Vesti
Društvo

MFK: Prilika za dame u energetskom sektoru

Milenijum fondacija Kosovo (MFK) pokrenula je drugi deo programa pod nazivom “Stažiranje za žene u energetici”, čiji je cilj povećanje mogućnosti za zapošljavanje žena u energetskom sektoru.
MFK: Prilika za dame u energetskom sektoru
Ilustracija (Foto Astrit Ibrahimi)

Kako je saopšteno iz MFK-a, dame koje budu deo ovog programa steći će neophodno poslovno iskustvo kroz plaćeno stažiranje u najvećim ustanovama i firmama u energetskom sektoru.

Ističe se da će koristi od programa “Stažiranje za žene u energetici” imati ukupno 200 nezaposlenih žena na Kosovu.

“MFK poziva žene koje su studentkinje odgovarajućih diplomskih ili osnovnih akademskih studija, kao i žene koje su diplomirale u poslednje tri godine, ali su još uvek nezaposlene, da pokažu interesovanje i budu deo ovog projekta, tako što će sticati odgovarajuće poslovno iskustvo tokom šest meseci plaćenog stažiranja u javnim ustanovama, privatnim preduzećima, nevladinim i međunarodnim organizacijama koje su deo energetskog sektora na Kosovu”, saopšteno je iz Milenijum fondacije Kosovo.

U pitanju je deo “Projekta za žene u energetici”, koji je vredan 1,45 miliona dolara, a finansira ga Milenijum čelendž koorporacija (Millennium Challenge Corporation).

MFK ostaje posvećena stvaranju održivih ekonomskih prilika za žene “koje doprinose unapređenju njihovog statusa na tržištu rada na Kosovu”.

 

*** Fotografije korišćene uz ovaj tekst preuzete su iz programa "Stipendija za žene u energetici", koji je MFK pokrenuo 2019. godine, a kroz koji je 28 žena dobilo priliku da studira u oblastima u vezi sa energetikom na DMACC-u u Ajovi, SAD.Ostale vesti

Đurić: Najmanje 1.389 razloga da svaki Srbin poseti Kosovo
Direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju Marko Đurić posetio je danas štand te kancelarije na Međunarodnom sajmu turizma u Beogradu i pozvao sve građane Srbije da posete Kosovo.
  • 22.02.2020
Ilija Ivić, posle uvreda, pretnji i otkaza zbog ponude da igra za Kosovo: Zanima me samo fudbal
Mladi fudbaler Ilija Ivić iz Kišnice kod Gračanice, na Kosovu, dobio je nedavno poziv da igra za reprezentaciju Kosova. Dan nakon što su mediji objavili ovu vest, njegova majka dobila je otkaz na poslu u Kulturno prosvetnom centru, koji na Kosovu funkcioniše u sistemu Republike Srbije.
  • 22.02.2020
Na groblju u južnom delu Mitrovice porušeni spomenici, zarasli u korov
Srpska pravoslavna crkva i vernici obeležavaju zimske ili Velike zadušnice, dan posvećen molitvama za umrle srodnike i prijatelje. Građani iz severnog dela Mitrovice posetili su pravoslavno groblje u južnom delu grada, gde su upalili sveće i položili cveće na humke svojih najmilijih.
  • 22.02.2020
Otac Ilije Ivića nije ostao bez posla
Dušan Ivić, otac mladog fudbalera Ilije Ivića kome je ponuđeno da igra za kosovsku reprezentaciju, nije ostao bez posla, potvrdio je za RTV Kim direktor Elektro-tehničke škole u Sušici, Milan Dimitrijević.
  • 21.02.2020
’’Jezik je ogledalo same esencije postojanja’’
"Svaki čestit čovek ne da svoj jezik i ne da svoje običaje“, kazao je Fjodor Dostojevski koga je u Gračanici na Međunarodni dan maternjeg jezika na tribini „Srpski jezik na KiM u kulturi, medijima, administraciji i prosveti“ citirala profesorka srpskog jezika Ana Kostić.
  • 21.02.2020
„Moramo da radimo na sprovođenju Zakona o upotrebi jezika“
Povodom obeležavanja Međunarodnog dana maternjeg jezika, poverenik za jezike pri Kancelariji premijera Kosova Slaviša Mladenović istakao je da se Zakon o upotrebi jezika i dalje „nedovoljno primenjuje“, a jedan od načina rešavanja postojećih problema učenje jezika kroz neformalne vidove obrazovanja.
  • 21.02.2020