Vesti
Društvo

Medenjaci za korisnike Narodne kuhinje u Prekovcu

Narodnoj kuhinji u Prekovcu danas je isporučeno sedamnaest paketa medenjaka za socijalno ugroženo stanovništvo na području opštine Novo Brdo, inače korisnike hrane iz ove kuhinje. Slatkiše je donirao Goran Marinković iz Dobrotina, a pomoć su dostavili predstavnici Omladinskog saveta Gračanice.
Medenjaci za korisnike Narodne kuhinje u Prekovcu
Svetlana Stević i Goran Marinković (Foto OSG)

Volonteri Omladinskog saveta Gračanice predali su danas zaposlenima u Narodnoj kuhinji u Prekovcu slatkiše koje je za ugroženo stanovništvo iz Novog Brda donirao privrednik Goran Marinković.

„Nakon dve donacije koje smo obavili za zdravstvene radnike i jedne za socijalno ugrožene, otišli smo i do Novog Brda da bi donirali određenu količinu i Narodnoj kuhinji, kako bi se to raspodelilo uz obroke koje oni svakodnevno dobijaju“, kaže za RTV Kim Dušan Borisavljević iz Omladinskog saveta Gračanice.

Inače, Omladinski savet Gračanice od početka zdravstvene krize učestvuje u raspodeli pomoći za socijalno ugroženo stanovništvo na centralnom Kosovu. „Do sada smo u saradnji sa Opštinom Gračanica i Kriznim štabom delili pakete brašna, ali i drugih osnovnih životnih namirnica kako bi pomogli u ovim teškim trenucima“, kaže Borisavljević.Ostale vesti

Beograd: Protesti ispred Skupštine, policija bacila suzavac
Nekoliko hiljada ljudi protestuje ispred Skupstine Srbije zbog najavljenih mera radi sprečavanja širenja korona virusa i trodnevnog policijskog časa i uzvikuju „lopovi“ i „izlazite napolje“.
  • 07.07.2020
Četiri opštine na severu Kosova od večeras u karantinu
Zbog pogoršane epidemiološke situacije i povećanog broja slučajeva infekcije virusom korona, Krizni štabovi četiri opštine na severu Kosova doneli su odluku o zabrani kretanja i stavljanju u karantin ove opštine. Odluka stupa na snagu večeras.
  • 07.07.2020
Vučić: U Beogradu za vikend policijski čas
Predsednik Srbije Aleksandar Vučić kaže da je situacija u Srbiji, posebno u Beogradu kritična, a za vikend će ponovo biti uveden policijski čas.
  • 07.07.2020
Ljubav u vreme korone nije zabranjena, ali svadbe jesu
Pandemija koronavirusa je i na Kosovu mnoge događaje, pa tako i venčanja, otkazala ili odložila za neko srećnije i bezbednije vreme. Matičari na centralnom Kosovu navode da je broj venčanih u periodu od marta do jula, u odnosu na isti period prošle godine, drastično opao.
  • 07.07.2020
Smenjen generalni direktor KBC Kosova
Upravni odbor Kliničko bolničkog centra Kosova (KBCK) u Prištini smenio je juče sa dužnosti generalnog direktor Basri Sejidua zbog, kako je saopšteno, nezadovoljavajućeg izvršavanja i neispunjavanja radnih obaveza.
  • 07.07.2020
Više scenarija za nastavu od septembra
U pripremi je više scenarija za kombinovanu nastavu koja bi od septembra mogla da počne u osnovnim i srednjim školama u Srbiji, rekao je ministar prosvete, nauke i tehnološkog razvoja Mladen Šarčević.
  • 06.07.2020