Vesti
Društvo

MTS d.o.o kupuje kablovske operatere

MTS d.o.o preuzela je kablovskog operatera Herc internacional (nekadašnji Link) na centralnom Kosovu, saznaje RTV Kim iz izvora bliskih ovoj kompaniji. Iz programske ponude su izbačeni nezavisni TV kanali N1 i Nova S.
MTS d.o.o kupuje kablovske operatere
Ilustracija (Foto Istockpfoto)

Dosadašni kablovski operater Herc internacional prodao je svoje deonice i opremu najvećem distributeru televizijskog programa i telefonskog signala u srpskim sredinama na Kosovu.

Odmah po preuzimanju posla, MTS je iz ponude isključio nezavisne televizijske kanale N1 i Nova S.

Na pitanje RTV Kim zbog čega u kablovskoj ponudi poslednjih dana nema programa televizija N1 i Nove S, u Hercu su nam rekli da su u pitanju tehnički problemi. Međutim, kako smo jutros nezvanično saznali, ova firma je prodata MTS-u.

Takođe, saznajemo i da MTS d.o.o u pregovara o kupovini preostalih operatera na centralnom Kosovu.

MTS d.o.o, kompanija bliska aktuelnoj vlasti u Srbiji, je najpre preuzela kablovske operatere na severu Kosova, da bi se poslednjih meseci proširila i na Sirinćku Župu, delove Kosovskog Pomoravlja.

MTS. d.o.o je registrovana kao ćerka firma Telekoma Srbije na Kosovu. Ova kompanija je nastala kao rezultat potpisivanja Birselskog sporazuma o telekomunikacijama iz 2015. godine. Njome rukovodi kontroverzni biznismen Zoran Milojević Zelja.Ostale vesti

U Zvečanu protesti građana, zahtevaju da se reši problem napajanja strujom

Nezadovljni građani Zvečana, koji su bez električne energije gotovo 48 sati, protestuju jutros ispred zgrade Opštine Zvečan. Glavni dispečer za održavanje mrežnog postrojenja Elektrodistribucije sever, Zoran Obradović rekao je za Radio Kosovska Mitrovica, da se radi o velikom kvaru i čeka se specijalizovana ekipa za detektovanje mesta havarije, s obzirom da se radi o električnom vodu dugom 1400 metara, koji iz Energrtike napaja strujom veći deo grada.

  • 02.12.2021
Uže područje Zvečana treći dan bez struje
Potrošači u užem području Zvečana su treći dan bez struje. Nadležni tvrde da je reč o kompleksnom kvaru na mreži i da se čeka dolazak mernih ili ispitnih kola, koja će pomoći u rešavanju problema.
  • 02.12.2021
Pitanje imovine na Kosovu, problem koji se ne rešava

Pravni eksperti za imovinska prava govorili su juče na konferenciji „Imovinska prava na Kosovu“, u organizaciji mitrovičke NVO „ACDC“ na kojoj je zvanično otvoren sajt za ovo pitanje. Iako Imovinakosovo.org uliva nadu da je rešenje imovine, koje očekuje između 50 i 60 hiljada ljudi, na vidiku – stručnjaci i dalje sumnjaju u to. Štaviše, mišljenja su da će problem biti sve teži pooštravanjem zakona kosovskih institucija, pa čak i da do njega neće doći nikada.

  • 01.12.2021
Raspust od 31. decembra
Zimski raspust za đake biće kako je i planirano, od 31. decembra do  24. januara, odlučeno je na sednici Kriznog štaba, izjavila je ministarka za rad Darija Kisić Tepavčević.
  • 01.12.2021
Sutra štrajk zdravstvenih radnika Kosova
Federacija sindikata zdravstva Kosova (FSZK) najavila je da će sutra u svim zdravstvenim institucijama u javnom sektoru ponovo štrajkovati, jer nije dobila odgovor Vlade na njene zahteve.
  • 01.12.2021
U okviru kampanje "16 dana aktivizma", predstavnici misije Euleks, EU, Ministarstva pravde Kosova i nevladine organizacije "Žensko pravo" sprovode svoju kampanju protiv psihološkog nasilja nad ženama. 
  • 01.12.2021