Vesti
Društvo

Mitrovica: Otkupljene nove parcele za groblje, uskoro i nov parking

Predsednik Privremenog organa Opštine Kosovska Mitrovica potvrdio je da je kapela na gradskom groblju u Rudaru počela sa radom. Na groblju je asfaltiran i deo puta i olakšana pristupna deonica kako bi  se sahrane lakše obavljale.
Mitrovica: Otkupljene nove parcele za groblje, uskoro i nov parking
Prostor za novi parking u Kosovskoj Mitrovici (Foto Radio Mitrovica Sever)

Predsednik Privremenog organa je istakao je da će groblje biti prošireno i da je Opština Kosovska Mitrovica otkupila nove parcele.

„Prema procenama nadležnih u JKP ’Standard’, prostora će biti dovoljno za period narednih deset godina“, naveo je Aleksandar Spirić.

On je potvrdio da je u saradnji sa Direkcijom za stambeni i poslovni prostor u Kosovskoj Mitrovici u toku izgradnja novog parking prostora kapaciteta više od sto vozila, kod pijace u Kolašinskoj ulici.

Izgradnja rezervoara vode na Partizanskom brdu, koja je u završnoj fazi doprineće stabilizaciji vodosnabdevanja, dodao je Spirić.

„Velika zahvalnost našoj državi Srbiji koja nesebično pomaže, a na nama je da čuvamo našu imovinu, gradimo i stvaramo nove prilike za bolju budućnost i to možemo samo složni i ujedinjeni. Pokazali smo kako je Mitrovica izgledala nekoliko godina unazad, a kako izgleda sada“, istakao je Spirić.Ostale vesti

Istraživanje: Kako smanjiti usamljenost kod starijih osoba?
Pružanje konkretne podrške starijim ljudima u obavljanju svakodnevnih aktivnosti, kao što je kupovina namirnica, od suštinskog je značaja za smanjenje usamljenosti, pokazalo je novo istraživanje Populacionog fonda Ujedinjenih nacija (UNFPA) i Univerzitetskog koledža u Londonu, sapšteno je iz UNFPA Kosovo.
  • 28.01.2022
Zajednički bukvar za male Albance od naredne godine
Kako je i najavljeno, Ministarstvo prosvete Kosova i Ministarstvo prosvete Albanije objavili su danas poziv za prijavu na konkurs za zajednički Bukvar, uz radnu svesku.
  • 28.01.2022
Humanitarna hrišćanska zajednica „Radosti moja“, podelila svetosavske paketiće
Deca u Goraždevcu dobila su danas svetosavske paketiće od Humanitarne hrišćanske zajednice „Radosti moja“. Predhodnih dana ova organizacija posetila je i Orahovac i Veliku Hoču.
  • 28.01.2022
Agencija za informacije i privatnost primila oko 200 pritužbi
Agencija za informisanje i privatnost je primila 43 pritužbe u vezi sa zaštitom ličnih podataka i još 147 pritužbi na pristup javnim dokumentima. Konačne odluke su donete u oko 80 odsto slučajeva.
  • 28.01.2022
Mlađi osnovci neposredno, ostali kombinovano
Tim za škole doneo je odluku da od 31. januara 2022. godine, učenici od prvog do četvrtog razreda osnovnih škola nastavu pohađaju neposredno, dok će učenici od petog do osmog razreda obrazovno-vaspitni rad pratiti po kombinovanom modelu i ići u školu dan za danom, podeljeni u dve grupe, saopšteno je na sajtu Ministarstva prosvete Republike Srbije. 
  • 28.01.2022
Pandemija promenila navike korisnika droge u Evropi
Pandemija korona virusa uticala je na navike korišćenja droge u evropskim zemljama, pri čemu je porasla konzumacija kanabisa, a smanjila se zloupotreba klupskih droga, ekstazija i derivata amfetamina MDMA, pokazuje istraživanje Evropske agencije za droge (EMCDDA).
  • 27.01.2022