Vesti
Društvo

Meštanima Badovca i Sušice obećano regulisanje vodosnabdevanja

Meštani Badovca i Sušice imaće redovno vodosnabdevanje i planske restrikcije vode kao i sva ostala sela na teritoriji opštine Gračanica, zaključeno je na današnjem sastanku.
Meštanima Badovca i Sušice obećano regulisanje vodosnabdevanja
Sa sastanka u Badovcu (Foto Kim)

U Domu kulture u Badovcu održan je sastanak meštana ovog sela i Sušice sa predsednikom Opštine Gračanica Srđanom Popovićem i predstavnikom Regionalne vodovodne kompanije u Gračanici Agimom Prenićijem.

Na sastanku je dogovoreno da će meštani Sušice i Badovca imati redovno vodosnabdevanje kao i ostala sela na teritoriji opštine Gračanica. Redovne restrikcije vode biće od 22 do 5 sati ujutru.

"Dali smo zadatak Regionalnoj vodovodnoj kompaniji da pronađe rešenje, da na sastanku izađe sa konkretnim rešenjem problema. Došli smo do rešenja, obećano je da će Badovac i Sušića imati vodu kao i sva ostala mesta u našoj opštini. Pratićemo situaciju", kazao je gradonačelnik Srđan Popović.

Predsednik lokalnog saveta Sušice Marko Simić je za RTV Kim rekao da je zadovoljan postignutim dogovorom, ali da su meštani spremni i za radikalnije proteste ukoliko on ne bude ispunjen.

"Mogu da kažem da smo zadovoljni, ali videćemo kako će se situacija odvijati. Predstavnici Vodovoda su predložili restrikcije od 10 uveče do 5 ujutru. Takođe je obećano bilo da će pojačati kapacitet vode, postaviće pumpu u postrojenju u Kišnici, pa će vodosnabdevanje biti olakšano", naveo je on.

Ipak, Momir Jovanović je i dalje skeptičan.

"Obećanje - ludom radovanje. Videćemo, naše je da čekamo. Oni su dali tri do četiri dana, mi ćemo da čekamo 15. Posle dve nedelje ćemo početi radikalne proteste ispred Policije i Opštine, ako se vodosnabdevanje ne sprovede po planu", jasan je ovaj meštanin Sušice.

Meštani Badovca i Sušice protestovali su nekoliko dana jer su mesec i po bili bez vode.Ostale vesti

Cirkus ’’Miškin’’ priredio senzacionalno veče publici u Goraždevcu
Cirkus ’’Miškin’’ uz podršku organizacije Amići di Dečani potrudio se da žiteljima Goraždevca jedno veče bude drugačije.
  • 07.08.2022
Kolone na prelazima, najduže čekanje na Merdaru

Na više prelaza na Kosovu i danas se beleže duža zadržavanja, a prema zvaničnim podacima najveće gužve su na Merdaru.

  • 06.08.2022
REM obrazložio odluku o izdavanju dozvola za nacionalnu frekvenciju
Savet Regulatora je zaključio da su svih 14 podnosilaca prijava – TV Pink, Nacionalna Hepi TV, Vesti, BK TV, Una, Nova S, N1, Prva, TV B92, KCN nacionalna, TV2, Tanjug TV, K1 i Kurir televizija – ispunili uslove iz konkursne dokumentacije.
  • 05.08.2022
Radio Goraždevac: Neko štiti osobu koja je pretila našim novinarima
Nakon pretnje koje je M.B. uputio novinarima Radio Goraždevca, javni tužilac u Peći je odredio pritvor od 48 sati za krivično delo pretnje ili zastrašivanja. Slučaj je zaveden pod brojem 2022-DA-1385. Dok su uzimali izjave, neko je pokušavao da utiče na dežurne policajce, javlja Radio Goraždevac.
  • 05.08.2022
Srbiji od EU 223,6 miliona evra

Ministarka za evropske integracije i Nacionalni IPA koordinator Jadranka Josimović saopštila je da je Evropska unija odobrila Republici Srbiji bespovratna sredstva od 223,615 miliona evra za investiranje u sedam projekata, od kojih su tri u sektoru transporta, dva u oblasti energetike i po jedan projekat u sektorima digitalne i socijalne infrastrukture.

  • 05.08.2022
Na prelazima duge kolone, na Merdaru se čeka i do 180 minuta
Na svim administrativnim i graničnim prelazima se beleže duža zadržavanja vozila u oba smera. U ranim jutarnjim satima kolone su nešto kraće, ali već nešto pre podneva na prelazu Jarinje je na ulazu na Kosovo bilo više od sto vozila u koloni, dok ih je na izlazu nešto manje.
  • 05.08.2022