Vesti
Društvo

Mališani iz Metohije u Bijeljini

U zgradi Gadske uprave Grada Bijeljina, gradonačelnik Ljubiša Petrović primio je  mališane sa Kosova i Metohije, koji borave u Bijeljini u okviru projekta „Spojimo decu Kosova i Metohije sa decom Republike Srpske“.
Mališani iz Metohije u Bijeljini
Deca iz Metohije u Bjeljini (Foto Radio Goraždevac)

Gradonačelnik Bijeljine kazao je da ovim prijateljskim razgovorom i druženjem šaljemo poruku jedinstva i sloge.

„Svi smo danas posebno emotivni, kao i kad je bio doček dece. Želimo da ovi prijateljskim razgovorom i druženjem pošaljemo poruku jedinstva i sloge. Ovom prilikom bi se zahvalio porodicama i roditeljima sa područja grada Bijeljina, koji su svoja vrata otvorili i ugostili decu sa Kosova i Metohije i učinila da uživaju, ali i da se upoznaju sa svim onim što Bijeljina ima, ali pre svega da imaju lepo druženje i da ponesu najlepše uspomene i da njihovo drugarstvo traje zauvek“, rekao je Ljubiša Petrović.

Predsednik Skupštine Grada Bijeljina Aleksandar Đurđević istakao je da im je kao domaćinima puno srce ugostiti decu sa Kosova i Metohije.

„Nadam se da im je bilo lepo u našem gradu i da će sa sobom poneti najlepše uspomene. Porodice u kojima su bili, prema njima se odnosile kao prema svojoj deci. Nadam se, da smo im na neki način pomogli da vide u kakvim uslovima mi ovde živimo i da to uporede sa težim životom koji oni tamo imaju.Trudimo se da ovih sedam dana koliko su ovde, pružimo normalan život i da im damo veru i nadu da će se izboriti, da žive normalno kao i svi drugi ljudi, kao i sva druga deca, jer ni jedno dete ne treba da živi u uslovima u kojima oni žive tamo“, istako je Đurđević.

Predsednik Privremenog organa opštine Peć Miloš Dimitrijević kazao je da već nekoliko godina deca iz opštine Peć dolaze u Bijeljinu.

„Veoma smo zahvalni svim roditeljima koji su primili našu decu i mislim da se iz naših poseta i druženja naše dece rodila velika ljubav i da će u budućnosti ostati veliki prijatelji, kao brat sa bratom što i mi jesmo. Zahvalio bih se gradonačelniku, kao i predsedniku Skupštine, ali i svim ljudima koji su napravili ovaj potez“ kazao je Dimitrijević i naglasio da su deca u Bijeljini imala priliku da prisustvuju raznim manifestacijama.

Antonina Pavlović jedna od dece sa Kosova i Metohije koja borave u Republici Srpskoj rekla je da je ovo drugi put kako boravi u Bijeljini.

„Veoma dobro sam se uklopila sa porodicom u kojoj trenutno boravim i osetila sam se kao da sam kod svoje kuće. Kao najlepšu uspomenu iz Bijeljine poneću naše upoznavanje i druženje, ali i to kako smo se zbližile“, istakla je Antonina Pavlović.

Osim mališana, prijemu su prisustvovali i nastavnici iz Goraždevca, Velike Hoče i Orahovca kao i mališani u čijim su porodicama deca boravila.Ostale vesti

Srbija: Akcija pojačane kontrole brzine kretanja vozila
Pripadnici Uprave saobraćajne policije MUP-a Srbije sprovešće od 8. do 14. avgusta akciju pojačane kontrole saobraćaja koja će biti usmerena na kontrolu brzine kretanja vozila.
  • 08.08.2022
Cirkus ’’Miškin’’ priredio senzacionalno veče publici u Goraždevcu
Cirkus ’’Miškin’’ uz podršku organizacije Amići di Dečani potrudio se da žiteljima Goraždevca jedno veče bude drugačije.
  • 07.08.2022
Kolone na prelazima, najduže čekanje na Merdaru

Na više prelaza na Kosovu i danas se beleže duža zadržavanja, a prema zvaničnim podacima najveće gužve su na Merdaru.

  • 06.08.2022
REM obrazložio odluku o izdavanju dozvola za nacionalnu frekvenciju
Savet Regulatora je zaključio da su svih 14 podnosilaca prijava – TV Pink, Nacionalna Hepi TV, Vesti, BK TV, Una, Nova S, N1, Prva, TV B92, KCN nacionalna, TV2, Tanjug TV, K1 i Kurir televizija – ispunili uslove iz konkursne dokumentacije.
  • 05.08.2022
Radio Goraždevac: Neko štiti osobu koja je pretila našim novinarima
Nakon pretnje koje je M.B. uputio novinarima Radio Goraždevca, javni tužilac u Peći je odredio pritvor od 48 sati za krivično delo pretnje ili zastrašivanja. Slučaj je zaveden pod brojem 2022-DA-1385. Dok su uzimali izjave, neko je pokušavao da utiče na dežurne policajce, javlja Radio Goraždevac.
  • 05.08.2022
Srbiji od EU 223,6 miliona evra

Ministarka za evropske integracije i Nacionalni IPA koordinator Jadranka Josimović saopštila je da je Evropska unija odobrila Republici Srbiji bespovratna sredstva od 223,615 miliona evra za investiranje u sedam projekata, od kojih su tri u sektoru transporta, dva u oblasti energetike i po jedan projekat u sektorima digitalne i socijalne infrastrukture.

  • 05.08.2022