Vesti
Društvo

Mariji Novaković biće vraćen stan u Prištini

Šest dana nakon objavljene priče Glasa Amerike o Mariji Novaković njenim zahtevima da se vrati u Prištinu i da joj se oslobodi uzurpirani stan, Agencija za upoređivanje i verifikaciju imovine, obavestila je Marijinu zastupnicu Gordanu Đorić da može da preuzme ključeve stana, koji joj nije bio na raspolaganju od 1999. godine.

Mariji Novaković biće vraćen stan u Prištini
Marija Novaković (Foto Glas Amerike)

Marija Novaković je Glasu Amerike rekla da je Agencija obavestila da joj je stan oslobođen i da ključeve može da preuzme u utorak 15. februara.

“S obzirom na to da smo moja majka i ja ovlašćenje za preuzimanje ključeva ranije dali Gordani Đorić predsednici Udruženja Avenija koja nam sve vreme pomaže u vezi sa oslobađanjem stana, ključeve u naše ime treba da preuzme ona. Međutim, Gordana je trenutno u izolaciji zbog koronavirusa, tako da smo se sa predstavnicima Agencije dogovorili da primopredaju ključeva izvršimo za desetak dana”, kaže Novaković.

Zahtev za povratak u Prištinu jula 2021. podnela je Kancelariji za zajednice i povratak Opštine Priština, a dva meseca kasnije obratila se i Agenciji za upoređivanje i verifikaciju imovine, sa zahtevom da se stan, koji je na ime njene majke Slavice Filipović Jeremić, oslobodi.

“Iz Kancelarije za povratak nisam dobila nikakav odgovor, međutim sada je najvažnije da mi je stan oslobođen. Ne znam u kakvom je stanju stan, ali se nadam i očekujem da će mi i Opština Priština i Ministarstvo za zajednice i povratak pomoći u adaptaciji ako bude bilo potrebe. Srećna sam što ću posle više od 20 godina moći da se vratim u svoj grad i svoj dom”, rekla je za Glas Amerike Marija Novaković.

Direktor Agencije za verifikaciju i upoređivanje imovine Naser Šalja odgovorio je u sredu 9. februara na pitanja koja je Agenciji u vezi sa ovim slučajem Glas Amerike uputio prvog februara.

“Agencija je u saradnji sa kosovskom policijom u postupku dogovora o postupku iseljenja i vraćanja navedene imovine u posed Slavici Filipović Jeremić”, naveo je između ostalog Šalja u pisanom odgovoru Glasu Amerike.Ostale vesti

Osmaci polažu kombinovani test
Budući srednjoškolci su testom iz maternjeg jezika počeli polaganje male mature, juče su polagali test iz matematike, a danas polažu kombinovani test.
  • 28.06.2022
Za cent skuplji litar dizela na Kosovu
Kosovsko ministarstvo industrije, preduzetništva i trgovine objavilo je maksimalne tržišne cene naftnih derivata koje važe 24 sata.
  • 28.06.2022
Obeležen Dan Prištinskog univerziteta
Svečanom akademijom, danas je na Fakultetu tehničkih nauka obeležen Dan Univerziteta u Prištini sa privremenim sedištem u Kosovskoj Mitrovici.
  • 28.06.2022
Osmaci polagali test iz matematike
Budući srednjoškolci su juče ispitom iz maternjeg jezika počeli polaganje male mature. Danas je test iz matematike, a u sredu kombinovani test. Završni ispit polaže se u 522 škole, od 1.260 koliko je bilo planirano, pošto je tako odlučeno iz bezbednosnih razloga.
  • 28.06.2022
Jovanović: Na pola sam puta da zaplačem
"Vidite i sami koliko je značajno čuti i doživeti ovakve trenutke pored ovoliko naroda na jednom ovako svetom mestu. Najviše sam, u suštini, pogođen i sve vreme sam na pola da zaplačem zbog ovih majki koje ovoliko dece rađaju i bore se da bi naša budućnost bila bolja i svetlija", rekao je u Gračanici trener i nekadašnji rukometni reprezentativac SR Jugoslavije Nedeljko Jovanović.
  • 28.06.2022
Vidovdanska priznanja majkama
Majkama sa četvoro i više dece su nakon liturgije u porti manastira Gračanice tradicionalno uručeni ordeni "Majka devet Jugovića".
  • 28.06.2022