Vesti
Društvo

Mehaj: Svi požari na Kosovu su pod kontrolom

Ministar odbrane Armend Mehaj je u objavi na Fejsbuku napisao da su KBS i druge relevantne službe uspele da stave pod kontrolu sve požare.
Mehaj: Svi požari na Kosovu su pod kontrolom
Ilustracija (Foto Fejsbuk-Mehaj)

Mehaj je istako da će biti nastavljeno praćenje situacije narednih dana, kako bi se pravovremeno reagovalo.

"U narednim danima jedinice KBS -a nastaviće nadzirati teren i procenjivati stanje, kako bi na vreme reagovale u spašavanju života i imovine građana", napisao je Mehaj.

On je apelovao na građane da budu odgovorni i ne preduzimaju radnje koje bi mogle dovesti do novih požara.

"Ne palite travu, nisko rastinje i kompost na otvorenom, u urbanim sredinama ili na oranicama u blizini šume. Ne palite roštilj na otvorenom, u blizini šume ili blizu trave i suvog granja. Ne bacajte otpad u šumu ili blizu šume jer postoji mogućnost samozapaljenja. Nemojte pušiti tokom žetve useva. Obratite pažnju na znakove koji zabranjuju ulazak u područja s visokim rizikom od požara. Prijavite počinioce odgovornim vlastima",poručio je Mehaj.

 Ostale vesti

Školama na severu Kosova donacija od tri miliona dinara
Školama na severu Kosova danas je uručena donacija u vrednosti od oko tri miliona dinara, a koju je obezbedila Fondacija za decu i mlade "Gnezdo" Grada Beograda.
  • 20.05.2022
Jevtić sa Devenportom o rešavanju problema u opštini Štrpce
Šef misije OEBS-a na Кosovu, ambasador  Majkl Devenport posetio je danas opštinu Štrpce i tom prilikom se sastao sa predsednikom opštine Daliborom Jevtićem. 
  • 20.05.2022
Eparhija raško-prizrenska traži efikasnu vladavinu prava za SPC

Eparhija raško-prizrenska izražava duboku zabrinutost zbog nepoštovanja odluke Ustavnog suda u Prištini koji je 20. maja 2016. godine pravosnažno i konačno potvrdio vlasništvo manastira Visoki Dečani na prostoru od 24 hektara zemlje koja okružuje manastir.

  • 20.05.2022
Festival ’’Mirdita, Dobar dan’’ od 25. maja u Beogradu
Ovogodišnje, deveto izdanje festivala “Mirëdita, Dobar dan!” biće otvoreno u sredu, 25. maja u 18:00 časova izložbom “Sve naše suze”, a festivalski program trajaće do 28. maja na nekoliko lokacija u Beogradu, saopštili su danas organizatori.
  • 20.05.2022
Četvrt veka Katedre za psihologiju Filozofskog fakulteta PU

Katedra za psihologiju Filozofskog fakulteta Univerziteta u Prištini sa privremenim sedištem u Kosovskoj Mitrovici, obeležila je danas prigodnim programom 25 godina postojanja.

  • 19.05.2022
Predstavljena Platforma za izgradnju poverenja na Kosovu

Platforma za izgradnju poverenja na Kosovu koja je nastala u saradnji NVO Nova duštvena inicijativa, Open Data Kosovo i Alternativa predstavljena je sinoć u hotelu Emerald u Čaglavici.

  • 19.05.2022