Vesti
Društvo

Na centralnom Kosovu ponovo signal za fiksnu telefoniju

U svim srpskim sredinama na centralnom Kosovu od danas popodne ponovo funkicioniše MTS signal za fiksnu telefoniju, potvrđeno je portalu GračanicaOnlajn.
Na centralnom Kosovu ponovo signal za fiksnu telefoniju
Foto ilustracija Kim

Posle 7 godina, meštani Bresja, Ugljara, Kuzmina, Lapljeg Sela, Čaglavice, Preoca, Lepine, Radeva, Suvog Dola i Novog Naselja kod Lipljana ponovo imaju fiksnu vezu sa čitavim svetom.

Slavica Milić iz Bresja kaže za poral GračanicaOnlajn da se iznenadila kada joj je danas popodne zazvonio fiksi telefon.

„Iznenadila sam se i začudila kada mi je u kući ponovo, posle toliko godina, zazvonio fiksni telefon. Potpuno smo zaboravili i prestali da se nadamo da će ikada da nam proradi fiksni“, priča Slavica i dodaje da se obradovala signalu, jer će sada moći da se čuje i sa rodbinom u centalnoj Srbiji.

Srpske sredine na centralnom Kosovu su bez signala za fiksnu telefoniju od 26. septembra 2010. godine, kada su pripadnici Kosovske policije u pratnji članova Kosovske regulatorne agencije za telekomunikacije poskidali linkovske veze i prerezali kablove MTS- a na centralnom Kosovu.Ostale vesti

Vlasta Cenić: Sve je u jeziku, dijalekat je naša lična karta
Profesor srpskog jezika i književnosti i jedan od najpoznatijih pisaca za decu i pesnika koji stvaraju na prizrensko - timočkom dijalektu Vlasta Cenić održao je u Domu kulture "Gračanica" književni čas. On je, kazujući poeziju, prisutnima ispričao priču u stihovima o svom rođenju, porodici i životu. 
  • 27.03.2023
Akcija čišćenja crkvene porte i groblja u selu Smać kod Prizrena

Uz blagoslov paroha prizrenskog jereja Jovana Radića, grupa meštana iz sela Smać, Srbica, Zoić i Novake okupila se juče u Smaću kako bi očistili portu crkve Sv. Ilije koja je minirana 1999. godine. Kao i groblje na kojima su sahranjeni njihovi bližnji, a čiji su spomenici skoro svi polomljeni i oskrnavljeni.

  • 26.03.2023
Gračanica: Radionica za programiranje za učenike viših razreda osnovnih škola
U Interaktivnom multimedijalnom centru smeštenom u zgradi Narodne biblioteke u Gračanici održava se radionica za programiranje. Podeljeni u devet grupa, učenici sedmog i osmog razreda, izrađuju projekte koje će predstaviti na kraju ove obuke u junu.
  • 25.03.2023
Pomeranje sata umara i remeti san
Sat se u nedelju sa zimskog ponovo pomera na letnje računanje vremena, a četvrtina Nemaca kaže da su bar jednom posle takve promene imali zdravstvene probleme.
  • 23.03.2023
Raspisan 20. konkurs za Betinu fotografiju godine
Novinska agencija Beta raspisala je regionalni konkurs za najbolju medijsku fotografiju pod nazivom "Betina fotografija godine". Poziv je otvoren za profesionalne fotoreportere sa fotografijama snimljenim na prostoru jugoistočne Evrope u periodu od 1. juna 2022. do 28. februara 2023. godine.
  • 23.03.2023
Subvencije u cilju poboljšanja rada preduzeća na severu Kosova

Zahvaljujući subvencijama Kancelarije za Kosovo i Metohiju manastir Duboki Potok dobio je opremu za unapređenje manastirske ekonomije: kazane za proizvodnju rakije i cisterne za skladištenje, opremu za destileriju, stabilizator za rakiju, etiketirku i drugu neophodnu opremu za unapređenje proizvodnje.

  • 23.03.2023