Vesti
Društvo

Mitrovačka Gimnazija obeležila svoj dan

U prepunoj sali Mitrovačkog dvora sinoć je kosovskomitrovačka Gimnazija obeležila Dan škole Gimnazije.
Mitrovačka Gimnazija obeležila svoj dan
Gimnazijalci (Foto Siniša Krstić)

Direktorka Milunika Milosavljević ukazala je na dugu i veliku prosvetiteljsku tradiciju gimnazije u Kosovskoj Mitrovici o kojoj svedoči veliki broj naučnika, akademika i priznatih umetnika koji su se u njoj školovali.

Čestitajući godišnjicu, ona je rekla da je u proteklih 96 godina kvalitet obrazovanja u ovoj školi bio na izuzetnom nivou, a koji bi trebalo sačuvati i u budućnosti.

"Gimnazija društveno-jezičkog i prirodno- matematičkog smera Kosovska Mitrovica je primer savremene, kreativne škole sa jasnom vizijom, stručnim kadrom i pre svega velikim potencijalom ", istaklo je Milunika Milosavljević.

Gimnazija u Kosovskoj Mitrovici je ukazom regenta Aleksandra u ime Kralja Srbije Petra počela sa radom 1919. godine. Nakon ratnih sukoba 1999.godine, ova ustanova je iz južnog dela Mitrovice izmeštena u severni deo Kosovske Mitrovice i od tada radi u jednom delu zgrade Tehničke škole.Ostale vesti

Pasjane: Protest zbog zapošljavanja u Zdravstvenom centru
Ispred Zdravstvenog centra u Pasjanu kod Gnjilana održan je protest dvadesetak ljudi nezadovoljnih zbog odluke direktora ove ustanove dr Zorana Perića da ih ne primi u radni odnos.
  • 05.03.2021
KM: Prikupljeno preko 90.000 dinara za lečenje Magdalene Nedeljković

Uličnim performansom studenti likovnog, muzičkog i dramskog odseka Fakulteta umetnosti u Kosovskoj Mitrovici, danas su prikupili 94.600 dinara za lečenje Magdalene Nedeljković.

  • 03.03.2021
OG: Nastavljena dezinfekcija institucija i stambenih objekata
Opštinsko odeljenje javnih službi nastavilo je sa dezinfekcijom institucija, ustanova i kolektivnih stambenih objekata u cilju zaštite od širenja kovida-19, saopšteno je iz Opštine Gračanica.
  • 03.03.2021
Zum će nastaviti da raste i u 2021.
Kompanija Zum predviđa da će nastaviti da pokazuje snažne rezultate i u ovoj godini uprkos boljim izgledima za zdravstvenu situaciju nakon prethodne u kojoj je ta aplikacija za video konferencije postala glavno sredstvo u profesinalnim, školskim i društvenim životima.
  • 02.03.2021
Podneta krivična prijava protiv Rašića zbog povređivanja maloletnog I.M.
Jovana Filipović advokat maloletnog I.M., jednog od učesnika tuče u Lapljem Selu podnela je danas krivičnu prijavu protiv Nikole Rašića zbog nanošenja telesnih povreda njenom klijentu.
  • 01.03.2021
Novohrvatski: Da li će pandemija postati velepošast?
Časopis "Jezik" i Fondacija "Dr. Ivan Šreter" objavili su 19 reči koje su ušle u uži izbor takmičenja za najbolju novu hrvatsku reč i nagradu "Dr. Ivan Šreter" za 2020, a tri reči uskoro će biti proglašene najboljima.
  • 01.03.2021