Vesti
Društvo

Malo okupljenih građana na protestu u Prištini

Iako je najavljen kao "opštenarodni", protest protiv vladinih antikovid mera okupio je mali broj ljudi na glavnom trgu u Prištini.
Malo okupljenih građana na protestu u Prištini
Sa protesta u Prištini (Foto Ljajmi)

Protest je organizovala grupa "Glas naroda" a povod za okupljanje bile su najnovije mere koje je najavila Vlada Kosova, a koje stupaju na snagu večeras od 18:00.

Priština inače, spada u tzv. crvenu zonu, odnosno sredinu sa velikim brojem zaraženih.

Demonstranti koji su se danas okupili nosili su transparente a poručili su da vlada zatvara bez finansijske podrške.

Prištinski mediji pišu da su organizatori protesta dobili veliku podršku na društvenim mrežama, međutim, ta podrška se nije videla danas na trgu "Skenderbeg".Ostale vesti

Usvojen zahtev vezan za električnu energiju na Severu Kosova
Podrškom 61 poslanika u kosovskom parlamentu danas su usvojene preporuke skupštinskog odbora povodom zahteva da KOSTT obezbedi sredstva za pokrivanje troškova za električnu energiju na Severu Kosova.
  • 06.05.2021
USAID donira Kosovu 1,6 miliona dolara
Predsednica Kosova Vjosa Osmani je sa direktorkom USAID-a Lisom Magno i ambasadorom Sjedinjenih Država Filipom Kosnetom potpisala ugovor o grantu na osnovu kojeg će Kosovu biti donirano 1,6 miliona dolara.
  • 06.05.2021
Lokalizovan požar na divljoj deponiji
Požar na divljoj deponiji koja se nalazi između Ugljara i Preoca je lokalizovan, potvrdio je za RTV Kim direktor JKP „Ekologija“ Dejan Dimitrijević. 
  • 06.05.2021
Gori divlja deponija između Ugljara i Preoca
Između Ugljara i Preoca trenutno gori divlja deponija. Vatra se širi prema dalekovodu za struju.
  • 06.05.2021
Rama: Za letovanje u Albaniji nije potrebna potvrda o vakcinaciji

Premijer Albanije Edi Rama rekao je da Albanija neće nametati nikakve uslove ili prepreke onima koji ove godine žele da dođu na letovanje u tu zemlju, prenosi Ljajmi.

  • 05.05.2021
Vatrogasci: Humana profesija i rad u nehumanim uslovima

Danas se obeležava Međunarodni dan vatrogasaca kao podsetnik na dan kada je u požaru 1998. godine nastradalo pet australijskih vatrogasaca. Od izmeštanja iz Prištine nakon rata, u Lapljem Selu funkcioniše Vatrogasna služba. Loši uslovi rada, nedostatak opreme, kadrova i neregulisan status problemi su ovdašnjih vatrogasaca.

  • 04.05.2021