Vesti
Društvo

Medija centru vraćen oduzeti dron

Inspektor “Autoriteta Civilnog vazduhoplovstva Kosova” doneo je danas odluku da je ekipa Medija centra neovlašćeno koristila dron 25.03.2022. godine u Gračanici i zbog toga izrekao novčanu kaznu u iznosu od 50 evra, sa umanjenjem od 50 % ako se plati u roku od 15 dana.
Medija centru vraćen oduzeti dron
(Foto Medija centar)

Policija Kosova oduzela je prošlog petka ekipi Medija centra dron uz obrazloženje da nisu imali „odobrenje i registraciju“ i da će slučaj predati kosovskoj službi (Autoritetu) Civilnog vazduhoplovstva Kosova.

Tada se direktor Medija centra u Čaglavici Budimir Ničić obratio “Autoritetu Civilnog vaduhoplovstva Kosova” i dobio pisani odgovor da za taj tip drona nije potrebna registracija, niti odobrenje.

“Mislim da je u pitanju spasavanje obraza Policije Kosova, jer ne znam kako da drugačije razumem ovu situaciju. Prvo vam kažu da ne treba registracija, niti odobrenje, pa kad to objavite javno, kao što smo uradili pre nedelju dana, onda ispada da treba i registracija i odobrenje da biste mogli da koristite dron. S obzirom da nam je dron potreban, jer privodimo kraju snimanje jednog dokumentarca, danas sam platio 25 evra i preuzeo dron, jer nemam vremena da možda i 10 godina isterujem pravdu po sudovima ”, naveo je Ničić.

Ekipi Medija centra dron je oduzet posle protesta koji su u Gračanici organizovani zbog nemogućnosti glasnaja u ssrpskim sredinama na izborima 3.aprila.Ostale vesti

Dvodnevno predavanje docenta Nedeljkovića u Kim radiju o monetizaciji sadržaja na internetu
Docent Fakulteta političkih nauka u Beogradu dr Marko Nedeljković je u sredu i četvrtak (29. i 30. marta) održao dvodnevni trening u redakciji Kim radija u Čaglavici na temu monetizacije i prilagođavanja novinarskih sadržaja na internetu zahtevima digitalnog doba i društvenih mreža.
  • 30.03.2023
Izabran novi predsednik SANU
Novi predsednik Srpske akademije nauka i umetnosti je akademik, fizičar Zoran Knežević, odlučeno je na današnjoj Izbornoj sednici. Knežević je dobio glasova 75 u odnosu na 33 svog protiv kandidata Svetislava Božića.
  • 30.03.2023
Tribina o saradnji Grka i Srba: Vezuje nas vera i tradicija

Udruženje Srpsko-grčko društvo i Dom kulture „Gračanica“ organizovali su tribinu na temu "Ujedinjenje radi očuvanja hrišćanstva i pravoslavnog identiteta Grka i Srba u doba globalizacije".

  • 29.03.2023
EU uz dogovor s Nemačkom usvojila plan o automobilima posle 2035.
Ministri Evropske unije usvojili su plan da od 2035. novi automobili sa motorom na unutrašnje sagorevanje mogu da se registruju samo ako koriste klimatski neutralna goriva, saopštila je švedska ministarka energetike Eba Buš.
  • 28.03.2023
Srbija među evropskim zemljama sa najviše slučajeva zastrašivanja novinara
Srbija je u 2022. bila jedna od evropskih zemalja sa najviše zabeleženih slučajeva uznemiravanja i zastrašivanja novinara, navodi se u najnovijem godišnjem izveštaju partnerskih organizacija Platforme Saveta Evrope za promociju zaštite novinarstva i bezbednosti novinara.
  • 28.03.2023
Goraždevac: Već dva meseca bez predsednika PO, građani bez plata i drugih davanja
Mnogi žitelji Goraždevca trenutno jedva sastavljaju kraj sa krajem, jer već dva meseca Vlada Srbije okleva da imenuje predsednika Privremenog organa za Peć. Radnici ovog tela ne primaju plate već tri meseca, poljoprivrednici po prvi put nemaju mogućnost da apliciraju za podršku u repromaterijalu za prolećnu setvu, a stali su i svi ostali procesi u nadležnosti predsednika. Iz Kancelarije za Kosovo i Metohiju kažu za Radio Goraždevac da će pomoći i krivicu svaljuju na bivšeg predsednika Miloša Dimitrijevića, jer nije predao pečat. Dimitrijević kaže da će izvršiti primopredaju ali da nema sa kim, jer Vlada ne imenuje novo lice.
  • 28.03.2023