Vesti
Društvo

Meštanima Badovca i Sušice obećano regulisanje vodosnabdevanja

Meštani Badovca i Sušice imaće redovno vodosnabdevanje i planske restrikcije vode kao i sva ostala sela na teritoriji opštine Gračanica, zaključeno je na današnjem sastanku.
Meštanima Badovca i Sušice obećano regulisanje vodosnabdevanja
Sa sastanka u Badovcu (Foto Kim)

U Domu kulture u Badovcu održan je sastanak meštana ovog sela i Sušice sa predsednikom Opštine Gračanica Srđanom Popovićem i predstavnikom Regionalne vodovodne kompanije u Gračanici Agimom Prenićijem.

Na sastanku je dogovoreno da će meštani Sušice i Badovca imati redovno vodosnabdevanje kao i ostala sela na teritoriji opštine Gračanica. Redovne restrikcije vode biće od 22 do 5 sati ujutru.

"Dali smo zadatak Regionalnoj vodovodnoj kompaniji da pronađe rešenje, da na sastanku izađe sa konkretnim rešenjem problema. Došli smo do rešenja, obećano je da će Badovac i Sušića imati vodu kao i sva ostala mesta u našoj opštini. Pratićemo situaciju", kazao je gradonačelnik Srđan Popović.

Predsednik lokalnog saveta Sušice Marko Simić je za RTV Kim rekao da je zadovoljan postignutim dogovorom, ali da su meštani spremni i za radikalnije proteste ukoliko on ne bude ispunjen.

"Mogu da kažem da smo zadovoljni, ali videćemo kako će se situacija odvijati. Predstavnici Vodovoda su predložili restrikcije od 10 uveče do 5 ujutru. Takođe je obećano bilo da će pojačati kapacitet vode, postaviće pumpu u postrojenju u Kišnici, pa će vodosnabdevanje biti olakšano", naveo je on.

Ipak, Momir Jovanović je i dalje skeptičan.

"Obećanje - ludom radovanje. Videćemo, naše je da čekamo. Oni su dali tri do četiri dana, mi ćemo da čekamo 15. Posle dve nedelje ćemo početi radikalne proteste ispred Policije i Opštine, ako se vodosnabdevanje ne sprovede po planu", jasan je ovaj meštanin Sušice.

Meštani Badovca i Sušice protestovali su nekoliko dana jer su mesec i po bili bez vode.Ostale vesti

Uručene književne nagrade „Grigorije Božović“
U porti manastira Devine vode nedaleko od Zvečana danas su, nakon liturgije posvećene Presvetoj Bogorodici Trojeručici koju je služio vladika Teodosije, dodeljene nagrade Društva književnika Кosova i Metohije.
  • 25.07.2021
Merdare: Iz pravca centralne Srbije ka Kosovu zadržavanje sat vremena
Kolona vozila duga oko 150 metara formirana je na prelazu Merdare, iz pravca centralne Srbije ka Kosovu, navodi se na sajtu Ministarstva unutrašnjih poslova Kosova.
  • 25.07.2021
Koha: Revizor zabeležio niz prekršaja i u opštini Gračanica

Kancelarija državnog revizora (KDR) utvrdila je niz kršenja tokom revizije sprovedene u opštini Gračanica, prenosi Koha.

  • 24.07.2021
Ranč „Sfens“: Ostvarenje dečjih snova uz konje
Na kraju uske, gotovo neprohodne ulice koja vodi ka srednjevekovnoj tvrđavi Zvečan, nalazi se ranč „Sfens“. Njegovi vlasnici, Aleksandar Arsenijević i Lena Ilić, su zaljubljenici u konje. Imaju francuskog kasača italijanskog porekla Nerka, boričkog arabera Karima, engleskog galopera Marakeša i ponija Smokija.
  • 24.07.2021
Kurti pozvao građane na vakcinaciju protiv kovida-19

Premijer Kosova Aljbin Kurti pozvao je građane da se prijave za vakcinaciju protiv koronavirusa i naveo "da je pandemija stavljena pod kontrolu, ali da sada preti širenje delta varijante koronavirusa".

  • 23.07.2021
Vladika Teodosije sa polaznicima Prizrenske letnje duhovne škole
Episkop raško-prizrenski Teodosije razgovarao je danas u porti manastira Gračanica sas polaznicima Prizrenske letnje duhovne škole.
  • 23.07.2021