Vesti
Društvo

Mladi novinari redakcija na srpskom i albanskom jeziku posetili DNKiM

Sedmoro mladih novinara redakcija na srpskom i albanskom jeziku posetilo je Društvo novinara Кosova i Metohije (DNКiM) u Gračanici i upoznalo se sa radom UNS-ovog ogranka na Кosovu. Posetu je organizovala misija OEBS-a u Prištini.
Mladi novinari redakcija na srpskom i albanskom jeziku posetili DNKiM
Mladi novinari u poseti DNКiM (Foto DNКiM)

Sa sekretarkom DNКiM-a Jelenom Marković i glavnim i odgovornim urednikom Кim radija i članom Uprave UNS-a Goranom Avramovićem razgovarali su o radu Udruženja i izazovima i problemima sa kojima se suočavaju novinari danas.

Avramović je, kao urednik i novinar sa dugogodišnjim iskustvom, odgovarao na brojna pitanja mladih kolega koji su želeli da znaju kako da odgovore na izazove sa kojima će se u budućnosti sretati u svom poslu.

Mladi novinari iz Кosseva, Кontakt Plus radija, Birn-a, Кalzo-a, ATV-a, portala Telegrafi i televizije T7, posetiće 25. maja sedište UNS-a u Beogradu.

Petu godinu zaredom, sekcija za medije OEBS-a organizuje posete za mlade novinare medijskim agencijama, udruženjima i institucijama.Ostale vesti

Gračanica: Skup podrške Srbima na severu
U centru Gračanice okupilo se oko hiljadu građana kako bi pružili podršku Srbima koji već sedmi dan protestuju u Zvečnu, Leposaviću i Zubinom Potoku. Direktorica Narodne biblioteke Brankica Kostić kazala je na skupu da "jednim glasom upućuju podršku kolegama, koji su izbačeni sa svojih radnih mesta". 
  • 02.06.2023
Dopis školama o zaključivanju ocena, celodnevnoj nastavi, završnom ispitu
Ministarstvo prosvete Republike Srbije uputilo je dopis školama u vezi sa zaključkom Vlade kojim se drugo polugodište školske 2022/23. godine za sve učenike osnovnih i srednjih škola u Srbiji završava 6. juna.
  • 02.06.2023
Zvečan: Profesori ušli u školu kako bi preuzeli dokumentaciju

Zaposleni u srednjoj školi u Zvečanu i direktor ove obrazovne institucije zatražili su jutros od KFOR-a da im omogući pristup objektu, a potom i preuzeli dokumentaciju učenika. Škola se nalazi u istoj zgradi u kojoj je i opština Zvečan, a koja je pod kontrolom KFOR-a.

  • 02.06.2023
Gračanica bez struje do 17 časova

Prema najavama iz КEDS-a, zbog planiranih radova na elektromreži danas, 2. juna, u Gračanici će biti prekinuto snabdevanje električnom energijom.

  • 02.06.2023
Kamen temeljac za nove kuće porodicama Parlić, Grbić i Maksimović
Ministar za zajednice i povratak Nenad Rašić položio je kamen temeljac za izgradnju kuća porodicama Parlić, Grbić i Maksimović u Dobrotinu, Donjoj Gušterici i Sušici. Ministarstvo će finansirati radove čiji se se završetak očekuje za oko tri nedelje.  
  • 01.06.2023
Patrijarh apelovao na one koji imaju moć da razumeju da Srbi imaju pravo da žive u miru

Patrijarh Srpske pravoslavne crkve (SPC) Porfirije je večeras u Beogradu apelovao „na one koji imaju silu i moć“ da razumeju da i Srbi na Kosovu imaju pravo da žive u miru.

  • 31.05.2023