Vesti
Društvo

Medija centru vraćen oduzeti dron

Inspektor “Autoriteta Civilnog vazduhoplovstva Kosova” doneo je danas odluku da je ekipa Medija centra neovlašćeno koristila dron 25.03.2022. godine u Gračanici i zbog toga izrekao novčanu kaznu u iznosu od 50 evra, sa umanjenjem od 50 % ako se plati u roku od 15 dana.
Medija centru vraćen oduzeti dron
(Foto Medija centar)

Policija Kosova oduzela je prošlog petka ekipi Medija centra dron uz obrazloženje da nisu imali „odobrenje i registraciju“ i da će slučaj predati kosovskoj službi (Autoritetu) Civilnog vazduhoplovstva Kosova.

Tada se direktor Medija centra u Čaglavici Budimir Ničić obratio “Autoritetu Civilnog vaduhoplovstva Kosova” i dobio pisani odgovor da za taj tip drona nije potrebna registracija, niti odobrenje.

“Mislim da je u pitanju spasavanje obraza Policije Kosova, jer ne znam kako da drugačije razumem ovu situaciju. Prvo vam kažu da ne treba registracija, niti odobrenje, pa kad to objavite javno, kao što smo uradili pre nedelju dana, onda ispada da treba i registracija i odobrenje da biste mogli da koristite dron. S obzirom da nam je dron potreban, jer privodimo kraju snimanje jednog dokumentarca, danas sam platio 25 evra i preuzeo dron, jer nemam vremena da možda i 10 godina isterujem pravdu po sudovima ”, naveo je Ničić.

Ekipi Medija centra dron je oduzet posle protesta koji su u Gračanici organizovani zbog nemogućnosti glasnaja u ssrpskim sredinama na izborima 3.aprila.Ostale vesti

Preko Metohije do Gazimestana
Retki su mladi iz centralne Srbije, a naročito iz Beograda koji imaju želju da samoinicijativno organizuju putovanje do srpskih sredina u Metohiji. Oni koji žele da dođu, teško da će naći informacije gde mogu da odsednu, naprimer, u Goraždevcu.
  • 27.06.2022
Program Vidovdanskih svečanosti nastavljen je održavanjem Vidovdanske svečane sednice Skupštine grada Priština. Obeležili su je tradicionalna igra i pesma, ali i dodela priznanja najzaslužnijim pojedincima i ustanovama.
  • 27.06.2022
Svečano otvoren Multimedijalni interaktivni centar u Mitrovici
U Kosovskoj Mitrovici je svečano otvoren Multimedijalni interaktivni centar koji se nalazi u blizini hrama Svetog Dimitrija.
  • 27.06.2022
Pošta Srbije počinje izdavanje vaučera za godišnji odmor
Pošta Srbije počela je sa izdavanjem 200.000 vaučera za putovanja u Srbiji nakon što je Vlada Srbije danas usvojila Uredbu o uslovima i načinu dodele i korišćenja sredstava za podsticanje unapredjenja turističkog prometa domaćih turista na teritoriji Srbije za 2022. godinu.
  • 27.06.2022
Heroji u doba koronavirusa: Gračanicu najviše posećuju strani turisti
Institucije u Prištini nisu zainteresovane za saradnju sa srpskim umetnicima i kulturnim stvaraocima, rekao je u emisiji Heroji u doba koronavirusa direktor “Galerije umetnosti Priština”, sa sedištem u Gračanici Nebojša Jevtić. Ova ustanova koja na Kosovu funkcioniše u sistemu Republike Srbije, godišnje, prema rečima Jevtića, organizuje oko deset raznih izložbi.
  • 27.06.2022
Maturanti u Gračanici polagali test iz maternjeg
Maturski ispit iz Srpskog jezika kojim se obeležava završetak osnovnog obrazovanja i čiji su rezltati preduslov za upis u srednje škole, polagali su danas osmaci u Gračanici. Većina učenika sa kojima smo razgovarali planira da upiše srednju Medicinsku školu.
  • 27.06.2022