Vesti
Društvo

Manje gužve na prelazima

Na administrativnom prelazu Merdare vozila se zadržavaju do 45 minuta. Nema gužvi na prelazima Bela zemlja i Mutivode.
Manje gužve na prelazima
Merdare (Foto arhiva Kim)

Na policijsku i carinsku kontrolu vozači duže čekaju jedino na prelazu Merdare, rekao je za Kim portparol policije Baki Keljani.

“Na prelazima skoro da nema gužve. Čeka se jedino na Merdaru i to 30 do 45 minuta najviše”, kazao je Keljani istakavši da se u koloni nalaze mahom vozila stranih tablica.

Na prelazu Bela zemlja prema jugu Srbije i prelazu Mutivode na severu Kosova nema većih zadržavanja.

Prošle sedmice su vozači na Merdaru čekali na izlazu sa Kosova prema Srbiji do 5 sati u koloni dugoj oko 4 kilometra.

Na administrativnim prelazima Kosova sa Srbijom tokom letnjih meseci, naročito u avgustu mesecu, uobičajno je da vozači čekaju na policijsku i carinsku kontrolu po više sati.

Gužve se, kako objašnjavaju u policiji, stvaraju zbog protoka velikog broja vozila koja na Kosovo dolaze iz inostranstva u vreme godišnjih odmora.Ostale vesti

Vernici i dalje u manastiru Banjska, državljani Severne Makedonije otišli kući
Vernici iz Novog Sada, među kojima je i dvoje maloletne dece, i dalje se nalaze u manastiru Banjska. Makedonski državljani koji su bili smešteni u hotelu u ovom selu krenuli su kućama.
  • 25.09.2023
Počela isplata 10.000 dinara pomoći za decu

Isplata jednokratne pomoći države roditeljima dece starosti do 16 godine počinje danas. Za mesec dana, za pomoć od 10.000 dinara prijavljeno je 1.101.232 dece.

  • 25.09.2023
Dan žalosti na Kosovu zbog ubistva policajca
Predsednica Kosova Vjosa Osmani proglasila je ponedeljak danom nacionalne žalosti na Kosovu u znak pošte ubijenom policajcu Afrimu Bunjaku.
  • 25.09.2023
Kosovska policija zabranila šetnju planinara i rekreativaca u Štrpcu

Za danas planirana šetnja planinara i rekreativaca iz Kosovske Mitrovice, Zvečana i Štrpca, posvećena Danu pešačenja, zabranjena je od strane kosovske policije u Štrpcu.

  • 23.09.2023
Javni poziv za dodelu sredstava za efikasnu grejnu opremu
Kosovsko Ministarstvo ekonomije je juče, 22. septembra, raspisalo Javni poziv za subvencije za efikasnu opremu za grejanje domova i stanova.
  • 23.09.2023
Dokumentarni film „Mudrost traume“ u ponedeljak pred gračaničkom publikom
Fondacija „Novak Đoković“ u saradnji sa Domom kulture „Gračanica“ u okviru programa „Podrška, ne perfekcija“, organizuje projekciju dokumentarnog filma „Mudrost traume“ dr Gaboa Matea 25. septembra u velikoj sali Doma kulture „Gračanica“ sa početkom od 20 časova.
  • 22.09.2023