Vesti
Društvo

Na Kosovu narandžasti meteoalarm

Večeras, tokom noći i u utorak u većini mesta centralne i južne Srbije očekuje se da padne od 20 do 50 milimetara kiše, a lokalno i više. Na Kosovu je na snazi narandžasti meteoalarm.
Na Kosovu narandžasti meteoalarm
Polavljene ulice u Gračanici (Foto arhiva Kim)

Kako prenosi RTS Republički hidrometeorološli zavod upozorava da se večeras i sutra u većini mesta centralne i južne Srbije očekuje od 20 do 50 milimetara kiše, a lokalno i više.

Žuti meteoalarm je na snazi na zapadu, istoku i jugoistoku Srbije, kao i u Šumadiji i Pomoravlju, dok je narandžasti meteoalarm na snazi na jugozapadu zemlje i na Kosovu.

Hidrometeorološki zavod navodi na svom sajtu da će pojedini vodostaji od 2 do 4. maja biti u umerenom i većem porastu sa mogućnošću dostizanja i prevazilaženja granica redovne odbrane od poplava.Ostale vesti

Uprkos tome što je situacija u vezi sa pandemijom koronavirusa obećavajuća, o otvaranju administrativnih prelaza odlučivaće se tek posle 1. juna, tj. početka treće faze ublažavanja mera i nakon sprovedene analize o primeni istih, izjavio je za portal KoSSev, portparol kosovske vlade Perparim Krueziu.
  • 26.05.2020
Nov predmet za prvačiće
Od septembra đake prvake očekuje novi nastavni predmet pod nazivom Digitalni svet.
  • 25.05.2020
Gračanica: Počela isplata od 100 evra
Danas je počela isplata novčane pomoći u iznosu od 100 evra, u dinarskoj protivvrednosti, za sve građane koji su se prijavili. U Gračanici ispred pošte nije primećen veliki broj ljudi. Sa druge strane, ispred Komercijalne banke zatekli smo meštane koji su došli da podignu pomoć, koja je u toku prošle nedelje uplaćena na račune penzionera i korisnika socijalne pomoći.
  • 25.05.2020
Psihološkinja Đurđica Kazić rekla je u emisiji „Slobodno srpski“ da je sasvim izvesno da će pandemija koronavirusa ostaviti određene posledice po psihičko zdravlje jednog broja ljudi.
  • 25.05.2020
Građani uhapšeni za vreme pandemije neće biti procesuirani
Svi oni građani koji su uhapšeni zbog kršenja uredbe Vlade Kosova da ograniči kretanje tokom pandemije neće biti procesuirani.
  • 24.05.2020
Deca sa KiM najzadovoljnija i najaktivnija
Deca sa Kosova i Metohije su najzadovoljnija svojim zdravljem, najzadovoljnija kvalitetom svog života i najviše fizički aktivna, rekla je dr Višnja Đorđić sa Fakulteta sporta i fizičkog vaspitanja u Novom Sadu, predstavljajući analizu zdravstvenih navika učenika osnovnih i srednjih škola u uslovima vanrednog stanja.
  • 24.05.2020