Vesti
Društvo

Meštani Badovca i Sušice nastavili sa protestom iako su dobili vodu

Iako su meštani Badovca i Sušice nakon jučerašnjeg protesta dobili vodu, oni su i danas nastavili sa skupom. Kako je kazala organizatorka Aleksandra Marković iz Badovca "plaše se da prestanu sa protestima da im ponovo ne bi isključili vodu".
Meštani Badovca i Sušice nastavili sa protestom iako su dobili vodu
Sa protesta meštana Badovca i Sušice (Foto Kim)

Okupljeni meštani Gornjeg Badovca i Sušice, na putu Gračanica- Šaškovac, njih oko četrdesetak, među kojima je bilo i dece, i danas su protestom želeli da iskažu svoje nezadovoljstvo što sa početkom toplih dana nemaju vodu za osnovne životne potrebe.

U Gornjem Badovcu oko 80 domaćinstva više od mesec i po dana ima problem sa vodosnabdevanjem, iako račune redovno plaćaju.

"Želimo da znamo zašto nemamo vodu, ako su u pitanju restrikcije, neka nam kažu od koliko do koliko će imati vode, kako bi smo se organizovali i prikupili vodu. Ako nije restrikcija, već neki drugi problem neka ga reše, jer na 40 stepeni, u 21. veku da živimo bez vode to je nemoguće", istakla je organizatorka Aleksandra Marković iz Badovca i dodala:

"Voda je došla od kada smo najavili proteste, nisu je isključili preko noći i još uvek imamo, verovtano ćemo je imati dok organizujemo proteste. Plašimo se da ako prestanemo sa protestima da će nam ponovo isključiti vodu", kazala je Aleksandra i najavila da sa protestima neće prestati.

Sa njom se slaže i Godrana Dukić.

"Voda je došla nakon što smo predali zahteve za proteste, tako je bilo i prošle godine. Tražimo od nadležnih da nam napismeno daju da će vode biti 24 sata, tokom cele nedelje, a da ako su restrikcije neohodne da to bude u napomeni. Vodu nemamo mesec dana, obraćala sam se i Kancelariji za KiM, odgovora nije bilo, osim da je moja poruka prosleđena, a kome to ne znam", kazala je ona.

Sliča situacija je i u Sušici.

Predsednik lokalnog saveta Sušice Marko Simić kazao je da se sa nedostakom vode susreću svake godine sa početkom letnjih dana.

"Okupili smo kako bi iskazali nezadovoljstvo zbog lošeg vodosnabdevaja. Isti problem imali smo i prošle godine kada je kao razlog naveden da je nivo vode u jezeru opao, ali ove godine jezero je puno, pa mi nije jasan razlog zašto vode nema. U Sušici oko 80 odsto domaćinstava nema vodu", istakao je Simić i napomenuo da više ne znaju kome da se obrate.

"Obraćali smo se predstavnicima Vodovoda, Opštine , uvek je ista priča, neko kaže da je u pitanju velika potrošnja vode, neko da su problem pumpe, kvar,  ja ne znam sada koji je razlog u pitanju, zašto mi nemamo vodu", dodao je Simić.

Okupljeni meštani za sutra u 10 časova najavili su protest ispred Opštine Gračanica.

Današnji skup meštana Gornjeg Badovca i Sušice obezbeđivala je policija Kosova.Ostale vesti

Kancelarija za KiM finansira uređenje puta ka seoskom groblju i crkvi u Velikoj Hoči
Na zahtev meštana i opštine Orahovac u toku je uređenje puta ka seoskom groblju i crkvi u Velikoj Hoči, sa izgradnjom parkinga i pristupnog stepeništa, koje finansira Kancelarija za KiM.
  • 26.07.2021
Malim virtuozima potrebna nova harmonika
Jovanu i Nikoli iz Parteša, koji spadaju među najbolje mlade harmonikaše sa Kosova, su potrebni novi instrumenti.
  • 26.07.2021
Na Kosovu Dan žalosti zbog 10 poginulih u nesreći u Hrvatskoj
Predsednica Kosova Vjosa Osmani proglasila je ponedeljak za Dan žalosti u čast kosovskih građana koji su tragično izgubili život u jučerašnjoj saobraćajnoj nesreći u Hrvatskoj.
  • 26.07.2021
Uručene književne nagrade „Grigorije Božović“
U porti manastira Devine vode nedaleko od Zvečana danas su, nakon liturgije posvećene Presvetoj Bogorodici Trojeručici koju je služio vladika Teodosije, dodeljene nagrade Društva književnika Кosova i Metohije.
  • 25.07.2021
Merdare: Iz pravca centralne Srbije ka Kosovu zadržavanje sat vremena
Kolona vozila duga oko 150 metara formirana je na prelazu Merdare, iz pravca centralne Srbije ka Kosovu, navodi se na sajtu Ministarstva unutrašnjih poslova Kosova.
  • 25.07.2021
Koha: Revizor zabeležio niz prekršaja i u opštini Gračanica

Kancelarija državnog revizora (KDR) utvrdila je niz kršenja tokom revizije sprovedene u opštini Gračanica, prenosi Koha.

  • 24.07.2021