Vesti
Društvo

Mogući protesti zbog gradnje u blizini jezera

Izvršni direktor organizacije “Učinimo to” Ljuan Hasanaj izjavio je da se nada da će projekat koji podrazumeva izgradnju naselja pored jezera Badovac biti poništen i da, ako se to ne dogodi, ne isključuje proteste građana.
Mogući protesti zbog gradnje u blizini jezera
Badovačko jezero (Foto Kim)

"Ovde izgradnja ugrožava pijaću vodu, pa čak i samu okolinu", rekao je Hasanaj za Ekonomia Onlajn izrazivši nadu da će projekat biti poništen.

“Imali smo neku vrstu debate sa Ministarstvom životne sredine i Opštinom Priština u vezi sa građevinskom dozvolom na ovoj lokaciji…Izgradnja na ovom području se neće dogoditi”, rekao je Hasanaj.

Ministarstvo životne sredine i prostornog planiranja zatražilo je od Opštine Priština da ukine uslove za izgradnju naselja u blizini jezera Badovac, rekao je on i pozvao građane da postanu svesni i da ne zagađuju okolinu iz koje se cela Priština snabdeva pitkom vodom.Ostale vesti

’’Bolje i lepše funkcionišemo kao tim’’
Učenički parlament Gimnazije Priština je sa profesorima organizovao dobrotvornu akciju „Doručak sa gimnazijalcima“ u Gračanici čiji je cilj bio da se prodajom poslastica i slanih peciva prikupi novac za ekskurziju za đake koji dolaze iz materijalno ugroženih porodica.
  • 26.02.2020
Misteriozno otpuštanje Tanje Ivić
Prilog Glasa Amerike o fudbaleru Iliji Iviću i njegovoj majci Tanji, koja je dobila otkaz dan pošto je objavljeno da je njen sin Ilija dobio poziv da igra za reprezentaciju Kosova, izazvao je brojne reakcije javnosti. Međutim, još nije u potpunosti jasno zašto je Tanja Ivić dobila otkaz i od koga.
  • 26.02.2020
Tri pacijenta na Kosovu nisu obolela od koronavirusa
Tri navodna slučaja koronavirusa, koja su juče prijavljena na Infektivnoj klinici Univerzitsko kliničko-bolničkog centra Kosova, negativni su na koronavirus, saopštili su iz Nacionalnog instituta za javno zdravlje, prenosi prištinska Koha.
  • 26.02.2020
Ramadani: Zdravstvene ekipe su na svim prelazima
Direktor Nacionalnog instituta za javno zdravlje Kosova Naser Ramadani saopštio je za Kosovo Onlajn da se zdravstvene ekipe tog instituta, u cilju zaštite od širenja koronavirusa, osim na prištinskom aerodromu, od juče nalaze i na svim drugim punktovima na ulazu i izlazu sa Kosova.
  • 25.02.2020
Pacijentkinja sa Kosova nema koronavirus
Laboratorijske analize pokazale su da tridesetogodišnja žena, koja se na Kosovo vratila iz Italije, nema koronavirus, saopštio je iz kosovski Institut za javno zdravlje.
  • 25.02.2020
Direktor NVO “Aktiv” Miodrag Milićević rekao je u emisiji Slobodno srpski  da je kosovsko društvo, nakon što je pre 12 godina  Kosovo proglasilo nezavisnost  i dalje u tranziciji, koja je opterećena mnogobrojnim  problemima.
  • 24.02.2020