“Mi smo ono što jesmo i sviramo ono što želimo”

Sinoć je ispred Doma kulture u Gračanici, pred više stotina ljudi, održan koncert čuvene rok grupe "Generacijа 5". U publici je bilo i najmlađih koji su koncert ispratili od prvog do poslednjeg takta.

Podeli ovaj članak sa:
 • Sa koncerta rok grupe

Koncert čuvenog rok sastava "Generacije 5" počeo je uz malo zakašnjenje, ali je trajao do ponoći.

"Generacija 5" je izvodila i novije pesme, a publika je bila najglasnija uz starije hitove  poput: “Najjači ostaju", “Dolazim za 5 minuta”, “Ti samo budi dovoljno daleko”, “Ti i ja”.

Klavijaturista grupe Dragan Ilić rekao je pre početka koncerta da je prvi put u Gračanici, i da od publike očekuje dobar prijem, kao što je to bilo i u Zubinom Potoku.

“Imali smo koncert u Zubinim Potoku prijem je bio sjajan, bili smo iznenađeni jer je dosta mlade publike došlo, stvorena je jedna lepa energija, kocert je bio emotivan, svi su pevali naše pesme, što se nadam da će i u Gračanici biti isto tako“, rekao je Ilić.

Ilić  je istakao da su posle svih godina, nastupa i svega što su prošli ostali na sceni, jer nisu glumili ono što nisu.

„Mi nemamo šta da izgubimo, ne radi se o beskompromisnosti  već samo mi sviramo, to je naš izraz, mi ne glumimo na sceni, mi smo ono što jesmo i sviramo ono što želimo da sviramo, ukoliko se nekome to dopadne, a vidimo da se ljudima to dopada, onda istrajavamo, i radimo na tome iako imamo godina koliko imamo da još učimo i napredujemo, da budemo bolji nego što jesmo“.

Gitarista "Generacije 5"  Dragan Krle Jovanović je kazao da se "vreme menja, a time i muzika", ali da rokenrol i dobra pesam ostaju.

„Rok je vrišteći, u skokovima, otišao odavde, da bi se opet vratio. Vreme se menja, moda i tehnolohija se menjaju, u pitanju je metamorfoza rokenrola u različitu vrstu muzike, sve je to rokenrol koji podrazumeva širok pojam. Mi pamtimo bolje vreme, ali isto tako i dalje živimo taj film u kome smo počeli i mi to zovemo muzikom“, naglasio je Jovanović.

Publika je bila oduševljena nastupom grupe, nakon svake pesme čuo se gromoglasan aplauz.

 „Koncert je bio fantastičan, pevao sam iako nisam znao sve pesme, omiljene su mi `Ti smao budi dovoljno daleko`,` Dolazim za 5 minuta`“, rekao je Nemanja Lekić.

„Volim sve pesme, pevala sam ih i lepo sam se provela“, rekla je Nikolina koja ima 6 godina.

„Odlično sam se proveo, omiljena pesma mi je `Ti samo budi dovoljno daleko`, voleo bih da  sledeći put gostuje i grupa `Riblja čorba`“, rekao je Milan Vujić.

„Koncert je bio fantastičan, bila sam fan `Generacije 5` dok sam bila u srednjoj školi, vratili su me u mlado doba, kada sam bila na njihovim koncertima, kada su dolazili u moj grad Kosovsku Kamenicu. Volela bih da sledeći put gostuju `Bajga`, `Smak`, `Galija`, a omiljena mi je pesma Generacije 5  „Ti samo budi dovoljno daleko“, rekla je Sonja Rakočević.

Nastup "Generacije 5" u Gračanici podržala je Kancelarija za Kosovo i Metohiju Vlade Republike Srbije.

Ostale vesti

 • „Deca su naša budućnost i pobeda“

  „Deca su naša budućnost i pobeda“

  Više od 160 mališana predškolske ustanove „Đurđevak“ učestvovalo je na karnevalu koji je organizovan u okviru manifestacije „Dani Opštine Gračanica“. Zamenik direktora Kancelarije za Kosovo i Metohiju Damjan Jović poručio je da je veliki broj dece „nada da imamo budućnost“.

 • Đorđević i Đurić o pomoći porodicama stradalih

  Đorđević i Đurić o pomoći porodicama stradalih

  Na inicijativu ministra za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Zorana Đorđevića održan je sastanak sa direktorom Kancelarije za KiM Markom Đurićem kako bi se razgovaralo o najboljim načinima za rešavanje problema koje imaju porodice kidnapovanih, nestalih i ubijenih lica na Kosovu i Metohiji.

© Copyright 2000-2013 Radio KIM. All Rights Reserved.
created by:   W3Industry izrada web sajta cms SEO

Vrh strane