Vesti
Društvo

Na Kosovu nastavak restrikcija struje do stabilizacije energetske situacije

Operator sistema, transmisije i tržišta električne energije Kosova (KOSTT) je saopštio da će se redukcije struje nastaviti do stabilizacije energetske situacije. U saopštenju za medije KOSTT je naveo da restrikcije mogu da variraju iz dana u dan u zavisnosti od opterećenja.
Na Kosovu nastavak restrikcija struje do stabilizacije energetske situacije
Ilustracija (Foto arhiva Kim)

Ističe se da se za rasporede konkretnih ograničenja, treba obratiti kompaniji za distribuciju električne energije KEDS.

„Stanje energetske krize sa kojom se suočava Kosovski elektroenergetski sistem, a koje je izmedju ostalog odraz globalne energetske krize, lakše će se prebroditi uz podršku svi gradjana, što racionalnijim korišćenjem električne energije i uštedama gde je to moguće“, naveo je KOSTT.

Ministarstvo ekonomije Kosova, koje je nadležno za snabdevanje električnom energijom,pre dva dana je saopštilo da je postignut dogovor izmedju Kosovske elektroenergetske korporacije sa Albanskom elektrodistribucijom da se obezbedi struja koja nedostaje, medjutim, uprkos tome restrikcije na Kosovu se nastavljaju.Ostale vesti

Popis stanovništva na Kosovu sledeće godine

Popis stanovništva, porodičnih domaćinstava i stanova na Kosovu odžaće se od 1. septembra do 16. oktobra 2023. godine, saopštio je nakon jučerašnje sednice Vlade premijer Aljbin Kurti.

  • 01.10.2022
Za mesec dana na RKS tablice preregistrovano samo devet vozila
Nakon 30 dana, otkad je na snagu stupila uredba kosovske vlade o preregistraciji vozila sa srpskim registarskim tablicama, na RKS table prešlo je samo devet vozila.
  • 01.10.2022
Počeo popis stanovništva u Srbiji
Popis stanovništva, domaćinstava i stanova u Srbiji počeo je danas i trajaće do 31. oktobra. Preliminarni podaci biće objavljeni do kraja novembra, a već na proleće počeće objavljivanje prvih konačnih rezultata.
  • 01.10.2022
U Kosovskoj Mitrovici postavljena bista Dragiši Murganiću
U sedištu Crvenog krsta u Kosovskoj Mitrovici postavljena je bista sekretaru Dragiši Murganiću.
  • 30.09.2022
Položaj starih nije najbolji, potrebna veća briga društva

Povodom obeležavanja Međunarodnog dana starijih osoba u Prištini je održan okrugli sto u organizaciji Populacionog fonda Ujedinjenih nacija (UNPFA) na kome su razmatrani izazovi sa kojima se susreću pripadnici tog dela populacije. „Na žalost, položaj starih ljudi ne samo na Kosovu, nego i u regionu nije baš najbolji“, ocenila je šefica kancelarije UNPFA za kosovo Visare Mujko Nimani.

  • 30.09.2022
Priština: Deficit anesteziologa i medicinskih tehničara
Deficit anesteziologa i medicinskih sestara lako je uočljiv u Univerzitetsko kliničko bolničkom centru Kosova (UKCK).
  • 30.09.2022