Vesti
Društvo

Meštani Gračanice dobili vodu

Posle dva dana, meštanima Gračanice je tokom popodneva uključena voda. Nova isključenja tokom večeri, najavljuju iz Opštine.
Meštani Gračanice dobili vodu
Foto ilustracija

Ekipe regionalnog vodovoda sanirale su kvar na glavnoj mreži u naselju Padalište.

Međutim, zbog loše vodovodne infrastrukture i čestih kvarova, isključenja vode su česta u Gračanici, što izaziva revolt kod stanovništva.

Iz Opštine Gračanica najavljuju da će ovaj problem uskoro biti trajno rešen.

Gradonačelnik Vladeta Kostić najavio je da je opština budžetom za narednu godinu isplanirala sredstva za ugradnju još jedne vodovodne cevi kako bi Gračanica imala alternativni smer snabdevanja vodom a u toku je izrada i projekta za komletnu rekonstrukciju vodovodne mreže.

Restrikcije vode u večernjim satima

Na osnovu novog plana koji je dogovoren između Regionalnog vodovoda i Opštine Gračanica, domaćinstvima koja se vodom snabdevaju iz Gračaničkog jezera, voda će se isključivati od 21 čas do 7 ujutru.

“Iz odeljenja Javnih službi apeluju na meštane da prilikom nestanka vode ispuste vazduh iz vodovodnih cevi u svojim domaćinstvima kako bi se sprečio nagli pritisak vazduha kroz mrežu koji nastaje pri puštanju vode nakon isključenja”, saopšteno je iz Opštine.Ostale vesti

Peć: Najava novih investicija u prirodne lepote i kulturu
Grad Peć sa okolinom ima veliki turistički potencijal, upravo zbog svog geografskog položaja jer se nalazi okružen planinama.
  • 03.10.2023
Srbi na severu strahuju od posledica sukoba u Banjskoj
Ni nakon devet dana od sukoba naoružane grupe Srba koju je, kako je potvrđeno, predvodio Milan Radoičić i Kosovske policije u Banjskoj, i dalje se traže odgovori zašto došlo do ovakve situacije u trenutku kada su, čini se, Srbi bili u povoljnijom poziciji zbog prethodnih poteza kosovske vlade. Srbi sa severa se plaše posledica i novih incidenata a pojedini situaciju upoređuju sa onom u Nagorno Karabahu.
  • 03.10.2023
Patrijarh Porfirije: Preko potreban mir svim ljudima na Kosovu
Patrijarh srpski Porfirije zamolio je  „sve one koji drže u svojim rukama ključeve mira“, da ih upotrebe i donesu preko potreban mir svim ljudima na Kosovu.
  • 02.10.2023
Specijalna jedinica kosovske policije povučena iz Banjske

Pripadnici specijalne jedinice kosovske policije povukli su se iz mesta Banjska u opštini Zvečan, potvrdio je za Kontakt Plus Radio vršilac dužnosti direktora Kosovske policije za region Sever, Veton Eljšani.

  • 02.10.2023
Nemačka ambasada: Sa kosovskim pasošem od 1. januara u EU, bez Španije
Nemačka ambasada u Prištini je saopštila da će nosioci kosovskih pasoša od 1. januara 2024. moći da putuju u šengensku zonu bez viza za kratkoročne boravke. Međutim, bezvizni režim neće važiti i za Španiju jer ova zemlja ne priznaje kosovske pasoše.
  • 02.10.2023
Niža cena rominga između Zapadnog Balkana i EU
Savet za regionalnu saradnju (RCC) saopštio je da je zvanično stupilo na snagu smanjenje cena rominga između Evropske unije i Zapadnog Balkana.
  • 02.10.2023