Vesti
Društvo

Miloradu Arlovu zabranjen ulazak na Kosovo

Predsedniku banjalučkog Odbora za pomoć Srbima na Kosovu i Metohiji Miloradu Arlovu, juče je zabranjeno da uđe na Kosovo, saopštila je Kancelarija za KiM.

Miloradu Arlovu zabranjen ulazak na Kosovo
Milorad Arlov (Foto Kim arhiva)

Kako se navodi, on je onemogućen da deci sa prostora Kosova uruči 1.000 novogodišnjih paketića, ali i šest novčanih stipendija.

"Zabrana ulaska Miloradu Arlovu predstavlja najflagrantnije kršenje prava na slobodu kretanja i mera je koju prištinske vlasti samovoljno sprovode bez ikakvog pravnog osnova", navodi se u saopštenju.

Kancelarija za Kosovo i Metohiju navodi da osuđuje "postupanje Prištine, koja u vreme pandemije postavlja nove barijere i prepreke".

"Njihovim političkim odlukama i nerazumnim merama sada su pogođeni i najmlađi žitelji Kosova i Metohije, koji će ostati uskraćeni za trenutke radosti i praznične poklone, jer su prištinske vlasti počele da se obračunavaju i sa novogodišnjim paketićima", zaključuje se u saopštenju Kancelarije.Ostale vesti

Mališani iz Metohije u Bijeljini
U zgradi Gadske uprave Grada Bijeljina, gradonačelnik Ljubiša Petrović primio je  mališane sa Kosova i Metohije, koji borave u Bijeljini u okviru projekta „Spojimo decu Kosova i Metohije sa decom Republike Srpske“.
  • 01.07.2022
Omladinski centar u Orahovcu, mesto koje spaja zajednice

Omladinski centar u Orahovcu osnovan je 2000-te godine. Njegova funkcija je da okuplja mlade generacije kroz razne kurseve i aktivnosti.

  • 30.06.2022
OG: Pojačane kontrole saobraćaja na  putevima
Rukovodstvo opštine Gračanica održalo je jutros radni vanredni sastanak sa upravom stanice Policije u Gračanici na kojem je od Policije zatražena pojačana kontrola saobraćaja na lokalnom putu Laplje Selo Gračanica ali i na svim ostalim lokalnim i regionalnim putevima u opštini Gračanica posebno na  tzv. kritičnim tačkama gde su poslednjih meseci učestale saobraćajne nesreće.
  • 30.06.2022
Patrijarh sa Abazovićem: Postignuta saglasnost oko Temeljnog ugovora

Patrijarh srpski Porfirije rekao je nakon sastanka sa crnogorskim premijerom da je u principu postignuta saglasnost oko Temeljnog ugovora. Pitanje Temeljnog ugovora će biti rešeno na najbolji način uz poštovanje SPC i države Crne Gore koja je sekularna, rekao je Dritan Abazović.

  • 30.06.2022
Ručni radovi i razvoj ženskog preduzetništva

Udruženje poslovnih žena „Avenija“ iz Lapljeg Sela predstavila je rezultate projekta „Efikasna proizvodnja rukotvorina – žene to mogu“. Projekat je bio posvećen jačanju kapaciteta žena i devojaka iz nevećinskih zajednica na Kosovu, koje su učestvovale u proizvodnji rukotvorina.

  • 30.06.2022
Osmaci polažu kombinovani test
Budući srednjoškolci su testom iz maternjeg jezika počeli polaganje male mature, juče su polagali test iz matematike, a danas polažu kombinovani test.
  • 28.06.2022