Vesti
Društvo

Na prelazima Jarinje i Brnjak kretanje vozila se odvija kao i prethodnih šest meseci

Dan nakon razgovora glavnih pregovarača Beograda i Prištine, Petra Petkovića i Besnika Bisljimija, koji je završen bez pronalaženja konačnog rešenja kada su u pitanju registarske tablice - kretanje vozila preko administrativnih prelaza Jarinje i Brnjak na severu Kosova, odvija se kao i prethodnih šest meseci.

Na prelazima Jarinje i Brnjak kretanje vozila se odvija kao i prethodnih šest meseci
Prelaz Jarinje (Foto Radio Mitrovica Sever)

Jedan od vozača sa novopazarskim registarskim oznakama, rekao je za Radio Mitrovica Sever da se saobraćaj odvija kao i prethodnih meseci.

"Nakon kontrole putnika i vozila, dobio sam komplet stikera kako bih nastavio dalje", dodao je.

Pripadnici Kosovske policije su u neformalnom razgovoru rekli novinaru pomenutog medija da nikakva nova odluka nije stupila na snagu i da se nastavlja sa radom u istom režimu.

Direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju i glavni pregovarač Beograda, Petar Petković, rekao je nakon jučerašnjih razgovora u Briselu da će sporazum o tablicama potpisan 30. septembra 2021. godine o nalepnicama i dalje biti na snazi.

Specijalni predstavnik Evropske unije za dijalog Prištine i Beograda, Miroslav Lajčak, saopštio je da dogovor nije postignut i pozvao obe strane da nastave da se bave ovom problematikom kako bi se došlo do rešenja.

Glavni pregovarač tima iz Prištine, Besnik Bisljimi, takođe je rekao da nije postignut nikakav rezultat kada su u pitanju registarske tablice.

"Srpska strana nije imala nikakav predlog, pa smo morali da tražimo alternativno rešenje. Gospodin Lajčak je predložio da radne grupe nastave razgovore sledećih mesec dana, ali je Beograd to odbio", dodao je Bisljimi.

Na jučerašnjem sastanku delegacija Beograda i Prištine sa evropskim posrednikom Miroslavom Lajčakom, bilo je reči i o Zajednici srpskih opština, nestalim licima i energetici.Ostale vesti

Restoran u Prištini u znak protesta zabranio ’’ulazak bez viza’’ građanima EU
Jedan lokal u Prištini na ulazu je postavio tablu na kojoj piše da je zabranjen ulazak bez vize građanima Evropske unije.
  • 25.06.2022
KFOR donirao fotonaponske panele za ambulantu u Osojanu
Italijanski vojnici KFOR-a, regionalne komande Zapad, donirali su sistem fotonaponskih panela za ambulantu u Osojane.
  • 24.06.2022
Karadžić: Meštani Lapljeg Sela i Preoca najavljuju proteste zbog reke
Problemi koje meštanima opštine Gračanici stvaraju jalovina i smrad iz reke Gračanke danas su bili tema vanredne sednice SO Gračanica. Odbornik Ljubiša Karadžić kazao je da su meštani Lapljeg Sela i Preoca spremni na proteste. 
  • 24.06.2022
Studijski programi na Učiteljskom fakultetu u Leposaviću sve atraktivniji
Učiteljski fakultet Univerziteta u Prištini sa sedištem u Leposaviću ove godine upisuje novu generaciju studenata na osnovnim, master i doktorskim studijama.
  • 24.06.2022
Zubin Potok: Meštani sela Kovače 20 godina kubure sa strujom
Domaćinstva u selu Kovače u opštini Zubin Potok, već se godinama suočavaju sa problemom slabog napona električne energije. Prema rečima meštana, struja je toliko slaba da osnovni električni aparati vrlo često ne mogu da se koriste.
  • 24.06.2022
Polaganje završnog ispita
Iz Vlade Srbije je saopšteno da su Ministarstvo prosvete, nauke i tehnološkog razvoja i Kancelarija za IT i eUpravu obavili sve pripreme za polaganje završnog ispita na kraju osnovnog obrazovanja, koji će se za osmake održati 27, 28. i 29. juna.
  • 23.06.2022