Vesti
Društvo

Nabujala reka Janjevka, opštinske službe na terenu u Gornjoj i Donjoj Gušterici

Usled obilnih padavina koje su pogodile područje Gornje i Donje Gušterice došlo je do bujanja i na par lokacija i izlivanja reke Janjevke, navode iz Opštine Gračanice.

Nabujala reka Janjevka, opštinske službe na terenu u Gornjoj i Donjoj Gušterici
Čišćenje korita (Foto Opština Gračanica)

Navode i da je veće izlivanje sprečeno je brzom intervenicijom Odeljenja javne službe opštine Gračanica i JКP „Ekologija“.

Ekipe sektora za vanredne situacije i Ekologije na terenu uz pomoć mehanizacije čine sve kako ne bi došlo do veće materijalne štete i plavljenja domaćinstava.

"Uz pomoć bagera najpre su u Gornjoj Gušterici uklonjene barijere zbog bujice koja je nadošla i zbog kojih je voda prodrla u nekoliko dvorišta. Istovremeno se uz pomoć dežurnih ekipa i mehanizacije radilo na sanaciji korita reke Janjevke u Donjoj Gušterici, gde je takođe otklonjeno smeće koje je voda donela i rastinje, zbog kojih je došlo do izlivanja reke. Bagerima se produbljuje rečno korito. Voda je ušla u par dvorišta, podruma i kuća", ističe se u saopštenju.

Većih posledica nije bilo, dodaju.

Opštinske službe pritekle su u pomoći i firmama u biznis zoni na teriotriji opštine Gračanica.Ostale vesti

Svečana akademija povodom Dana opštine: Ljudi su najveće bogatstvo Gračanice
„Gračanica je simbol našeg naroda, Gračanica je i naš manastir, Gračanica su naši dobri i vredni ljudi, svako naše dete, svaka puna kuća, škola i crkva. Gračanica je i Milutin i Simonida, ali je Gračanica i ideja o opstanku jednog naroda“, rekla je predsednica lokalne samouprave Ljiljana Šubarić na Svečanoj akademija povodom Dana opštine u Domu kulture "Gračanica".
  • 21.09.2023
Posle završenog kursa, ženama iz RAE zajednice dodeljene šivaće mašine
Nakon tri meseca obuke u šivenju i pletenju za pripadnice RAE zajednice završen je projekat „Impusl za novi početak“ koji je sprovelo Udruženje poslovnih žena „Avenija“. Polaznicama kursa su dodeljene šivaće mašine kako bi, nakon radionice, samostalno radile i privređivale.
  • 20.09.2023
Održan prvi “Gračanički kros
Pod slogom “Nije frka, može trka” organizovan je prvi “Gračanički kros”. Oko 200 učesnika okupilo se najpre u dvorištu Doma kulture “Gračanica” odakle je startovala trka. Učesnici su bili podeljeni u dve grupe, takmičari do 14 godina i stariji.
  • 20.09.2023
Tri meseca bez srpske štampe
Tri meseca nakon odluke Vlade u Prištini da zabrani ulaz robe proizvedene u centralnoj Srbiji na Кosovo i Metohiju, do prodavnica i kioska ne stiže ni štampa na srpskom jeziku, čime se po ko zna koji put ugrožava pravo građana na informisanje na maternjem jeziku, podseća Udruženje novinara Srbije (UNS).
  • 20.09.2023
KUD ’’Slavuj’’ iz Novog Badovca slavi deceniju rada
KUD "Slavuj" iz Novog Badovca će u subotu 23. septembra obeležiti deset godina rada i postojanja.
  • 19.09.2023
Opština hoće da otkloni “špekulacije” o smeni Jelene Stojanović, ali nema vremena da se time bavi
Opština Gračanica već nekoliko dana odbija da otkrije razlog zašto, sada već bivša, direktorka Odeljenja inspekcije Jelena Stojanović nije više na ovoj poziciji.
  • 19.09.2023