Vesti
Društvo

Malim virtuozima potrebna nova harmonika

Jovanu i Nikoli iz Parteša, koji spadaju među najbolje mlade harmonikaše sa Kosova, su potrebni novi instrumenti.
Malim virtuozima potrebna nova harmonika
Braća Stojković iz Parteša (Foto privatna arhiva)

Njihov rad i talenat nagrađen je na prestižnim takmičenjima širom Srbije. Obojica pohađaju nižu muzičku školu „Stevan Hristić“ u Partešu u klasi profesora Ljubomira Đorđevića.

Harmoniku su zavoleli od malih nogu, a poslednjih nekoliko godina nastupaju zajedno.

Stojkovići su među najboljim mladim harmonikašima u Srbiji.

Za 12 godina porodica je sama kupila 4 harmonike. Njihov nivo usavršavanja sada zahteva profesionalni instrument koji roditelji ne mogu da im priušte.

Brojna priznanja na zidovima zajedničke sobe pokazuju koliko su ovi momci predani muzici. Već u detinjstvu su navikli na publiku i aplauze i imaju preko 30 nagrada.

Nikola i Jovan sviraju više od 3 sata svakoga dana i pripremaju se za srednju školu. Za upis na višu muzičku školu potrebna im je nova harmonika koja košta 6.000 evra.

Pozivamo vas da, ukoliko ste u mogućnosti, pomognete da braća Stojokvić dobiju novu harmoniku.

 

Dinarsku donaciju možete uplatiti na:

Žiro račun kod Komercijalne banke:

205-266929-36

Žiro račun kod Inteza banke:

160-6000000743964-30

Instrukcije za donacije iz inostranstva 

Donacije putem PayPala

Svrha uplate: Za StojkovićeOstale vesti

Merdare: Kolona kamiona duga nekoliko kilometara čeka da uđe na Kosovo
Zbog blokade administrativnih prelaza Jarinje i Brnjak svi šleperi i teški kamioni za prevoz robe preusmereni su na prelaz Merdare. Na ovom prelazu formirane su duge kolone teretnih vozila koje čekaju za ulazak na Kosovo, saznaje portal Riznica.
  • 22.09.2021
Počelo izdavanje probnih tablica u Lapljem Selu
Jutros je počelo izdavanje probnih tablica RKS u Centru za registraciju u Lapljem Selu. Ispred centra čeka tridesetak vozača koji su do pre dva dana za svoja vozila koristili registarske oznake gradova u centralnoj Srbiji.
  • 22.09.2021
Penzionerima isplata 50 evra na račune

Novčana pomoć Vlade Srbije u iznosu od 50 evra, odnosno oko 5.900 dinara, biće isplaćena na račune penzionera i još nekoliko kategorija građana.

  • 22.09.2021
Saobraćaj u prekidu na Jarinju i Brnjaku, gužva na Merdaru

Na administrativnim prelazima Jarinje, Brnjak i Merdare situacija je ovog jutra bez promene, javlja reporter RTS-a. Specijalne jedinice Rosu su na terenu, a i dalje traje miran protest Srba sa severa Kosova, kao i blokada puta Raška - Kosovska Mitrovica i Ribariće - Zubin Potok.

  • 22.09.2021
Održan još jedan protest roditelja u Mitrovici
Tridesetak roditelja okupilo se i danas ispred OŠ "Branko Radičević" u Kosovskoj Mitrovici, ponovo u znak nezadovoljstva zbog odluke da njihova deca ne idu u školu, već da časove prate onlajn.
  • 21.09.2021
Počelo izdavanje probnih tablica u centru za registraciju u Peći

Gotovo svi stanovnici iz Goraždevca, Osojana i ostalih srpskih povratničkih sela u regionu Peći zamenili su tablice svojih automobila sa srpskim registarskim oznakama sa probnim RKS tablicama.

  • 21.09.2021