Vesti
Društvo

Na Merdaru ponovo gužve, čeka se više od četiri sata

Kolone duže od dva kilometra od ranog jutra beleže se na Merdaru iz pravca Prištine. Čeka se više od četiri sata.
Na Merdaru ponovo gužve, čeka se više od četiri sata
Merdare (Foto Kim)

U koloni automobila najviše je stranih državljana koji se sa Kosova vraćaju kući nakon provedenog odmora. Međutim, zajedno sa njima čekaju i stanovnici Kosova, ali i građani centralne Srbije koji se uglavnom vraćaju sa letovanja u Albaniji. Iako iz Policije saopštavaju da se čeka nešto više od tri sata, vozači javljaju da su ta čekanja duža, pa se jutros na ovom prelazu čeka više od četiri sata.

Prema policijskom izveštaju na prelazu Bela zemlja kolona automobila duga je 800 metara a čeka se sat i po vremena.

Na Jarinju se ovog jutra čeka oko sat vremena, dok je na ostalim prelazima za prelazak sa Kosova u Srbiju potrebno manje vremena.

Iz pravca centralne Srbije za ulazak na Kosovo čeka se od pet do deset minuta.Ostale vesti

Protest zbog nepoštovanja Zakona o dvojezičnosti od strane Ministarstva spoljnih poslova Kosova

Udruženje novinara Srbije (UNS) sa svojim ogrankom Društvom novinara Кosova i Metohije (DNКiM) protestuje zbog izbacivanja srpskog jezika sa zvaničnog sajta Ministarstva spoljnih poslova i dijaspore i traži od Vlade Кosova da sve institucije poštuju zakon o ravnopravnoj upotrebi jezika.

  • 07.10.2022
Policija u Gračanici: Bezbednosna situacija stabilna

Uprskos nedavnom pokušaju ubistva Srbina ispred diskoteke u Gračanici, iz lokalne Policijske stanice tvrde da je bezbednosna situacija u opštini Gračanica stabilna. Na sednici Odbora za zajednice u SO Gračanica je rečeno da je u prethodnom mesecu zabeležen povećan broj slučajeva nasilja u porodici.

  • 07.10.2022
Povodom dečije nedelje u Goraždevcu organizovan maskenbal
U dvorištu OŠ „Janko Jovićević“ u  Goraždevcu održan je maskenbal u sklopu dečje nedelje. Razni dezeni, boje i detalji krasili su maštovite kostime učesnika maskenbala koji nisu krili svoje zadovoljstvo što su deo ove manifestacije.
  • 07.10.2022
Prvi samit o inovacijama u pravosuđu: Građanin u centru

Prvi samit o inovacijama u pravosuđu na Kosovu održan je danas u organizaciji USAID-ovog Pravosudnog projekta. Značaj uvođenja inovativnih rešenja u pravosudni sistem i važnost postavljanja građana u središte ovih rešenja cilj je ovog samita.

  • 06.10.2022
PU “Danica Jaramaz”: Sva lepota jeseni na dečjim kišobranima
U sklopu obeležavanja Dečje nedelje danas je u Predškolskoj ustanovi “Danica Jazamaz” u Nemanjinoj ulici u Kosovskoj Mitrovici, održana revija “Veseli kišobrani” u kojoj su učestvovali polaznici ove ustanove.
  • 06.10.2022
Rašić: Ako odluka o razmeni zemlje ne bude poništena, podnosim zahtev za razmenu puta
Predsednik Progresivne demokratske stranke Nenad Rašić ukoliko odluka SO o razemni opštinskog zemljišta sa biznismenom Redžom Šošijem ne bude ukinuta, da je spreman da opštini ustupi svoj put od 20 ari, za koji tvrdi da je od strateškog značaja “za neki hektar zemlje u Gračanici, makar to bio i kamenjar”.
  • 06.10.2022