Vesti
Društvo

Merdare: Za ulazak na Kosovo čeka se i do tri sata

Na više prelaza na Kosovu i danas, drugi dan zaredom, beleže se duža zadržavanja, a prema zvaničnim podacima najveće gužve su na Merdaru i na Beloj Zemlji. Na Jarinju čekanja i do sat vremena.
Merdare: Za ulazak na Kosovo čeka se i do tri sata
Merdare (Foto arhiva Kim)

Za ulaz na Kosovo, danas se na Merdaru čeka skoro tri sata, dok se za izlaz čeka 5-10 minuta.

Na prelazu Bela Zemlja u koloni dugoj oko 400 metara, za ulaz na Kosovo čeka se oko sat vremena, dok se za izlazak čeka najviše 5 minuta.

Na Jarinju, iz pravca centralne Srbije ka Kosovu čeka se od 20 do 30 minuta, dok se na izlazu sa Kosova čeka do 5 minuta, pokazuju poslednji podaci kosovskog ministarstva unutrašnjih poslova.

Međutim, kako javlja Radio Mitrovica Sever sa terena, na Jarinju se ovog jutra za ulazak na Kosovo, u dugoj koloni automobila čeka i do sat vremena.

Gužve na prelazima između teritorije Kosova i centralne Srbije uobičajene su u ovo doba godine, a uoči novogodišnjih i božićnih praznika.Ostale vesti

Kišne šahte na meti lopova

Duž puta Gračanica - Laplje Selo - Čaglavica otvorene su 34 slivne šahte koje, u stanju u kakvom su, predstavljaju opasnost za vozače na putu, ali i pešake. Nadležni obećavaju rešenje problema do kraja godine.

  • 25.11.2022
Lik Rite Ore na poštanskim markama
Pevačica Rita Ora, koja je rođena u Prištini, postala je deo riznice poštanskih maraka Pošte Kosova.
  • 25.11.2022
Žene nisu krive za nasilje koje trpe
Od januara do oktobra ove godine Policiji Kosova je prijavljeno 49 slučajeva seksualnog napada, a registrovana su i 73 slučaja seksualnog uznemiravanja. Međunarodni dan borbe protiv nasilja nad ženama koji se obeležava danas ujedno označava i početak kampanje UN Women “16 dana aktivizma” protiv rodno zasnovanog nasilja. Struka poručuje da žene moraju prepoznati i prijaviti nasilje kojem su izložene. 
  • 25.11.2022
Tri internet servisa prednjače u prikupljanju podataka o korisnicima
Stručnjaci kompanije Kasperski analizirali su podatke o servisima koji su najčešće prikupljali podatke o ponašanju na internetu i došli do zaključka da su Gugl, Meta i Critea tri servisa koji najviše prikupljaju podatke korisnika.
  • 25.11.2022
Tradicionalna jela Kosova i Metohije na Etno sajmu hrane i pića
Preko 300 proizvođača tradicionalnih prehrambenih proizvoda iz regiona Jugoistočne Evrope učestvuje na ovogodišnjem etno sajmu, koji je održava od 24. do 27. novembra u hali 3 Beogradskog sajma. Među izlagačima tradicionalne hrane je i Danijela Simonović iz Batusa koja predstavlja tradicionalnu hranu Kosova i Metohije.
  • 25.11.2022
Srbija najlošija u regionu po siromaštvu medija, govoru mržnje
Srbija je u toku 2021. godine imala najlošiji sistem informisanja u regionu od zemalja koji su obuhvaćeni godišnjim barometarom američke nevladine organizacije Ajreks (IREX). Srbija je najlošije ocenjena u indikatorima koji ocenjuju širenje mržnje uz pomoć medija i finansiranje medija.
  • 24.11.2022