Vesti
Društvo

Meštanima Badovca i Sušice obećano regulisanje vodosnabdevanja

Meštani Badovca i Sušice imaće redovno vodosnabdevanje i planske restrikcije vode kao i sva ostala sela na teritoriji opštine Gračanica, zaključeno je na današnjem sastanku.
Meštanima Badovca i Sušice obećano regulisanje vodosnabdevanja
Sa sastanka u Badovcu (Foto Kim)

U Domu kulture u Badovcu održan je sastanak meštana ovog sela i Sušice sa predsednikom Opštine Gračanica Srđanom Popovićem i predstavnikom Regionalne vodovodne kompanije u Gračanici Agimom Prenićijem.

Na sastanku je dogovoreno da će meštani Sušice i Badovca imati redovno vodosnabdevanje kao i ostala sela na teritoriji opštine Gračanica. Redovne restrikcije vode biće od 22 do 5 sati ujutru.

"Dali smo zadatak Regionalnoj vodovodnoj kompaniji da pronađe rešenje, da na sastanku izađe sa konkretnim rešenjem problema. Došli smo do rešenja, obećano je da će Badovac i Sušića imati vodu kao i sva ostala mesta u našoj opštini. Pratićemo situaciju", kazao je gradonačelnik Srđan Popović.

Predsednik lokalnog saveta Sušice Marko Simić je za RTV Kim rekao da je zadovoljan postignutim dogovorom, ali da su meštani spremni i za radikalnije proteste ukoliko on ne bude ispunjen.

"Mogu da kažem da smo zadovoljni, ali videćemo kako će se situacija odvijati. Predstavnici Vodovoda su predložili restrikcije od 10 uveče do 5 ujutru. Takođe je obećano bilo da će pojačati kapacitet vode, postaviće pumpu u postrojenju u Kišnici, pa će vodosnabdevanje biti olakšano", naveo je on.

Ipak, Momir Jovanović je i dalje skeptičan.

"Obećanje - ludom radovanje. Videćemo, naše je da čekamo. Oni su dali tri do četiri dana, mi ćemo da čekamo 15. Posle dve nedelje ćemo početi radikalne proteste ispred Policije i Opštine, ako se vodosnabdevanje ne sprovede po planu", jasan je ovaj meštanin Sušice.

Meštani Badovca i Sušice protestovali su nekoliko dana jer su mesec i po bili bez vode.Ostale vesti

Istraživanje: Kako smanjiti usamljenost kod starijih osoba?
Pružanje konkretne podrške starijim ljudima u obavljanju svakodnevnih aktivnosti, kao što je kupovina namirnica, od suštinskog je značaja za smanjenje usamljenosti, pokazalo je novo istraživanje Populacionog fonda Ujedinjenih nacija (UNFPA) i Univerzitetskog koledža u Londonu, sapšteno je iz UNFPA Kosovo.
  • 28.01.2022
Zajednički bukvar za male Albance od naredne godine
Kako je i najavljeno, Ministarstvo prosvete Kosova i Ministarstvo prosvete Albanije objavili su danas poziv za prijavu na konkurs za zajednički Bukvar, uz radnu svesku.
  • 28.01.2022
Humanitarna hrišćanska zajednica „Radosti moja“, podelila svetosavske paketiće
Deca u Goraždevcu dobila su danas svetosavske paketiće od Humanitarne hrišćanske zajednice „Radosti moja“. Predhodnih dana ova organizacija posetila je i Orahovac i Veliku Hoču.
  • 28.01.2022
Agencija za informacije i privatnost primila oko 200 pritužbi
Agencija za informisanje i privatnost je primila 43 pritužbe u vezi sa zaštitom ličnih podataka i još 147 pritužbi na pristup javnim dokumentima. Konačne odluke su donete u oko 80 odsto slučajeva.
  • 28.01.2022
Mlađi osnovci neposredno, ostali kombinovano
Tim za škole doneo je odluku da od 31. januara 2022. godine, učenici od prvog do četvrtog razreda osnovnih škola nastavu pohađaju neposredno, dok će učenici od petog do osmog razreda obrazovno-vaspitni rad pratiti po kombinovanom modelu i ići u školu dan za danom, podeljeni u dve grupe, saopšteno je na sajtu Ministarstva prosvete Republike Srbije. 
  • 28.01.2022
Pandemija promenila navike korisnika droge u Evropi
Pandemija korona virusa uticala je na navike korišćenja droge u evropskim zemljama, pri čemu je porasla konzumacija kanabisa, a smanjila se zloupotreba klupskih droga, ekstazija i derivata amfetamina MDMA, pokazuje istraživanje Evropske agencije za droge (EMCDDA).
  • 27.01.2022