Vesti
Društvo

Mali: Od srede isplata 30 evra prijavljenim punoletnim građanima

„Za dva dana krenućemo sa isplatom prvih 30 evra za sve punoletne građane koji su se već prijavili. Već u sredu očekujem da ćemo isplatiti najmanje 630.000 građana Srbije. Potom ćemo, u narednih nekoliko dana, isplatiti sve one koji se budu prijavili“, najavio je ministar finansija Srbije, Siniša Mali, dodajući da prijava građana za 30+30 evra pomoći traje do 15. maja.

Mali: Od srede isplata 30 evra prijavljenim punoletnim građanima
Siniša Mali (Foto Tanjug)

Podsetimo – penzioneri, primaoci socijalne pomoći, kao i osuđenici, pritvorenici i prekršajno kažnjene osobe u kazneno-popravnim ustanovama u Srbiji prvih 30 evra državne pomoći dobijali su po automatizmu, bez prijavljivanja.

Ostali punoletni građani, ukoliko žele ovu pomoć, moraju da se prijave ili putem portala Uprave za trezor ili putem telefona na broj kontakt centra: 0800 101 100 (poziv je besplatan). Rok je do 15. maja, a isplata drugog dela pomoći u istom iznosu – od 30 evra – najavljena je za novembar.

Ministar finansija naveo je da je danas isplaćena i druga polovina minimalca za radnike, u okviru trećeg paketa pomoći preduzetnicima i preduzećima koja su se za to prijavila.

„Danas je isplaćeno pola minimalne zarade za 1.122.787 zaposlenih. To je deo trećeg paketa pomoći, a ukupna vrednost paketa iznosi 266 milijardi dinara“, naveo je Mali.Ostale vesti

Nakon kiše, reka Gračanka crne boje
Reka Gračanka postala je crna, nakon obilnih kišnih padavina na području opštine Gračanica.
  • 19.06.2021
Maske su pale: Zaboravljamo li na koronavirus
Smanjivanjem broja obolelih od koronavirusa, vakcinisanjem i ublažavanjem mera, popušta i strah od opake bolesti. „Maske su pale“ i više nisu neophodne na otvorenom, a sve češće se na njih zaboravlja i u zatvorenom prostoru. Opustili smo se, možda i previše, pa se stiče utisak da polako zaboravljamo na pandemiiju.
  • 19.06.2021
Ministarstvo kulture: Zahtev Prištine još jedan ozbiljan falsifikat
Ministarstvo kulture i informisanja Srbije odbacilo je danas kao "još jedan ozbiljan falsifikat" zahtev Prištine da im Srbija vrati "artefakte uzete tokom 1998. i 1999. godine".
  • 18.06.2021
Da li planirate letovanje?
Iako možda ne temperaturno, ali leto uskoro počinje a samim tim sezona godišnjih odmora. Prošlu godinu je obeležila pandemija pa su mnogi leto proveli kod kuće. Ove godine zbog bolje epidemiološke situacije i relaksiranijih mera, građani planiraju odmore i to uglavnom u komšiluku – u Crnoj Gori.
  • 18.06.2021
Otvoreni bazeni
Otvoreni bazeni zdravstveno-turističkog centra "Rajska banja" u Banjskoj od danas ponovo rade, prenosi Radio Kontakt Plus. 
  • 18.06.2021
Gračanica: Uspešno završena obuka konobara
Obuka konobara koju je Turistička organizacija Gračanice organizovala treću godinu zaredom uspešno je završena, a sertifikat profesionalnog konobara steklo je 15 mladih ljudi sa područja naše opštine.
  • 18.06.2021