Vesti
Društvo

Mitrovica: Počeli radovi na izgradnji rezervoara za vodu

Iznad takozvane Apotekarske zgrade u severnom delu Mitrovice, na 635 metara nadmorske visine, danas je počela izgradnja rezervoara za vodu, kapaciteta 200 kubnih metara kubnih.

Mitrovica: Počeli radovi na izgradnji rezervoara za vodu
Počeli radovi (Foto Kontakt)

Predsednik Privremenog opštinskog organa Aleksandar Spirić, kaže da je lokalna samouprava odlučna da konačno reši višegodišnji problem sa vodosnabdevanjem u našem gradu.

„Naš cilj je da se vodosnabdevanje u Kosovskoj Mitrovici unapredi. Trudićemo se da svi projekti u Kosovskoj Mitrovici budu vidljiviji, kako bi građani bili zadovoljni. Izvođač radova garantuje završetak gradnje u perodu od 90 dana“, poručio je Spirić.

Sredstva za izgradnju rezervoara u iznosu od 43 miliona dinara obezbedila je Kancelarija za KiM.

 Ostale vesti

Posle više protesta, meštani Gračanice biće priključeni na novu kanalizacionu mrežu
Meštani Gračanice koji su skoro deset meseci imali problema sa kanalizacijom biće priključeni na novu mrežu koja se postavlja za albansko naselje u Ajvaliji, potvrđeno je za RTV Kim iz Opštine Gračanica.
  • 25.09.2020
Nad Gazivodama „Trampov most“
Natpis „Most Tramp (Trump Bridge)“ osvanuo je danas u ranim popodnevnim časovima na Brnjačkom mostu, nad jezerom Gazivode, a uz njega i transparent na engleskom da se kosovski Srbi zahvaljuju američkom predsedniku da im je „doneo mir“. Iz lokalne samouprave opštine Zubin Potok, još uvek nemaju saznanja o ovome.
  • 24.09.2020
Vladika Teodosije: Život nije lak, ali ne prodajte imovinu
Vladika Teodosije pozvao je vernike Eparhije raško-prizrenske da ostanu na svojim ognjištima i da ne prodaju imovinu koju su njihovi preci sticali i sačuvali.
  • 23.09.2020
Šarčević: Od početka školske godine zaraženo oko 60 đaka
Ministar prosvete Srbije Mladen Šarčević izjavio je danas da je od početka nove školske godine u Srbiji, koronavirusom inficirano oko 60 učenika što je, kako je ocenio, „nizak rezultat” kad se ima u vidu da je ukupno 850.000 učenika.
  • 23.09.2020
Obustavljeno rušenje škole u Drajčićima
Radovi su obustavljeni i škola neće biti srušena, objavio je ministar za zajednice i povratak Dalibor Jevtić na svom Tviter nalogu.
  • 23.09.2020
Promocija proizvoda srpskih proizvođača u Prištini
NVO Aktiv poslednjih dana vrši promociju proizvoda tridesetak registrovanih srpskih proizvođača sa Kosova po ugostiteljskim objektima u Prištini. Ideja je da se približe zajednice i stvori poslovna veza između Srba i Albanaca koji ovde žive, kažu iz organizacije.
  • 22.09.2020