Vesti
Društvo

Misija Euleks donirala vozilo NVO “Žensko pravo”

Zamenik sefa Misije Evropske unije za vladavinu prava na Kosovu (Eulex), Cezari Luba je u ime ove misije povodom Osmog marta, Međunarodnog dana žena donirao vozilo i kancelarijsku opremu NVO „Žensko pravo“ u Severnoj Mitrovici.

Misija Euleks donirala vozilo NVO “Žensko pravo”
Donacija vozila (Foto Euleks)

Programska direktorka NVO “Žensko pravo” Tijana Simić Lavali kaže da će im ova donacija olakšati svakodnevni rad u zalaganju za rodnu ravnopravnost i ljudska prava.

“Mi između ostalog pružamo i specijalizovane servise žrtvama rodno-zasnovanog i porodičnog nasilja, tako da smo do sada za te potrebe koristili svoja privatna vozila. Ovo vozilo će nam dati mogućnost da dopremo do većeg broja žena u ruralnim sredinama. Ja se mnogo zahvaljujem Misiji EULEX-a na Kosovu što su nas podržali i time doprineli poboljšanju efikasnosti našeg rada na terenu. Takođe, hvala Savetnici za rodnu ravnopravnost u EULEX-u Kjari Taljani na podršci i ekspertskom doprinosu naše organizacije”, rekla je Simić Lavali za Medija centar u Čaglavici.

Nevladina organizacija “Žensko pravo” osnovana je 2003. godine i za cilj ima prevenciju i zaštitu žena od nasilja i diskriminacije, a svoje aktivnosti sprovodi uglavnom u srpskim sredinama na Kosovu.Ostale vesti

Laplje Selo: Restrikcije struje zbog radova na dalekovodu
Učestale restrikcije struje u Lapljem Selu i okolini se ovih dana događaju zbog radova na novom dalekovodu, rekao je za RTV Kim direktor Odeljenja javnih službi u Opštini Gračanica Vladica Trajković.
  • 11.08.2022
Zadržavanje na Merdaru dva sata, na Jarinju oko 60 minuta
Ukoliko ste krenuli sa Kosova ka centralnoj Srbiji, na prelazu Merdare čekaćete oko dva sata, dok je na Jarinju zadržavanje nešto duže od sat, navodi se na sajtu kosovskog Ministarstva unutrašnjih poslova.
  • 11.08.2022
Cena hleba u Kosovskoj Mitrovici i Zvečanu već duže vreme iznosi 70 dinara za osnovnu veknu, što je za 17 dinara skuplje u odnosu na maksimalnu dozvoljenu maloprodajnu cenu ovog proizvoda u centralnoj Srbiji, odnosno 12 dinara više kada se uporedi sa cenom hleba na jugu, gde jedna osnovna vekna košta 0,50 evra.
  • 10.08.2022
Mladi u Gračanici nezadovoljni letnjim provodom
Nešto manje od mesec dana pre početka nove školske godine omladina u Gračanici provodi vreme na lokalnom bazenu ili se baveći sportom. Jednom nedeljno ima bioskopskih projekcija, a u narednom periodu očekuju se muzički i filmski festivali. 
  • 10.08.2022
Velika Hoča: Opljačkane prodavnice neće raditi ni sutra
Vlasnici dva puta opljačkanih trgovinskih radnji za manje od dva meseca iz Velike Hoče su odlučili da ni sutra neće raditi jer nadležne institucije nisu ništa učinile da pronađu lopove. Poručuju da su ostali sami.
  • 10.08.2022
Laplje Selo: Počelo uređenje sportskih terena u osnovnoj školi
Mesec dana pred početak nove školske godine nastavljaju se infrastrukturni projekti na uređenju sportskih terena. Opštinsko odeljenje za omladinu u sport i Odeljenje urbanizma trenutno izvode radove u osnovnoj školi u Lapljem Selu.
  • 09.08.2022