Vesti
Društvo

Meštani centralnog Kosova dočekali Novu godinu

Kao i prethodnih godina, novogodišnji vatromet počeo je sinoć i pre ponoći. Na centralnom Kosovu Nova godina čekala se uglavnom u krugu porodice.
Meštani centralnog Kosova dočekali Novu godinu
Foto ilustracija

Većina meštana centralnog Kosova 2018. godinu dočekala je u svojim domovima u krugu najbližih.

Organizovanog dočeka na trgovima i javnim mestima sinoć nije bilo. Vatromet, koji je trajao i do 15 minuta posle ponoći organizovali su pojedinci.

Neki od meštana Novu godinu dočekali su u ugostiteljskim objektima uz lokalne bendove. Mnogi od njih, organizuju i reprizu Nove godine.

Jevtić čestitao Novu godinu

Potpredsednik Vlade i ministar za zajednice i povratak Dalibor Jevtić poželeo je svim građanima srećnu 2018. godinu poželevši im zdravlje, sreću i puno uspeha u životu.

"Želim i da u Mušutištu konačno vratimo Srbe, da se u Đakovici srpski govori svakog dana i da se u ”Srpsku ulicu” vrate Srbi da tu ostanu i žive. Želim da oni koji nas nisu razumeli konačno razumeju i prihvate kako povratak ne bi bio samo želja već i realnost. Znam da neće biti lako, znam da će biti puno izazova ali na nama ljudima je kako ćemo se sa tim izazovima suočiti", stoji u čestitki Dalibora Jevtića.Ostale vesti

Pasjane: Protest zbog zapošljavanja u Zdravstvenom centru
Ispred Zdravstvenog centra u Pasjanu kod Gnjilana održan je protest dvadesetak ljudi nezadovoljnih zbog odluke direktora ove ustanove dr Zorana Perića da ih ne primi u radni odnos.
  • 05.03.2021
KM: Prikupljeno preko 90.000 dinara za lečenje Magdalene Nedeljković

Uličnim performansom studenti likovnog, muzičkog i dramskog odseka Fakulteta umetnosti u Kosovskoj Mitrovici, danas su prikupili 94.600 dinara za lečenje Magdalene Nedeljković.

  • 03.03.2021
OG: Nastavljena dezinfekcija institucija i stambenih objekata
Opštinsko odeljenje javnih službi nastavilo je sa dezinfekcijom institucija, ustanova i kolektivnih stambenih objekata u cilju zaštite od širenja kovida-19, saopšteno je iz Opštine Gračanica.
  • 03.03.2021
Zum će nastaviti da raste i u 2021.
Kompanija Zum predviđa da će nastaviti da pokazuje snažne rezultate i u ovoj godini uprkos boljim izgledima za zdravstvenu situaciju nakon prethodne u kojoj je ta aplikacija za video konferencije postala glavno sredstvo u profesinalnim, školskim i društvenim životima.
  • 02.03.2021
Podneta krivična prijava protiv Rašića zbog povređivanja maloletnog I.M.
Jovana Filipović advokat maloletnog I.M., jednog od učesnika tuče u Lapljem Selu podnela je danas krivičnu prijavu protiv Nikole Rašića zbog nanošenja telesnih povreda njenom klijentu.
  • 01.03.2021
Novohrvatski: Da li će pandemija postati velepošast?
Časopis "Jezik" i Fondacija "Dr. Ivan Šreter" objavili su 19 reči koje su ušle u uži izbor takmičenja za najbolju novu hrvatsku reč i nagradu "Dr. Ivan Šreter" za 2020, a tri reči uskoro će biti proglašene najboljima.
  • 01.03.2021