Vesti
Društvo

Miloradu Arlovu zabranjen dolazak na Kosovo

Kosovska policija danas nije dozvolila Miloradu Arlovu, humanitarcu iz Republike Srpske, da uđe na Kosovo.
Miloradu Arlovu zabranjen dolazak na Kosovo
Milorad Arlov (Foto Kim arhiva)

Predsednik "Odbora za pomoć Srbima na Kosovu i Metohiji" Milorad Arlov rekao je za RTV Kim da mu policajci na Jarinju nisu dozvolili da danas oko 11 sati pređe na teritoriju Kosova.

Arlov je sa Jarinja krenuo nazad, put Republike Srpske.

Kako je prethodno izjavio agenciji Srna, u Kosovskoj Mitrovici je trebalo da se sastane sa zamenicom gradonačelnika Adrijanom Hodžić i članovima udruženja "Podrži me", a u večernjim satima je trebalo da prisustvuje manifestaciji "Izbor Kosovke devojke" u Gračanici i preda poklon Fudbalskog saveza Republike Srpske fudbalskom klubu Moravac iz Kosovskog Pomoravlja.

Arlov je naveo da mu je policija uručila dokument u kojem se navodi da bi njegovim dolaskom na Кosovo "ugrozio političku, nacionalnu i zdravstvenu situaciju na Кosovu".

"Nisam iznenađen postupkom Prištine i upravo zbog toga pitam da li je humanost ugrožavanje života na Кosmetu", rekao je Arlov i upitao "kakve veze ima sa politikom i bezbednošću aktivnost na pružanju pomoći bolesnoj i svakoj drugoj deci kojom se dugo godina bavi", kazao je Arlov za Srnu.

Iz Doma kulture "Gračanica" je za RTV Kim takođe potvđeno da Arlov večeras neće prisustvovati najavljenoj manifestaciji "Izbor Kosovke devojke".

Međutim, ni u policijskoj stanici Leposavić, ni u stanici u Severnoj Mitrovici nisu mogli da nam pruže informacije o zabrani ulaska predsedniku "Odbora za pomoć Srbima na Kosovu i Metohiji".Ostale vesti

Beograd: Protesti ispred Skupštine, policija bacila suzavac
Nekoliko hiljada ljudi protestuje ispred Skupstine Srbije zbog najavljenih mera radi sprečavanja širenja korona virusa i trodnevnog policijskog časa i uzvikuju „lopovi“ i „izlazite napolje“.
  • 07.07.2020
Četiri opštine na severu Kosova od večeras u karantinu
Zbog pogoršane epidemiološke situacije i povećanog broja slučajeva infekcije virusom korona, Krizni štabovi četiri opštine na severu Kosova doneli su odluku o zabrani kretanja i stavljanju u karantin ove opštine. Odluka stupa na snagu večeras.
  • 07.07.2020
Vučić: U Beogradu za vikend policijski čas
Predsednik Srbije Aleksandar Vučić kaže da je situacija u Srbiji, posebno u Beogradu kritična, a za vikend će ponovo biti uveden policijski čas.
  • 07.07.2020
Ljubav u vreme korone nije zabranjena, ali svadbe jesu
Pandemija koronavirusa je i na Kosovu mnoge događaje, pa tako i venčanja, otkazala ili odložila za neko srećnije i bezbednije vreme. Matičari na centralnom Kosovu navode da je broj venčanih u periodu od marta do jula, u odnosu na isti period prošle godine, drastično opao.
  • 07.07.2020
Smenjen generalni direktor KBC Kosova
Upravni odbor Kliničko bolničkog centra Kosova (KBCK) u Prištini smenio je juče sa dužnosti generalnog direktor Basri Sejidua zbog, kako je saopšteno, nezadovoljavajućeg izvršavanja i neispunjavanja radnih obaveza.
  • 07.07.2020
Više scenarija za nastavu od septembra
U pripremi je više scenarija za kombinovanu nastavu koja bi od septembra mogla da počne u osnovnim i srednjim školama u Srbiji, rekao je ministar prosvete, nauke i tehnološkog razvoja Mladen Šarčević.
  • 06.07.2020