Vesti
Društvo

Milena: Zabrinuta sam za Oliverovo zdravlje, ali ga podržavam

Supruga Olivera Ivanovića, Milena, kaže da je zabrinuta za njegovo zdravlje, ali da razume njegovu odluku za započne štrajk glađu i u tome ga podržava.
Milena: Zabrinuta sam za Oliverovo zdravlje, ali ga podržavam
Porodica Olivera Ivanovića (Foto SDP)

Nakon neprihvatanja predloga da mu se omogući odbrana sa slobode i odluke Sudskog veća da mu produži pritvor na još dva meseca, lider SDP-a je počeo štrajk glađu.

Za njegovu suprugu ovo je zabrinjavajuća vest, ali na Oliverovu odluku gleda sa razumevanjem.

 „On je skoro 19 meseci u pritvoru i prosto je to jedna velika nepravda. To je teška situacija prvenstveno za njega, ali i za čitavu našu porodicu. Zabrinuta sam za njegovo zdravstveno stanje, doživo je nekoliko šokova, ali razumem njegovu odluku i podržaam je jer bi i ja na njegovom mestu isto uradila“, kaže za RTV KIM supruga Milena.

Jedina snaga u teškim pritvoreničkim danima Ivanoviću je njegova porodica, posebno najmlađi sin Bogdan koji sa mamom redovno odlazi da vidi tatu.

„Oliver nam je prioritet, o nama ostalima i ne razmišljam mnogo, dobro smo i gledamo kako da njemu olakšamo dane u pritvoru, borimo se za što više poseta. A Bogdan ide da vidi tatu, on je njegova posebna snaga“, priča Milena.

Milena Popović Ivanović će zajedno sa članovima SDP-a i građanima Kosovske Mitrovice učestvovati na protestu koji je za ponedeljak najavljen u Prištini.

„Mislim da smo dovoljno dugo čekali i izbegavali radikalne poteze, ali smatram da je vreme da se organizujemo, jer mora da se izvrši neki pritisak“.

Ostale vesti

Peć: Najava novih investicija u prirodne lepote i kulturu
Grad Peć sa okolinom ima veliki turistički potencijal, upravo zbog svog geografskog položaja jer se nalazi okružen planinama.
  • 03.10.2023
Srbi na severu strahuju od posledica sukoba u Banjskoj
Ni nakon devet dana od sukoba naoružane grupe Srba koju je, kako je potvrđeno, predvodio Milan Radoičić i Kosovske policije u Banjskoj, i dalje se traže odgovori zašto došlo do ovakve situacije u trenutku kada su, čini se, Srbi bili u povoljnijom poziciji zbog prethodnih poteza kosovske vlade. Srbi sa severa se plaše posledica i novih incidenata a pojedini situaciju upoređuju sa onom u Nagorno Karabahu.
  • 03.10.2023
Patrijarh Porfirije: Preko potreban mir svim ljudima na Kosovu
Patrijarh srpski Porfirije zamolio je  „sve one koji drže u svojim rukama ključeve mira“, da ih upotrebe i donesu preko potreban mir svim ljudima na Kosovu.
  • 02.10.2023
Specijalna jedinica kosovske policije povučena iz Banjske

Pripadnici specijalne jedinice kosovske policije povukli su se iz mesta Banjska u opštini Zvečan, potvrdio je za Kontakt Plus Radio vršilac dužnosti direktora Kosovske policije za region Sever, Veton Eljšani.

  • 02.10.2023
Nemačka ambasada: Sa kosovskim pasošem od 1. januara u EU, bez Španije
Nemačka ambasada u Prištini je saopštila da će nosioci kosovskih pasoša od 1. januara 2024. moći da putuju u šengensku zonu bez viza za kratkoročne boravke. Međutim, bezvizni režim neće važiti i za Španiju jer ova zemlja ne priznaje kosovske pasoše.
  • 02.10.2023
Niža cena rominga između Zapadnog Balkana i EU
Savet za regionalnu saradnju (RCC) saopštio je da je zvanično stupilo na snagu smanjenje cena rominga između Evropske unije i Zapadnog Balkana.
  • 02.10.2023