Vesti
Društvo

MTS d.o.o kupuje kablovske operatere

MTS d.o.o preuzela je kablovskog operatera Herc internacional (nekadašnji Link) na centralnom Kosovu, saznaje RTV Kim iz izvora bliskih ovoj kompaniji. Iz programske ponude su izbačeni nezavisni TV kanali N1 i Nova S.
MTS d.o.o kupuje kablovske operatere
Ilustracija (Foto Istockpfoto)

Dosadašni kablovski operater Herc internacional prodao je svoje deonice i opremu najvećem distributeru televizijskog programa i telefonskog signala u srpskim sredinama na Kosovu.

Odmah po preuzimanju posla, MTS je iz ponude isključio nezavisne televizijske kanale N1 i Nova S.

Na pitanje RTV Kim zbog čega u kablovskoj ponudi poslednjih dana nema programa televizija N1 i Nove S, u Hercu su nam rekli da su u pitanju tehnički problemi. Međutim, kako smo jutros nezvanično saznali, ova firma je prodata MTS-u.

Takođe, saznajemo i da MTS d.o.o u pregovara o kupovini preostalih operatera na centralnom Kosovu.

MTS d.o.o, kompanija bliska aktuelnoj vlasti u Srbiji, je najpre preuzela kablovske operatere na severu Kosova, da bi se poslednjih meseci proširila i na Sirinćku Župu, delove Kosovskog Pomoravlja.

MTS. d.o.o je registrovana kao ćerka firma Telekoma Srbije na Kosovu. Ova kompanija je nastala kao rezultat potpisivanja Birselskog sporazuma o telekomunikacijama iz 2015. godine. Njome rukovodi kontroverzni biznismen Zoran Milojević Zelja.Ostale vesti

Od preko 20,000 Goranaca, koliko ih je pre ratnih sukoba, živelo na Kosovu, ostalo je njih blizu 8,000 da čuva goransku tradiciju i zanate. Nadaleko čuveni po orijentalnim poslasticama, goranskim ćevapima i bureku, ne ostavljaju nikoga ravnodušnim.
  • 24.05.2022
Upis prvaka se završava krajem meseca

Upis đaka prvaka u školama koje rade na osnovu plana i programa Ministarstva prosvete Republike Srbije za školsku 2022/23. godinu je počeo 1. aprila i trajaće do 31. maja. Na Kosovu i Metohiji roditelji budućih školaraca moraju školi lično da dostave potrebnu dokumentaciju, pa ceo proces može da potraje i nedelju dana.

  • 23.05.2022
’’Blokiraćemo PO dok se našim porodicama ne obezbedi po jedno radno mesto’’
Ispred zgrade Privremenog organa (PO) opštine Istok u Osojanu jutros su se okupili građani koji blokadom ove institucije traže da po jedan član njihovih porodica bude stalno zaposlen.
  • 23.05.2022
Građani blokirali zgradu Privremenog organa u Osojanu
Tri porodice, odnosno desetak građana Osojana, blokiralo je jutros ulaz u zgradu Privremenog organa opštine Istok koja se nalazi u Osojanu.
  • 23.05.2022
Još dva novinara iz Ukrajine stigla na Kosovo
Ljudmila Meh i Sergej Ševčenko danas su doputovali na Kosovo, u okviru programa „Novinari u rezidenciji – Kosovo“. Oni se nalaze u Prištini i imaće priliku da nastave svoj posao kao novinari sa Kosova.
  • 22.05.2022
Građani Kosovske Mitrovice o letovanju ove godine: Skupo, para ima kako ko...

Interesovanje građana Srbije za odlazak na letovanje značajno je veće u odnosu na prethodnih par godina, jer je većina zemalja ukinula kovid mere i propusnice, pa ljudi mogu da putuju bez ikakvih ograničenja.

  • 22.05.2022