Vesti
Društvo

Na Merdaru se danas čeka do 6,5 sati

Prema podacima Ministarstva unutršanjih poslova Kosova na Merdaru danas se čeka 6,5 sati na prelazak iz Kosova u centralnu Srbiju. Gužve su i na drugim administrativnim prelazima.
Na Merdaru se danas čeka do 6,5 sati
Merdare (Foto arhiva Kim)

Kolona automobila za izlazak sa Kosova je 1600 metara, procene su MUP-a Kosova. Zbog velike gužve na ovom prelazu čeka se do 6,5 sati. Dok se iz pravca centralne Srbije ka Kosovu čeka samo 5 do 10 minuta.

Situacija je nešto bolja na Beloj Zemlji gde su kolone duge do 200 metara pa su I čekanja znatno kraća, do 30 minuta. Iz suprotnog smera čekanja su do 10 minuta.

Danas su gužve i na prelazu Mutivode, gde se čeka 90 u koloni dugoj 1200 metara.

Na Mučibabi ni danas nema gužve, pa su zadržavanja do 30 minuta.

Na severu Kosova, na Jarinju situacija je znatno drugačija. Za izlazak sa Kosova čeka se četiri sata.Ostale vesti

Sneg na Brezovici
Ćudljivo vreme krajem maja višim planinskim predelima donelo je sneg. Pored Kopaonika, zabelela se i Brezovica.
  • 26.05.2020
Povratak u školske klupe 1. juna
U školama na centralnom Kosovu koje funkcionišu prema planu i programu Minstarstva prosvete Republike Srbije vrše se pripreme za povratak đaka koji je planiran za 1. jun. Narednog meseca će se održati i polaganje maturskog ispita kako za svršene osmake, tako i za buduće studente. Maturanti uveliko uče i pripremaju se za završni test.
  • 26.05.2020
Uprkos tome što je situacija u vezi sa pandemijom koronavirusa obećavajuća, o otvaranju administrativnih prelaza odlučivaće se tek posle 1. juna, tj. početka treće faze ublažavanja mera i nakon sprovedene analize o primeni istih, izjavio je za portal KoSSev, portparol kosovske vlade Perparim Krueziu.
  • 26.05.2020
Nov predmet za prvačiće
Od septembra đake prvake očekuje novi nastavni predmet pod nazivom Digitalni svet.
  • 25.05.2020
Gračanica: Počela isplata od 100 evra
Danas je počela isplata novčane pomoći u iznosu od 100 evra, u dinarskoj protivvrednosti, za sve građane koji su se prijavili. U Gračanici ispred pošte nije primećen veliki broj ljudi. Sa druge strane, ispred Komercijalne banke zatekli smo meštane koji su došli da podignu pomoć, koja je u toku prošle nedelje uplaćena na račune penzionera i korisnika socijalne pomoći.
  • 25.05.2020
Psihološkinja Đurđica Kazić rekla je u emisiji „Slobodno srpski“ da je sasvim izvesno da će pandemija koronavirusa ostaviti određene posledice po psihičko zdravlje jednog broja ljudi.
  • 25.05.2020