Vesti
Društvo

Milović sa predstavnikom EU o početku rada nove deponije na severu

Gradonačelnik opštine Zvečan Dragiša Milović je razgovarao sa predstavnikom EU Zoranom Kovačevićem o eventualnom početku rada deponije "Savina stena", a zatim je zajedno sa direktorom JKSP "Zvečan" Nenadom Radovanovićem i Srđanom Vučinićem iz JKP "Standard Mitrovica" obišao regionalnu deponiju.
Milović sa predstavnikom EU o početku rada nove deponije na severu
Dragiša Milović i direktori komunalnih preduzeća iz Zvečana i Mitrovice na regionalnoj deponiji ''Savina stena'' (Foto Kosova Press)

Opštine Severna Mitrovica, Zvečan i Leposavić nemaju svoje deponije i otpad koji se sakuplja u ovim opštinama često završava na mestima koja nisu predviđena za njegovo odlaganje.

"Danas smo razgovarali sa predstavnikom EU Zoranom Kovačevićem o fazama završetka i eventualnom početku rada same deponije "Savina stena", naveli su predstavnici opština i komunalnih preduzeća.

Na regionalnoj deponiji "Savina stena" se planira odlaganje komunalnog otpada iz tri opštine sa severa Kosova.Ostale vesti

Istraživanja: Nizak stepen poverenja u političare
Podaci dobijeni iz ovogodišnjeg istraživanja NVO Aktiv, “Analiza trendova - Stavovi srpske zajednice na Kosovu” pokazuju da je zadovoljstvo trenutnom političkom, ekonomskom i bezbednosnom situacijom na Kosovu veoma nisko. U poslednje dve godine poverenje prema političarima se na Kosovu se dodatno urušilo. Ispitanici, njih 67 odsto kaže da na Kosovu ne postoje političke partije ili političari kojima veruju.
  • 28.11.2022
Dan zastave Albanije
Albanci širom sveta danas obeležavaju Dan zastave, odnosno 110. godišnjicu nezavisnosti Albanije. Na Kosovu se ovaj datum obeležava kao nacionalni praznik, pa većina javnih ustanova ne radi.
  • 28.11.2022
Nema više pola meseca odmora za lekare u srpskim sredinama – ukidaju se smene 15/15?

Lekari u zdravstvenim ustanovana koje na Kosovu rade u sistemu Republike Srbije obavešteni su pre nekoliko dana da im se od ponedeljka 28.11.2022. godine ukida rad po smenama po dosadašnjem principu 15/15 ( 15 dana rade, a 15 odmaraju).

  • 27.11.2022
Srbija postala članica Globalnog partnerstva za veštačku inteligenciju
Na sastanku Ministarskog saveta Globalnog partnerstva za veštačku inteligenciju u Tokiju ove nedelje, Srbija je konsenzusom izabrana za članicu, saopšteno je iz Vlade Republike Srbije.
  • 27.11.2022
Kišne šahte na meti lopova

Duž puta Gračanica - Laplje Selo - Čaglavica otvorene su 34 slivne šahte koje, u stanju u kakvom su, predstavljaju opasnost za vozače na putu, ali i pešake. Nadležni obećavaju rešenje problema do kraja godine.

  • 25.11.2022
Lik Rite Ore na poštanskim markama
Pevačica Rita Ora, koja je rođena u Prištini, postala je deo riznice poštanskih maraka Pošte Kosova.
  • 25.11.2022