Vesti
Društvo

Miloradu Arlovu zabranjen dolazak na Kosovo

Kosovska policija danas nije dozvolila Miloradu Arlovu, humanitarcu iz Republike Srpske, da uđe na Kosovo.
Miloradu Arlovu zabranjen dolazak na Kosovo
Milorad Arlov (Foto Kim arhiva)

Predsednik "Odbora za pomoć Srbima na Kosovu i Metohiji" Milorad Arlov rekao je za RTV Kim da mu policajci na Jarinju nisu dozvolili da danas oko 11 sati pređe na teritoriju Kosova.

Arlov je sa Jarinja krenuo nazad, put Republike Srpske.

Kako je prethodno izjavio agenciji Srna, u Kosovskoj Mitrovici je trebalo da se sastane sa zamenicom gradonačelnika Adrijanom Hodžić i članovima udruženja "Podrži me", a u večernjim satima je trebalo da prisustvuje manifestaciji "Izbor Kosovke devojke" u Gračanici i preda poklon Fudbalskog saveza Republike Srpske fudbalskom klubu Moravac iz Kosovskog Pomoravlja.

Arlov je naveo da mu je policija uručila dokument u kojem se navodi da bi njegovim dolaskom na Кosovo "ugrozio političku, nacionalnu i zdravstvenu situaciju na Кosovu".

"Nisam iznenađen postupkom Prištine i upravo zbog toga pitam da li je humanost ugrožavanje života na Кosmetu", rekao je Arlov i upitao "kakve veze ima sa politikom i bezbednošću aktivnost na pružanju pomoći bolesnoj i svakoj drugoj deci kojom se dugo godina bavi", kazao je Arlov za Srnu.

Iz Doma kulture "Gračanica" je za RTV Kim takođe potvđeno da Arlov večeras neće prisustvovati najavljenoj manifestaciji "Izbor Kosovke devojke".

Međutim, ni u policijskoj stanici Leposavić, ni u stanici u Severnoj Mitrovici nisu mogli da nam pruže informacije o zabrani ulaska predsedniku "Odbora za pomoć Srbima na Kosovu i Metohiji".Ostale vesti

Naim Ćeljaj novi ombudsman Kosova

Narednih pet godina Naim Ćeljaj obavljaće dužnost ombudspersona Kosova.

  • 29.09.2020
Porodice u staroj školi u Gračanici tri dana bez struje
U staroj školi u Gračanici dve porodice od subote nemaju struju. Do kvara je došlo nakon lošeg vremena, kada su kablovi pokidani. Stanarka Jelena Stanojević ističe da je ekipa Keds-a danas izašla na teren, ali da kvar nije rešen.
  • 28.09.2020
Budžetski prihodi Kosova za osam meseci manji oko 150 miliona
Zbog pandemije korona virusa, budžetski prihodi Kosova su za osam meseci oko 150 miliona evra manji, rečeno je u Carini i Poreskoj administraciji Kosova (PAK).
  • 27.09.2020
Može li zimnica bez ajvara?

Kada dođe kraj leta, na centralnom Kosovu počinje sezona spremanja zimnice. Žene, posebno one malo starije, tada su neverovatno užurbane i kreativne. Poseban ritual predstavlja spremanje ajvara.

  • 26.09.2020
Vlada Kosova: Ukinuta odluka kojom je ograničeno kretanje
Kosovska vlada ukinula je večeras svoju prethodnu odluku od 28. jula, kojom je, između ostalog, uveden noćni policijski sat za 13 opština na Kosovu, ali i produžen policijski sat za četiri opštine na Severu koji je na snazi bio od 8. jula. Rad ugostiteljskih objekata produžen za sat vremena.
  • 25.09.2020
Brojne neregularnosti u OŠ „Braća Aksić“ u Lipljanu
OŠ „Braća Aksić“ u Lipljanu, prema tvrdnji pojedinih radnika, funkcioniše bez plana i programa za ovu školsku godinu, skoro polovina zaposlenih nema ugovore na neodređeno, a protiv njih troje je pokrenut postupak pošto su „bez odobrenja direktora izneli dosijee većeg broja radnika, van škole“. V.d. direktora Bogdanka Mirić poriče navedeno i dodaje da „nestručni drže stručne predmete“, te da „ne zna gde bi ti ljudi radili ako ih ona otpusti“.
  • 25.09.2020