Vesti
Društvo

Na prelazima bez dužih zadržavanja

Iako je sezona godišnjih odmora počela, na prelazima ka centralnoj Srbiji nema dužih zadržavanja. Na ulazak, odnosno izlazak sa Kosova, prema najnovijim podacima Ministarstva unutrašnjih poslova Kosova, čeka se najviše do desetak minuta.
Na prelazima bez dužih zadržavanja
Merdare (Foto arhiva Kim)

Na prelazima na Severu Kosova - na Jarinju i Brnjaku, za izlazak sa Kosova čeka se od dva do pet minuta, odnosno, od dva do četiri minuta.

Za ulazak na Kosovo, na Jarinju se čeka do tri minuta, a na Brnjaku od dva do pet minuta. Kolona vozila iz pravca Kosova ka centralnoj Srbiji na Jarinju je duga 10 do 20 metara, a u suprotnom pravcu od 20 do 30.

Na Brnjaku nema zadržavanja vozila.

Na Merdaru se i na ulazak i na izlazak sa Kosova čeka od pet do deset minuta. Kolona vozila iz pravca Kosova ka centralnoj Srbiji duga je 50 do 70 metara, a u suprotnom pravcu od 30 do 50.

Na prelazu Bela zemlja na ulazak i na izlazak sa Kosova čeka se od tri do pet minuta, kolona vozila duga je 20 do 30 metara, odnosno, 10 do 15.

Na prelazima Mutivoda i Mučibaba nema kolone vozila, a čekanja su do pet minuta u oba pravca.Ostale vesti

Laplje Selo: Počelo uređenje sportskih terena u osnovnoj školi
Mesec dana pred početak nove školske godine nastavljaju se infrastrukturni projekti na uređenju sportskih terena. Opštinsko odeljenje za omladinu u sport i Odeljenje urbanizma trenutno izvode radove u osnovnoj školi u Lapljem Selu.
  • 09.08.2022
Rok za uplatu rate poreza 15. avgust
Sekretarijat za javne prihode podsetio je poreske obveznike, fizička lica, preduzetnike i pravna lica da je 15. avgust u Srbiji rok za uplatu obaveze za treći kvartal godišnjeg poreza na imovinu za 2022. godinu.
  • 09.08.2022
Srbija: Akcija pojačane kontrole brzine kretanja vozila
Pripadnici Uprave saobraćajne policije MUP-a Srbije sprovešće od 8. do 14. avgusta akciju pojačane kontrole saobraćaja koja će biti usmerena na kontrolu brzine kretanja vozila.
  • 08.08.2022
Cirkus ’’Miškin’’ priredio senzacionalno veče publici u Goraždevcu
Cirkus ’’Miškin’’ uz podršku organizacije Amići di Dečani potrudio se da žiteljima Goraždevca jedno veče bude drugačije.
  • 07.08.2022
Kolone na prelazima, najduže čekanje na Merdaru

Na više prelaza na Kosovu i danas se beleže duža zadržavanja, a prema zvaničnim podacima najveće gužve su na Merdaru.

  • 06.08.2022
REM obrazložio odluku o izdavanju dozvola za nacionalnu frekvenciju
Savet Regulatora je zaključio da su svih 14 podnosilaca prijava – TV Pink, Nacionalna Hepi TV, Vesti, BK TV, Una, Nova S, N1, Prva, TV B92, KCN nacionalna, TV2, Tanjug TV, K1 i Kurir televizija – ispunili uslove iz konkursne dokumentacije.
  • 05.08.2022