Vesti
Društvo

Mitrovica: Otkupljene nove parcele za groblje, uskoro i nov parking

Predsednik Privremenog organa Opštine Kosovska Mitrovica potvrdio je da je kapela na gradskom groblju u Rudaru počela sa radom. Na groblju je asfaltiran i deo puta i olakšana pristupna deonica kako bi  se sahrane lakše obavljale.
Mitrovica: Otkupljene nove parcele za groblje, uskoro i nov parking
Prostor za novi parking u Kosovskoj Mitrovici (Foto Radio Mitrovica Sever)

Predsednik Privremenog organa je istakao je da će groblje biti prošireno i da je Opština Kosovska Mitrovica otkupila nove parcele.

„Prema procenama nadležnih u JKP ’Standard’, prostora će biti dovoljno za period narednih deset godina“, naveo je Aleksandar Spirić.

On je potvrdio da je u saradnji sa Direkcijom za stambeni i poslovni prostor u Kosovskoj Mitrovici u toku izgradnja novog parking prostora kapaciteta više od sto vozila, kod pijace u Kolašinskoj ulici.

Izgradnja rezervoara vode na Partizanskom brdu, koja je u završnoj fazi doprineće stabilizaciji vodosnabdevanja, dodao je Spirić.

„Velika zahvalnost našoj državi Srbiji koja nesebično pomaže, a na nama je da čuvamo našu imovinu, gradimo i stvaramo nove prilike za bolju budućnost i to možemo samo složni i ujedinjeni. Pokazali smo kako je Mitrovica izgledala nekoliko godina unazad, a kako izgleda sada“, istakao je Spirić.Ostale vesti

Nastava u srpskim sredinama i dalje na daljinu
Ministarstvo prosvete Republike Srbije saopštilo je danas da će škole u srpskim sredinama na Kosovu i naredne nedelje izvoditi nastavu na daljinu.
  • 17.09.2021
Istok: Pokrenuta akcija čišćenja groblja u Srbobranu

U povratničkom selu Srbobran, u opštini Istok, pokrenuta je akcija prikupljanja sredstava za čišćenje i uređivanje seoskog groblja koje će početi u prvim danima oktobra, izjavila je za Radio Goraždevac Vesna Maliković iz Srbobrana.

  • 17.09.2021
Usvojen predlog o isplati 20 evra svim punoletnim građanima
Ministar finansija Siniša Mali izjavio je da je na današnjoj sednici Vlade Srbije usvojen Predlog zakon o isplati 20 evra svim punoletnim građanima.
  • 16.09.2021
Uručeni ključevi kuća porodicama Nisić i Dimić iz Klokota
Socijalno ugroženim porodicama Nisić i Dimić iz Кlokota, danas su uručeni ključevi novih kuća, navodi se u saopštenju Ministarstva za zajednice i povratak.
  • 16.09.2021
Zapušite nos, otvorite oči: Gračanica do Tokija
Najveći ekološki problemi na teritoriji opštine Gračanica su godinama unazad potpuno isti. Meštani Lapljeg Sela i Preoca se svakog leta suočavaju sa nesnosnim smradom reke Gračanke koji ih guši do kasne jeseni. Iz opštinskog Odeljenja inspekcije ističu da su uzorci vode sa više lokacija poslati na ispitivanje, da su rezultati pokazali prisustvo otpadnih voda iz domaćinstava, a da analiza prisustva teških metala iz tehničkih razloga neće biti brzo urađena.
  • 16.09.2021
Devenport povodom Međunarodnog dana demokratije: Svaki glas mora da se čuje
„Obeležavajući Svetski dan demokratije potvrđujemo princip izražavanja slobode volje ljudi, bilo putem glasačkih kutija, bilo putem medija, kao osnovu autoriteta za svaki vid vlasti“, oglasio se danas šef misije OEBS-a na Kosovu, ambasador Majk Devenport.
  • 15.09.2021