik servisa za tehnički pregled automobila u Lapljem Selu Siniša Todić.
  • 27.05.2020