Vesti
Društvo

Mulj i smeće nakon poplave

Situacija u Ugljaru se polako popravlja nakon obilnih poplava koje su zadesile ovo selo koje pripada opštini Gračanica.
Mulj i smeće nakon poplave
Nakon poplave (Foto KIM)

Voda se povukla, ali je za sobom ostavila mnogo smeća i mulja, pa meštani, posebno oni koji žive pored reke Prištevke strahuju od zaraze.

Poplava koja je tokom vikenda zahvatila brojna domaćinstva napravila je dosta štete po kućama, mnogima su pregoreli uređaji, uništena je stočna hrana, a stradala je i živina.

Veliki broj ljudi je bio primoran da svoju stoku preseli na drugi kraj sela koji nije bio zahvaćen vodom, kaže za KIM radio Vladimir Krstić.

Prethodnih dana, opština Gračanica donirala je meštanima hleb i vodu.

Kiša koja je padala tokom vikenda prouzrokovala je poplave i u drugm delovima Kosova.

Poplavama su zahvaćene i opštine Podujevo, Vučitrn, Priština, Gnjilane i Klokot, prenosi Kosova live.

Predsednik opštine Priština, Špend Ahmeti je na konferenciji za štampu rekao da su padavine prouzrokovale materijalnu štetu u Prištini, ali da je stanje pod kontrolom.Ostale vesti

Osmani i Gevesler o životnoj sredini
"Energetska tranzicija, upravljanje otpadom i očuvanje vodenih resursa, ostaju neki od ključnih izazova na Kosovu", poručila je predsednica Vjosa Osmani tokom sastanka sa austrijskom ministarkom za klimatsku akciju, životnu sredinu, energiju, mobilnost, inovacije i tehnologiju Leonorom Gevesler.
  • 23.06.2021
Počeo prijemni ispit za osmake
Osmaci su izašli iz školskih klupa 8. juna, ze je sada pred njima jedan od najvažnijih zadataka u životu, polaganje male mature. Pomoćnik ministra prosvete za predškolsko i osnovno obrazovanje, Milan Pašić, kazao je za RTS da učenici i roditelji ne treba da brinu jer je 11 odsto više mesta u školama, nego đaka koji će polagati završni ispit.
  • 23.06.2021
Prilužje: Održana polufinalna manifestacija za izbor Kosovke devojke
Na polufinalnoj večeri za izbor Kosovke devojke za opštinu Vučitrn-Prilužje izabrana je Valentina Mihajlović, prva pratilja je bila Kristina Bojković, dok je druga Lidija Mašić.
  • 23.06.2021
Ublažene antikovid mere, dozvoljene proslave i venčanja

Vlada Kosova usvojila je nove, blaže mere protiv koronavirusa i dozvolila održavanje zabava, venčanja i maturskih večera u trajanju do 23 časa, prenosi Koha.

  • 22.06.2021
Raste cena goriva
Ovogodišnji porast cena goriva neće se zaustaviti, upozorava Udruženje naftnih preduzeća i najavljuje još veća poskupljenja u narednim danima. Trenutno na, kosovskom tržištu litar dizela iznosi ne manje od 1,10 evra, a litar benzina 1,15 evra, prenosi RTK.
  • 22.06.2021
Kraj školske godine, sutra počinje mala matura
Nastava za osnovce i srednjoškolce završava se danas i od sutra počinje letnji raspust. Osmaci su sa nastavom završili ranije 8. juna, dok su maturanti gimnazija slavili kraj školovanja 25. maja.
  • 22.06.2021