Vesti
Društvo

Na Merdaru gužve, čeka se više sati na prelazu

Kilometarska kolona i ovog prepodneva prostire se iz pravca Podujeva ka administrativnom prelazu Merdare. Putnici čekaju po više sati kako bi prešli sa Kosova u centralnu Srbiju.
Na Merdaru gužve, čeka se više sati na prelazu
Merdare (Foto arhiva Kim)

Kako su za RTV Kim potvrdili pojedini putnici, na prelazak se čeka više od četiri sata. U koloni je najviše vozila sa stranim registarskim oznakama čiji se putnici vraćaju sa Kosova u zemlje zapadne Evrope.

I "strani" ali posebno domaći vozači nezadovoljni su zbog gužvi i višestnog čekanja koje je u ovom periodu godine uobičajeno. Uglavnom se žale na sporost u radu nadležnih, kako sa kosovske, tako i sa srpske strane ovog administrativnog prelaza.

Sa druge strane prelaza, iz pravca Kuršumlije, kolona automobila je znatno manja, više stotina metara, pa su i zadržavanja znatno kraća.Ostale vesti

Vlada Kosova donela odluku o ukidanju određenih mera
Odlazeći premijer Kosova Aljbin Kurti i vršilac dužnosti ministra zdravlja Arben Vitia saopštili su danas na konferenciji za štampu odluke donete na sednici Vlade Kosova u vezi sa ublažavanjem mera uvedenih zbog sprečavanja širenja koronavirusa.
  • 31.05.2020
Od ponedeljka se otvaraju svi prelazi i ukidaju epidemiološke mere
Novo ublažavanje mera na Kosovu, koje su donete u borbi protiv širenja koronavirusa, može se očekivati danas u 18 sati za kada je zakazan sastanak u kosovskoj vladi, a očekuje se da će nove mere doneti otvaranje prelaza, vrtića, obdaništa, škola, kafića i restorana, prenosi Koha.
  • 31.05.2020
Novi protesti meštana Štrpca zbog izgradnje MHC
Meštani Štrpca i okolnih sela, njih oko 300, protestovali su danas zbog nedavne izjave direktora „Matkos grup“ Ljabinota Vitije da ova komapnija ima sve potrebne dozvole za izgradnju mini-hidrocentrale kod mesta „Obe reke“ i drugim lokacijama na Brezovici.
  • 31.05.2020
Sa Merdara vraćen kamion iz centralne Srbije
Sa administrativnog prelaza Merdare jutros je vraćen kamion sa robom iz centralne Srbije, potvrđeno je RTS-u. To praktično znači da je počela primena novih mera koje je donela kosovska Vlada.
  • 31.05.2020
Od 1. juna normalizacija međugradskog saobraćaja
Gradski i međugradski prevoz biće normalizovani sa početkom treće faze ublažavanja mera, dok će pravilnik o obavezama prevoznika, kao i putnika biti objavljen na dan stupanja na snagu nove faze 1. juna, potvrdio je za KoSSev portparol kosovskog ministarstva zdravlja, Faik Hoti.
  • 30.05.2020
Javni puls: Problemi isti, ali raste poverenje u institucije
Najveći probelemi na Kosovu su nezaposlenost, korupcija i siromaštvo, smatraju građani Kosova.
  • 30.05.2020