Vesti
Društvo

Momak iz Goraždevca jedan od dvojice heroja koji su spasili ženu iz Ibra

Jedan od dvojice momaka koji su hrabro i nesebično skočili u Ibar kako bi spasili ženu koja je prethodno kolima sletela u reku je Vladan Zdravković iz Goraždevca.
Momak iz Goraždevca jedan od dvojice heroja koji su spasili ženu iz Ibra
Izvlačenje unesrećene iz Ibra ((Foto Radio Goraždevac)

On se svojim vozilom kretao iza automobila T.L. koja je izgubila kontrolu nad vozilom. Nakon što je video da je njen auto sleteo u Ibar, zaustavio se i pomogao unesrećenoj ženi.

Zdravković je najpre zaustavio kamion koji je naišao i zajedno sa njegovim vozačem uspeo da, uprkos jakim strujama i hladnoj vodi, iz Ibra izvuče ženu, koja je pokušavala da izađe iz automobila.

Na obali su ih sačekali vojnici KFOR-a koji su u međuvremenu stigli na mesto nesreće i pomogli da se žena bezbedno prebaci na sigurno.

Vladan Zdravković je novinarima Radio Goraždevca kratko potvrdio da je on jedan od dvojice momaka koji su skočili u Ibar i dodao da bi uvek postupio na isti način.Ostale vesti

Javni poziv za dodelu sredstava za efikasnu grejnu opremu
Kosovsko Ministarstvo ekonomije je juče, 22. septembra, raspisalo Javni poziv za subvencije za efikasnu opremu za grejanje domova i stanova.
  • 23.09.2023
Dokumentarni film „Mudrost traume“ u ponedeljak pred gračaničkom publikom
Fondacija „Novak Đoković“ u saradnji sa Domom kulture „Gračanica“ u okviru programa „Podrška, ne perfekcija“, organizuje projekciju dokumentarnog filma „Mudrost traume“ dr Gaboa Matea 25. septembra u velikoj sali Doma kulture „Gračanica“ sa početkom od 20 časova.
  • 22.09.2023
Svečana akademija povodom Dana opštine: Ljudi su najveće bogatstvo Gračanice
„Gračanica je simbol našeg naroda, Gračanica je i naš manastir, Gračanica su naši dobri i vredni ljudi, svako naše dete, svaka puna kuća, škola i crkva. Gračanica je i Milutin i Simonida, ali je Gračanica i ideja o opstanku jednog naroda“, rekla je predsednica lokalne samouprave Ljiljana Šubarić na Svečanoj akademija povodom Dana opštine u Domu kulture "Gračanica".
  • 21.09.2023
Posle završenog kursa, ženama iz RAE zajednice dodeljene šivaće mašine
Nakon tri meseca obuke u šivenju i pletenju za pripadnice RAE zajednice završen je projekat „Impusl za novi početak“ koji je sprovelo Udruženje poslovnih žena „Avenija“. Polaznicama kursa su dodeljene šivaće mašine kako bi, nakon radionice, samostalno radile i privređivale.
  • 20.09.2023
Održan prvi “Gračanički kros
Pod slogom “Nije frka, može trka” organizovan je prvi “Gračanički kros”. Oko 200 učesnika okupilo se najpre u dvorištu Doma kulture “Gračanica” odakle je startovala trka. Učesnici su bili podeljeni u dve grupe, takmičari do 14 godina i stariji.
  • 20.09.2023
Tri meseca bez srpske štampe
Tri meseca nakon odluke Vlade u Prištini da zabrani ulaz robe proizvedene u centralnoj Srbiji na Кosovo i Metohiju, do prodavnica i kioska ne stiže ni štampa na srpskom jeziku, čime se po ko zna koji put ugrožava pravo građana na informisanje na maternjem jeziku, podseća Udruženje novinara Srbije (UNS).
  • 20.09.2023