Vesti
Društvo

Mitrovica: Otkupljene nove parcele za groblje, uskoro i nov parking

Predsednik Privremenog organa Opštine Kosovska Mitrovica potvrdio je da je kapela na gradskom groblju u Rudaru počela sa radom. Na groblju je asfaltiran i deo puta i olakšana pristupna deonica kako bi  se sahrane lakše obavljale.
Mitrovica: Otkupljene nove parcele za groblje, uskoro i nov parking
Prostor za novi parking u Kosovskoj Mitrovici (Foto Radio Mitrovica Sever)

Predsednik Privremenog organa je istakao je da će groblje biti prošireno i da je Opština Kosovska Mitrovica otkupila nove parcele.

„Prema procenama nadležnih u JKP ’Standard’, prostora će biti dovoljno za period narednih deset godina“, naveo je Aleksandar Spirić.

On je potvrdio da je u saradnji sa Direkcijom za stambeni i poslovni prostor u Kosovskoj Mitrovici u toku izgradnja novog parking prostora kapaciteta više od sto vozila, kod pijace u Kolašinskoj ulici.

Izgradnja rezervoara vode na Partizanskom brdu, koja je u završnoj fazi doprineće stabilizaciji vodosnabdevanja, dodao je Spirić.

„Velika zahvalnost našoj državi Srbiji koja nesebično pomaže, a na nama je da čuvamo našu imovinu, gradimo i stvaramo nove prilike za bolju budućnost i to možemo samo složni i ujedinjeni. Pokazali smo kako je Mitrovica izgledala nekoliko godina unazad, a kako izgleda sada“, istakao je Spirić.Ostale vesti

Cirkus ’’Miškin’’ priredio senzacionalno veče publici u Goraždevcu
Cirkus ’’Miškin’’ uz podršku organizacije Amići di Dečani potrudio se da žiteljima Goraždevca jedno veče bude drugačije.
  • 07.08.2022
Kolone na prelazima, najduže čekanje na Merdaru

Na više prelaza na Kosovu i danas se beleže duža zadržavanja, a prema zvaničnim podacima najveće gužve su na Merdaru.

  • 06.08.2022
REM obrazložio odluku o izdavanju dozvola za nacionalnu frekvenciju
Savet Regulatora je zaključio da su svih 14 podnosilaca prijava – TV Pink, Nacionalna Hepi TV, Vesti, BK TV, Una, Nova S, N1, Prva, TV B92, KCN nacionalna, TV2, Tanjug TV, K1 i Kurir televizija – ispunili uslove iz konkursne dokumentacije.
  • 05.08.2022
Radio Goraždevac: Neko štiti osobu koja je pretila našim novinarima
Nakon pretnje koje je M.B. uputio novinarima Radio Goraždevca, javni tužilac u Peći je odredio pritvor od 48 sati za krivično delo pretnje ili zastrašivanja. Slučaj je zaveden pod brojem 2022-DA-1385. Dok su uzimali izjave, neko je pokušavao da utiče na dežurne policajce, javlja Radio Goraždevac.
  • 05.08.2022
Srbiji od EU 223,6 miliona evra

Ministarka za evropske integracije i Nacionalni IPA koordinator Jadranka Josimović saopštila je da je Evropska unija odobrila Republici Srbiji bespovratna sredstva od 223,615 miliona evra za investiranje u sedam projekata, od kojih su tri u sektoru transporta, dva u oblasti energetike i po jedan projekat u sektorima digitalne i socijalne infrastrukture.

  • 05.08.2022
Na prelazima duge kolone, na Merdaru se čeka i do 180 minuta
Na svim administrativnim i graničnim prelazima se beleže duža zadržavanja vozila u oba smera. U ranim jutarnjim satima kolone su nešto kraće, ali već nešto pre podneva na prelazu Jarinje je na ulazu na Kosovo bilo više od sto vozila u koloni, dok ih je na izlazu nešto manje.
  • 05.08.2022