Vesti
Društvo

Meštani Stanišora protestovali zbog nelegalne izgradnje puta

Desetina meštana sela Stanišor u opštini Novo Brdo, protestovalo je jutros protiv nelegalne izgradnje puta u njihovom mestu.
Meštani Stanišora protestovali zbog nelegalne izgradnje puta
Sporni put (Foto Puls)

Naime, kako tvrde meštani Albanac A.H. iz susednog sela Starlovica počeo je da prokopava put od svog mesta do Stanišora bez saglasnosti meštana ovog sela.

Kako za Puls tvrdi jedan od učesnika protesta Petar Stoiljković, takav put bi narušio ambijent i društvene potrebe sela.

"Put bi trebalo da prođe neposredno pored sportskoih terena na ulaz u Stanišor, i te kapacitete ne bi moglida koristimo na planirani i uobičajeni način kaže Stoilković i dodaje da su ti tereni jedino mesto u selo gde se mladi okupljaju".

U telefonskoj izjavi za RTV Puls predsednik opštine novo brdo Svetislav Ivanović potvrdio je da je reč o nelegalnoj izgradnji. "Izgradnja puta je počela za vreme vikenda kada institucije nisu radile a radovi su započeti bez prthodnog odobrenja i dozvole lokalne samouprave. Opštinska inspekcija je izašla na teren i zaustavila radove" rekao je Ivanović.

Kako tvrde nezadovoljni meštani prilikom nelegalne gradnje puta načinjena je i veća materijalna šteta.

"Prilokom kopanja oštećena je vodovodna mreža na ulaz u selo Stanišor i više porodica ima problema sa vodosnadbevanjem u vezi toga" kaže Petar Stoiljković.

Inače meštani Stanišora se godinama suočavaju sa ozbiljnim komunalnim problemima, jer kroz glavnu ulicu u njihovom mestu danonočno tutnje teški kamioni prevozeći materijal iz okolnih kamenoloma, zbog toga su meštani srpske i slbanske nacionalnosti više puta tokom prošle godine zajedno protestovali. Pala su obećanja sa raznih nivoa, ali se teška prašina iz Stanišora ne diže i problem se još više intizivira.Ostale vesti

Danas se obeležava Dan rudara
Dan rudara obeležava se u znak sećanja na 6. avgust 1903. kada su se rudari Senjskog rudnika štrajkom izborili za povratak na posao trojice otpuštenih kolega. U rudarskom sektoru u Srbiji radi oko 29.000 ljudi, a ovaj sektor čini jednu od okosnica srpske ekonomije. U RHMK "Trepča“ u Leposaviću i Zvečanu, sada je radno angažovano oko 1.200 radnika, a broj zaposlenih je oko 2.400.
  • 06.08.2020
Snažno nevreme pogodilo Pećki okrug
Snažni pljuskovi i udari vetra praćeni gradom, pogodili su rano juče opštine Peć, Istok i Klina. U pojedinim delovima opštine Istok i Klina vetar je bukvalno odneo pomoćne objekte u povratničkim selima a grad je uništio bašte i useve.
  • 06.08.2020
Zbrinute životinje iz naselja „Bergen“ u Ugljaru
Životinje koje uzgajao nedavno preminuli veterinar Milan Pualić iz naselja „Bergen“ u Ugljaru, zbrinute su i udomljene, saznaje RTV Kim.
  • 05.08.2020
Brnabić najavila otvaranje PCR laboratorije u Severnoj Mitrovici

Premijerka Ana Brnabić je na konferenciji za medije najavila devet lokacija za moguće nove PCR laboratorije uključujući i Severnu Mitrovicu, prenosi Tanjug.

  • 05.08.2020
„Niko ne može da mi uzme ono što je moje“

Po jakoj kiši, pedesetak meštana Sirinićke Župe okupilo se na protestu podrške Stanku Cvetkoviću koji je prekjuče priveden u policijsku stanicu u Štrpcu pošto je pokušao da zaustavi radove na izgradnji puta kroz njegovo imanje.

  • 05.08.2020
Dom zdravlja u Gračanici dobio savremeni biohemijski analizator
Laboratorija Doma zdravlja u Gračanici dobila je danas od Odeljenja za zdravstvo pri opštini Gračanica biohemijski analizator.
  • 05.08.2020