Vesti
Društvo

Miloradu Arlovu zabranjen ulazak na Kosovo

Predsedniku banjalučkog Odbora za pomoć Srbima na Kosovu i Metohiji Miloradu Arlovu, juče je zabranjeno da uđe na Kosovo, saopštila je Kancelarija za KiM.

Miloradu Arlovu zabranjen ulazak na Kosovo
Milorad Arlov (Foto Kim arhiva)

Kako se navodi, on je onemogućen da deci sa prostora Kosova uruči 1.000 novogodišnjih paketića, ali i šest novčanih stipendija.

"Zabrana ulaska Miloradu Arlovu predstavlja najflagrantnije kršenje prava na slobodu kretanja i mera je koju prištinske vlasti samovoljno sprovode bez ikakvog pravnog osnova", navodi se u saopštenju.

Kancelarija za Kosovo i Metohiju navodi da osuđuje "postupanje Prištine, koja u vreme pandemije postavlja nove barijere i prepreke".

"Njihovim političkim odlukama i nerazumnim merama sada su pogođeni i najmlađi žitelji Kosova i Metohije, koji će ostati uskraćeni za trenutke radosti i praznične poklone, jer su prištinske vlasti počele da se obračunavaju i sa novogodišnjim paketićima", zaključuje se u saopštenju Kancelarije.Ostale vesti

Goraždevac: Dobiti posao je kao dobiti na lutriji
Bosiljka Vukanić iz Goraždevca već godinama pokušava da nađe posao, ali joj to ne polazi za rukom. Kopija zahteva i papira sa kojima je aplicirala je, iz godine u godinu, sve više.
  • 24.01.2022
Pravo na obrazovanje – najvažniji aspekt ljudske slobode
Danas se obeležava Međunarodni dan obrazovanja, koji je Opšta skupština Ujedinjenih nacija proglasila 3. decembra 2018.godine, na podsticaj Organizacije Ujedinjenih nacija za obrazovanje, nauku i kulturu (UNESCO). Svrha obeležavanja dana posvećenog obrazovanju na međunarodnom nivou je usmeravanje pažnje vlada i naroda na dostupnost obrazovanja kao sredstva za izlazak iz siromaštva.
  • 24.01.2022
Kako izgleda povratak u klupe na centralnom Kosovu
Učenici osnovnih i srednjih škola na centralnom Kosovu koje rade po nastavnom planu i programu Ministarstva prosvete Republike Srbije danas su se nakon zimskog raspusta vratili u školske klupe. 
  • 24.01.2022
Onlajn nastava u 27 škola na Kosovu

Zbog porasta broja novoobolelih, nastava će se u 27 škola na Kosovu odvijati onlajn, dok je jedna škola zatvorena.

  • 24.01.2022
Počinje drugo polugodište
Sutra počinje drugo polugodište, a Tim za škole odlučio je da osnovci od prvog do četvrtog razreda nastavu pohađaju neposredno, dok će đaci od petog do osmog razreda nastavu pratiti po kombinovanom modelu, podeljeni u dve grupe.
  • 23.01.2022
Blok B2 termoelektrane

Kosovska energetska korporacija (KEK) saopštila je da je B2 proizvodna jedinica za struju ponovo počela sa radom, javlja RTK

  • 23.01.2022