Vesti
Društvo

Momak iz Goraždevca jedan od dvojice heroja koji su spasili ženu iz Ibra

Jedan od dvojice momaka koji su hrabro i nesebično skočili u Ibar kako bi spasili ženu koja je prethodno kolima sletela u reku je Vladan Zdravković iz Goraždevca.
Momak iz Goraždevca jedan od dvojice heroja koji su spasili ženu iz Ibra
Izvlačenje unesrećene iz Ibra ((Foto Radio Goraždevac)

On se svojim vozilom kretao iza automobila T.L. koja je izgubila kontrolu nad vozilom. Nakon što je video da je njen auto sleteo u Ibar, zaustavio se i pomogao unesrećenoj ženi.

Zdravković je najpre zaustavio kamion koji je naišao i zajedno sa njegovim vozačem uspeo da, uprkos jakim strujama i hladnoj vodi, iz Ibra izvuče ženu, koja je pokušavala da izađe iz automobila.

Na obali su ih sačekali vojnici KFOR-a koji su u međuvremenu stigli na mesto nesreće i pomogli da se žena bezbedno prebaci na sigurno.

Vladan Zdravković je novinarima Radio Goraždevca kratko potvrdio da je on jedan od dvojice momaka koji su skočili u Ibar i dodao da bi uvek postupio na isti način.Ostale vesti

Pomeranje sata umara i remeti san
Sat se u nedelju sa zimskog ponovo pomera na letnje računanje vremena, a četvrtina Nemaca kaže da su bar jednom posle takve promene imali zdravstvene probleme.
  • 23.03.2023
Raspisan 20. konkurs za Betinu fotografiju godine
Novinska agencija Beta raspisala je regionalni konkurs za najbolju medijsku fotografiju pod nazivom "Betina fotografija godine". Poziv je otvoren za profesionalne fotoreportere sa fotografijama snimljenim na prostoru jugoistočne Evrope u periodu od 1. juna 2022. do 28. februara 2023. godine.
  • 23.03.2023
Subvencije u cilju poboljšanja rada preduzeća na severu Kosova

Zahvaljujući subvencijama Kancelarije za Kosovo i Metohiju manastir Duboki Potok dobio je opremu za unapređenje manastirske ekonomije: kazane za proizvodnju rakije i cisterne za skladištenje, opremu za destileriju, stabilizator za rakiju, etiketirku i drugu neophodnu opremu za unapređenje proizvodnje.

  • 23.03.2023
U petak i subotu probni završni ispit za osnovce
Učenici osmog razreda osnovne škole polagaće u petak i subotu, 24. i 25. marta probni završni ispit, saopštilo je Ministarstvo prosvete.
  • 23.03.2023
Vladika Grigorije: Veliki problemi zahtevaju velike ljude koji će ih rešavati
"Oni koji nisu uspeli da do sada normalizuju život na Kosovu i Metohiji neće to uspeti ni sada, niti u budućnosti, ma o čemu se oni formalno dogovorili ili dogovarali. A to je ono što me kao čoveka najviše boli", kazao je u intervjuu za KoSSev vladika diseldorfsko-nemački Grigorije.
  • 22.03.2023
„Doručak sa gimnazijalcima“, prikupljanje novca za ekskurziju

Učenici i profesori prištinske Gimnazije sa sedištem u Lapljem Selu ponovo su pokrenuli akciju prikupljanja novca za svoje drugare čiji roditelji nisu u mogućnosti da plate matursku ekskurziju. U centru Gračanice, ispred opštine, postavili su štandove sa raznim i slatkišima, te napicima, od čije prodaje bi mogli da prikupe deo potrebnih sredstava.

  • 22.03.2023