Vesti
Društvo

“Mi smo ono što jesmo i sviramo ono što želimo”

Sinoć je ispred Doma kulture u Gračanici, pred više stotina ljudi, održan koncert čuvene rok grupe "Generacijа 5". U publici je bilo i najmlađih koji su koncert ispratili od prvog do poslednjeg takta.
“Mi smo ono što jesmo i sviramo ono što želimo”
Sa koncerta rok grupe

Koncert čuvenog rok sastava "Generacije 5" počeo je uz malo zakašnjenje, ali je trajao do ponoći.

"Generacija 5" je izvodila i novije pesme, a publika je bila najglasnija uz starije hitove  poput: “Najjači ostaju", “Dolazim za 5 minuta”, “Ti samo budi dovoljno daleko”, “Ti i ja”.

Klavijaturista grupe Dragan Ilić rekao je pre početka koncerta da je prvi put u Gračanici, i da od publike očekuje dobar prijem, kao što je to bilo i u Zubinom Potoku.

“Imali smo koncert u Zubinim Potoku prijem je bio sjajan, bili smo iznenađeni jer je dosta mlade publike došlo, stvorena je jedna lepa energija, kocert je bio emotivan, svi su pevali naše pesme, što se nadam da će i u Gračanici biti isto tako“, rekao je Ilić.

Ilić  je istakao da su posle svih godina, nastupa i svega što su prošli ostali na sceni, jer nisu glumili ono što nisu.

„Mi nemamo šta da izgubimo, ne radi se o beskompromisnosti  već samo mi sviramo, to je naš izraz, mi ne glumimo na sceni, mi smo ono što jesmo i sviramo ono što želimo da sviramo, ukoliko se nekome to dopadne, a vidimo da se ljudima to dopada, onda istrajavamo, i radimo na tome iako imamo godina koliko imamo da još učimo i napredujemo, da budemo bolji nego što jesmo“.

Gitarista "Generacije 5"  Dragan Krle Jovanović je kazao da se "vreme menja, a time i muzika", ali da rokenrol i dobra pesam ostaju.

„Rok je vrišteći, u skokovima, otišao odavde, da bi se opet vratio. Vreme se menja, moda i tehnolohija se menjaju, u pitanju je metamorfoza rokenrola u različitu vrstu muzike, sve je to rokenrol koji podrazumeva širok pojam. Mi pamtimo bolje vreme, ali isto tako i dalje živimo taj film u kome smo počeli i mi to zovemo muzikom“, naglasio je Jovanović.

Publika je bila oduševljena nastupom grupe, nakon svake pesme čuo se gromoglasan aplauz.

 „Koncert je bio fantastičan, pevao sam iako nisam znao sve pesme, omiljene su mi `Ti smao budi dovoljno daleko`,` Dolazim za 5 minuta`“, rekao je Nemanja Lekić.

„Volim sve pesme, pevala sam ih i lepo sam se provela“, rekla je Nikolina koja ima 6 godina.

„Odlično sam se proveo, omiljena pesma mi je `Ti samo budi dovoljno daleko`, voleo bih da  sledeći put gostuje i grupa `Riblja čorba`“, rekao je Milan Vujić.

„Koncert je bio fantastičan, bila sam fan `Generacije 5` dok sam bila u srednjoj školi, vratili su me u mlado doba, kada sam bila na njihovim koncertima, kada su dolazili u moj grad Kosovsku Kamenicu. Volela bih da sledeći put gostuju `Bajga`, `Smak`, `Galija`, a omiljena mi je pesma Generacije 5  „Ti samo budi dovoljno daleko“, rekla je Sonja Rakočević.

Nastup "Generacije 5" u Gračanici podržala je Kancelarija za Kosovo i Metohiju Vlade Republike Srbije.Ostale vesti

Od 1. juna normalizacija međugradskog saobraćaja
Gradski i međugradski prevoz biće normalizovani sa početkom treće faze ublažavanja mera, dok će pravilnik o obavezama prevoznika, kao i putnika biti objavljen na dan stupanja na snagu nove faze 1. juna, potvrdio je za KoSSev portparol kosovskog ministarstva zdravlja, Faik Hoti.
  • 30.05.2020
Javni puls: Problemi isti, ali raste poverenje u institucije
Najveći probelemi na Kosovu su nezaposlenost, korupcija i siromaštvo, smatraju građani Kosova.
  • 30.05.2020
Izmenjeno pravilo za pomoć od 100 evra
Sto evra pomoći od države moći će da dobiju svi punoletni državljani Srbije koji imaju ličnu kartu ili je izvade do datuma isteka prijave za pomoć 5. juna.
  • 29.05.2020
Kosovo izdvaja 1,3 milijarde evra za oporavak privrede
Oko 1,3 milijarde evra ulaganja u privredu putem zajma i fiskalnih podsticaja za narednih pet godina je predviđeno paketom Ministarstva Kosova za finansije za ekonomski oporavak od pandemije.
  • 29.05.2020
Srbin sa Kosova traži nadoknadu od KFOR-a zbog baze na svom zemljištu
Dragan Mihajlović iz Novog Sela Mađunskog kod Vučitrna najavljuje protest ispred kapije komande KFOR-a u Prištini jer je, kako tvrdi, ova vojna misija na delu njegovog imanja sagradila bazu, a već šest godina mu za to ne plaća nikakvu nadoknadu.
  • 29.05.2020
Šarčević: Od 1. juna dozvoljene đačke ekskurzije
Od prvog juna mogu da se organizuju đačka putovanja, rekao je za Nova.rs ministar prosvete Mladen Šarčević. On je precizirao da će maturanti, ukoliko su imali predviđena putovanja u inostranstvo, morati da ih zamene nekom destinacijom u Srbiji.
  • 28.05.2020