Vesti
Društvo

Ministarstvo: Nema poziva na vojne vežbe, već na treninge civilne zaštite

Povodom navoda pojedinih medija u regionu, Ministarstvo odbrane je saopštilo da centri za lokalnu samoupravu ne pozivaju vojne obveznike ni na kakve vojne vežbe.
Ministarstvo: Nema poziva na vojne vežbe, već na treninge civilne zaštite
Ilustracija (Foto rtvsantos.com)

„Zarad istinitog informisanja javnosti, saopštavamo da se radi o obukama iz civilne zaštite, za koje Odeljenje za vanredne situacije Ministarstva unutrašnjih poslova upućuje poziv preko naših opštinskih centara“, navodi Ministarstvo odbrane.

U saopštenju se napominje da se obveznici na treninge civilne zaštite pozivaju svake godine, i da je reč o redovnoj i planiranoj obuci za potrebe MUP-a.

Podsetimo, nedavno je zamenik ministra odbrane Kosova Šemsi Silja izjavio da Srbija mobiliše svoje rezerviste na Kosovu.

Na to su saopštenjem za javnost reagovale srpske nevladine organizacije i mediji sa Kosova okupljeni oko inicijative Open, upozoravajući da neosnovane spekulacije zvaničnika mogu predstavljati realne pretnje po bezbednost ljudi na terenu i dodatno ugroziti ionako krhke odnose između Srba i Albanaca, a potpuno uništiti pokušaje da se, u cilju boljeg života i pomirenja građana, poprave oni između zvanične Prištine i Beograda.Ostale vesti

Osmaci polažu kombinovani test
Budući srednjoškolci su testom iz maternjeg jezika počeli polaganje male mature, juče su polagali test iz matematike, a danas polažu kombinovani test.
  • 28.06.2022
Za cent skuplji litar dizela na Kosovu
Kosovsko ministarstvo industrije, preduzetništva i trgovine objavilo je maksimalne tržišne cene naftnih derivata koje važe 24 sata.
  • 28.06.2022
Obeležen Dan Prištinskog univerziteta
Svečanom akademijom, danas je na Fakultetu tehničkih nauka obeležen Dan Univerziteta u Prištini sa privremenim sedištem u Kosovskoj Mitrovici.
  • 28.06.2022
Osmaci polagali test iz matematike
Budući srednjoškolci su juče ispitom iz maternjeg jezika počeli polaganje male mature. Danas je test iz matematike, a u sredu kombinovani test. Završni ispit polaže se u 522 škole, od 1.260 koliko je bilo planirano, pošto je tako odlučeno iz bezbednosnih razloga.
  • 28.06.2022
Jovanović: Na pola sam puta da zaplačem
"Vidite i sami koliko je značajno čuti i doživeti ovakve trenutke pored ovoliko naroda na jednom ovako svetom mestu. Najviše sam, u suštini, pogođen i sve vreme sam na pola da zaplačem zbog ovih majki koje ovoliko dece rađaju i bore se da bi naša budućnost bila bolja i svetlija", rekao je u Gračanici trener i nekadašnji rukometni reprezentativac SR Jugoslavije Nedeljko Jovanović.
  • 28.06.2022
Vidovdanska priznanja majkama
Majkama sa četvoro i više dece su nakon liturgije u porti manastira Gračanice tradicionalno uručeni ordeni "Majka devet Jugovića".
  • 28.06.2022